kruszki
Fanka BB :)
nie slyszalam, ze nie mozna, ale raczej mnie od niego odrzucaDziewczyny, a w ciąży można jeść czosnek?
mozna jesc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie slyszalam, ze nie mozna, ale raczej mnie od niego odrzucaDziewczyny, a w ciąży można jeść czosnek?
dziewczyny, co powiecie na temat kawy? Bardzo duzo czytalam na ang stronach ze jest poronna, nie powinno sie przekraczac 200mg dzinnie.. jaka jest opinia wasza/waszych lekarzy?
Dziewczyny, a w ciąży można jeść czosnek?
mala.di wspolczuje depresji,wiem co to jest bo sama sie z nia borykam. moja lekarka nawet proponowala mi antydepresanty w 2 trymestrze zebym pobrala ale sie nie zgodzilam. wiec wybrala mi relanium wlasnie,ale bardzo niska dawke i do stosowania tylko w razie stresu,nie regularnie. w takim przypadku nie ma dzialania szkodliwego na dzidzie. jedynym ryzykiem jest stosowanie regularne takich lekow,wtedy dziecko po urodzeniu ma 'withdrawal syndrom' czyli efekt odstawienia leku. tu w angli moj lek nazywa sie diazepam,tak mysle ze to jest relanium w polsce.
zreszta,najlepiej zrobisz jak skonsultujesz z ginem. ta moja profesor w anglii u ktorej sie lecze mowi ze efekt zdenerwowania czestego u matki jest grozniejszy dla dziecka niz ewentualne skutki uboczne leku uspakajacego.
zycze ci spokojnych 9 mcy !