reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

reklama
Dzięki za odpowiedź:-)
Chyba nie będę żałowała, że się na to zgodzilam;-).
Tym bardziej, że jeśli to tylko okaże się możliwe, to chciałabym po porodzie szybciutko znaleźć się w domku.

A ile miałaś tych spotkań w domu?

Może jeszcze któraś z mam chciałaby się podzielić ze mną wiedzą i swoją opinią w tym temacie;-)?

Kasia Irlandka a może znasz jakiś skuteczny sposób na mdłości i wymioty?
Wiem, że pewnie wiele już na ten temat zostało napisane, ale próbuje różnych rzeczy i nic nie pomaga, przeżywam męki:-(.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oj nie duzo, nie pamietam 2 albo 3...bo ja mialam blisko do nich. Ale fajne sa te kobietki. A w sumie nie wiem czy jeszcze kogos tu znajdziesz bo one maja pod opieka tylko ciezarne rodzace w Rotundzie z D7 i D11...
A napisz cos wiecej o sobie, skad jestes, jak daleko w ciazy ...

A co do mdlosci i wymiotow w ciazy to nie pomoge bo takich problemow nie mialam. Wejdz na watek glowny - Mamy z Irlandii, albo Mamy z Limerick, albo tez Mamy z Dublina - tam jest duzo fajnych dziewczyn - kazda z doswiadczeniem ciazowym :) byc moze ktoras miala te przykre dolegliwosci i bedzie umiala Ci pomoc.

Ostatnia edycja:
mi zrobili badania krwi w 12 tygodniu ciazy i wyniki swoje widziałam bo przesłali do przychodni.

Ja swoje wyniki tez widzialam, bo dostalam cala dokumentacje w szpitalu, tylko ze niewiele z tego rozumiem jako kompletny laik medyczny, ale bedac u mojego GP pokazalam mu co mnie interesuje i wszystko mi pieknie wyjasnil :)

Mam naprawde swietnego GP, prowadzil juz kilkanascie polskich ciąż przez ostatanie lata i jest juz naprawde uswiadomiony na temat polskiego traktowania. On wie, ze my lubimy duzo wiedziec i trzymac reke na pulsie. Sam mi powiedzial, ze Irlandki sie nie interesuja wynikami, wazne ze mlode zdrowe, sie rusza i juz :)

nie wiem do którego szpitala chodzi Manija, ale ja należę go National Maternity Hospital
Home : National Maternity Hospital -
i tutaj dostajesz tą swoją całą teczkę do domu (ze wszystkimi wynikami, badaniami, zapiskami), oczywiście na każdą wizytę muszę ja przynosić :tak:

tak więc ja również wyniki robione w szpitalu konsultowałam z moim GP ;-)

reklama
Do góry