reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

Ja jestem w Dublinie w 6 tygodniu ciazy. wlasnie wrocilam od GP ktora mi pokrotce opowiedziala co sie nadal ze mna bedzie dzialo.... powiedziala ze 25% poronien to standard i dlatego do 3 miesiaca w niczym mi pomoc nie moze.... a jak bede krwawic to mam do szpitala nie jechac bo mnie i tak nie przyjma. Tylko duzo pic. 2 litry dziennie pic. i zeby do niej tez nie przychodzic z krwawieniem bo ona nic nie bedzie mogla zrobic z tym, ze potrzebny bedzie scan a na niego trzeba kilka dni poczekac. taka pogawedke uciela i 65 ero za to wziela:)
pelen optymizm!
musze powiedziec ze sie nieco zgarbilam no ale bede dobrej mysli:)
Ino tak mi sie zatesknilo do mojego gina z polski........
pani polecila mi Holles Str w dublinie i jutro bede dzwonic lozko zarezerwowac.
co ciekawe - powiedziala ze jestem 13 kobitko ktora dzis w ciazy przyszla - jakis baby boom!
jestem w pierwszej ciazy i niebardzo wiem czego sie spodziewac wiec dzieki za to forum i za wszystkie wpisy:)

reklama
Nie czytałam wszystkich wiadomości, które piszecie może ktoś już o tym wspomniał ale jeśli nie jesteście pewni swojego angielskiego w szczególności w sprawach medycznych,to możecie zamówić sobie tłumacza na wizytę w szpitalu a nawet przy porodzie :tak:

NIE kochane tłumacz was nic nie kosztuje!!jak się dowiedziałam to w każdym dużym urzędzie mamy prawo do bezpłatnego tłumacza.A w szpitalu wystarczy być 30minut przez wizytą i oni dzwonią po tłumacza ale musisz być uparta Że ty chcesz:tak:pozdrawiam

Dziewczyny, proszę odpowiedzcie:-)
Czy któraś z Was korzystała z Domino Care w Rotundzie?
Chodzi o wizyty położnych w domu już w czasie trwania ciąży.
Jestem ciekawa Waszych opinii i wszelkich informacji na ten temat - czy warto, czy byłyście zadowolone i czy opuściłyście szpital w dobę po porodzie?

Ja korzystalam w poprzedniej ciazy i korzystam teraz z opieki poloznych z Domino Care.
W poprzedniej ciazy najpierw chodzilam o nich, potem pod koniec przyjezdzaly do domu. Uwazam ze warto bylo, bylam i jestem zadowolona. A poprzednim razem bylam w domu po 8 godzinach po porodzie.A potem codziennie przez kilka dni przyjezdzaly sprawdzac stan moj i synka.

reklama
KasiaIrlandka, a na czym dokładnie polegały te wizyty?
Wiem, że mają być bezpłatne i że mamy rozmawiać o ciąży i itp.
Opowiedz coś więcej o swoim doświadczeniu, proszę:-), jestem bardzo ciekawa.

Do góry