reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co najlepiej nosić po porodzie?

reklama
No ja niestety roztyłam się jak świnia podczas kp i schudłam dopiero po wprowadzeniu mleka krowiego w dzień po 1,5 roku.
Osz kurde, to zupełna odwrotność niż u mnie i w moim otoczeniu 😶 ja to przy nocnym odciąganiu jadłam nawet batony i w najgorszym wypadku waga stała w miejscu a jak zaczęłam się pilnować to dalej leciała w dół

Super, że Lilianka ma się dobrze mimo młodego wieku ciąży. Czy lekarze mówili, co mogło spowodować przedwczesny poród?
Dobrze, że jednak powstała między wami więź. Nie chciałam pisać tego typu rzeczy... ale może za 10 lat zdecydowałabyś się zostać mamą i wtedy wyczekując upragnionego dziecka przypomniałabyś sobie, że gdzieś po świecie chodzi jego siostra i nawet nie będą mieli szansy się poznać bo np rodzina nie pozwala. Początki mogą być bardzo ciekawe, ale też i ciężkie, ale spokojnie potem moje dzieci głownie spały :) Mówię tak na przyszłość, jak już Lilianka będzie z wami w domku. Jeśli dalej będziesz korzystać z forum to fajnie gdybyś się podpięła teraz pod jakieś Listopadowe mamy 2022 i one Cię pokierują w Twoich pierwszych krokach jako mamy. No i tam będzie was garstka więc wasza historia będzie troszkę bardziej prywatna :) Gratuluję. Daj znać koniecznie, za pare tygodni/miesięcy, jak już wyjdziecie razem ze szpitala.
Nie wiem co mogło spowodować tak wczesny poród a lekarze nic nie powiedzieli, oczywiście bardzo dziękuję ❤️‍🩹

Nie wiem co mogło spowodować tak wczesny poród a lekarze nic nie powiedzieli, oczywiście bardzo dziękuję ❤️‍🩹
Zawsze możesz ich zapytać :)
Ale miej to na uwadze, jeżeli np. za 10 lat będziesz chciała mieć kolejne dziecko, wtedy się bardziej pilnuje szyjki i są sposoby, żeby powtórce zapobiec :)

A ile waży Lilianka? Mówisz, że dziadkowie pomagają, rozumiem, że to Twoi rodzice stanęli na wysokości zadania?

Przy kp się chudnie, ale wiadomo, dietę rozsądną trzeba też zachować. Mam znajomą, którą tak przy kp ciągnie do słodkiego, że nie ma co się dziwić, że waga idzie w drugą stronę. Plus często przy takim maluszku się je nieregularnie, więc to też ma wpływ.

@xXc0r4l1n3Xx
Piszę w swoim imieniu : szczerze - Przepraszam 🫂
Nie spodziewałam się że zmienisz zdanie .
Gdy przeczytałam twój wpis, że jej nie oddajesz - łzy mi poleciały, normalnie się rozpłakałam.
To cudowne, że się jej nie wyżekłaś, że ojciec ją pokochał, że dziadkowie chcą pomóc.

Nie do końca teraz wszystko ogarniam i pamiętam, bo wydawało mi się że pisałaś gdzieś, że ukrywałaś ciążę, a tu piszesz że dziadkowie szukają już informacji.
Jaka była reakcja ?
Tu nie musisz odpisywać, to akurat może być twoja prywatna sprawa i zrozumiem.
Nie mniej- naprawdę zaskoczyłaś mnie dziewczyno i życzę wam dużo sił i zdrowia ❤

Urodziłam w 26tc. Moja córeczka przeżyła. Gdybyś chciała o coś zapytać, możesz nawet pisać prywatnie.
Ile już córeczka ma lat?🙂 To cudowne że taki maluszki mają szansę na przeżycie. Mi groził przedwczesny poród w 24 tyg wtedy nie wiem czy moja córeczka by przeżyła. Dziś dziękuję i lekarzom i Bogu że dotrwałam prawie do 38 tygodnia.

reklama
Do góry