reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

Ja w aptece kupowalam podpaski, maternity pads ... Ogromne na maxa szerokie i dlugie, takie zielone W paczce bylo chyba 10 i niecale 2 € kosztowaly
Dokładnie o tym chciałam napisać - te podpaski co rozdają w szpitalu można sobie kupić w aptece (w bootsie czy innych podobnych tego nie ma). Na pierwsze dni są najlepsze:tak:.

Majteczki można kupić wszędzie na dzieciowym stanowisku :tak:

reklama
Ja i tak myślałam wziąc ze sobą parę par majtek normalnych,swoich bawełnianych:tak:W Polsce to tylko takie siateczkowe można było miec albo wcale:baffled:I weź tu zaciskaj takiego śledzia nogami:nerd:
Jeszcze parę pytań mam:
- ponoc nie robią tu lewatywy bo wg nich to coś nienaturalnego bo organizm sam się oczyści przed porodem?W moim przypadku było tak,że nic mi się nie oczyściło,miałam lewatywę:sorry2:Trochę głupio byłoby się tak zwalic na stół:zawstydzona/y:
-golic też nie golą?Ale chyba nic się nie stanie jak będę golnięta sama przez się?
-czy zalecają tu dawac dzieciom wit.D3?Wiem,że jest w kropelkach,w Bootsie na przykład,ale czy każą dawac?Radek dostawał przez ponad rok czasu dzień w dzień:tak:

golić nie golą mnie golił mąż:-)
lewatywy też niestety nie no i była niespodzianka:baffled:
tej witaminki dawać nie kazali ale ja dawałam

Tichonek
Golic nie gola,
lewatywy tez nie robia, ja nie mialam z tym problemu bo przez caly dzien malo jadlam a przy skurczach wymiotowalam wiec niespodzianki nie bylo,
jedynie jak juz bylam na epiduralu to cewnik mi zalozyli i co jakis czas spuszczali mocz do zbiorniczka a potem przy parcicha zostal usuniety, ale do tej pory mnie czasem pobolewa
A jesli chodzi o witaminke D3 to jak byla pielegniarka u mnie to mowila ze jak chce to moge podawac.

Ostatnia edycja:
Tichonku,
- nie robią lewatywy
(u mnie na szczęście nie było suprajsa :sorry2: ale to dlatego że mnie strasznie w domu czyściło ;-) nie wiem czy z wrażenia czy jak :sorry2:)

- nie golą
(ja jakoś sama się śmiechtałam golarką, nie było łatwo przy wielkości mojego brzucha, więc zapewne wyglądałam jak idź stąd i nie wracaj :-D)

- nic nie mówią na temat dawania witaminek
(ja dawałam po wcześniejszej rozmowie z pediatrą :tak:)

Sandra nie żartuj!:szok::szok::szok:
To już bym wolała tę rurkę w tyłek:sorry2:Choc nie było to nic przyjemnego:sorry2:
Jessu ja wiem,że dla nich to może nic dziwnego i nowego ale tak się uzewnętrznic w obecności męża to mi się nie uśmiecha:no:Spłonę ze wstydu:zawstydzona/y:
A golic to też się sama goliłam przed porodem,trochę z lusterkiem,trochę na wyczucie:-DW sumie to już teraz tak muszę,ale jakoś daję radę....na razie:baffled::-D

Ostatnia edycja:
no do dziś jak sobie przypomne to mi głupio:zawstydzona/y: przepraszałam pielegniarke pol godziny chyba:zawstydzona/y: też wolałam jak mi przy hance w polsce zrobili czyszczenie

W razie czego jak będą też tak chętnie w Rotundzie rozdawać,będę brała a swoje se do domu zostawię:-D

Dają dają i majtki możesz mieć jakie chcesz, nie patrzą i nie mówią, jak w Polsce. Dzieciaczkowi po urodzeniu robią zastrzyk z witaminy K, o D nic nie mówili, ale warto się zaopatrzyć, tutaj też są w kropelkach

reklama
Ja sama sie golilam zawsze Ptys jedynie dogalal co nie umialam siegnac :) lewatywy tez nie robili i niespodzianki nie bylo :) mowili jedynie aby wystawiac dziecko na slonce by lapalo promienie ja osobiscie do roku dawalam witamine d3 i cebion pozniej cebion max a teraz tu kupuje haliborange :)

Do góry