anineczka
królowa mrówek :P
sliwka pracodawca musi cię przenieśc na lżejsze stanowisko,albo wysłac na Health and safety leave,nie musisz odrazu isc na ML
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Lekarz w szpitalu osłu****e serduszko i płuca, sprawdza bioderka, robią badania słuchu i na fenyloketonurie nie wcześniej jak 72h po porodzie nie później jak 120h, na gruźlicę szczepią an życzenia ale w późniejszym terminie musisz połóżnej jak przyjdzie do domku powiedzieć że chcesz i ona wpisze cię w kolejkę co do WZWB i reszty nie mam pojęcia :/ mi mała trochę siniała w szpitalu to jej nawet echo serca zrobili także nie wypuszczają dopóki nie są pewni że jest ok )Witam
ja mam natomiast pytanie o badania noworodka. Jakie badania przeprowadzaja w szpitalu albo u GP?
czy robia tutaj badania sluchu, czy badaja na niedoczynność tarczycy i fenyloketonurie, czy Lekarz osłu****e serce i płuca dzicka, czy ocenia narządy wewnętrzne, sprawdzając, czy nie są powiększone nerki, wątroba i śledziona, a także dokonuje oględzin stawów biodrowych. i czy tutaj podczas pobytu w szpitalu każde dziecko zostaje też zaszczepione przeciwko gruźlicy i żółtaczce typu B (WZW B)?
bede wdzieczna za informacje.
moze poradzcie jeszce co pytac lekarza, jestem w 25 tyg ciazy, i narazie błądzę w zestawach pytań.
dzieki
Lekarz w szpitalu osłu****e serduszko i płuca, sprawdza bioderka, robią badania słuchu i na fenyloketonurie nie wcześniej jak 72h po porodzie nie później jak 120h, na gruźlicę szczepią an życzenia ale w późniejszym terminie musisz połóżnej jak przyjdzie do domku powiedzieć że chcesz i ona wpisze cię w kolejkę co do WZWB i reszty nie mam pojęcia :/ mi mała trochę siniała w szpitalu to jej nawet echo serca zrobili także nie wypuszczają dopóki nie są pewni że jest ok )