reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem- postępy naszych dzieciaczków :D

reklama
witam mamusie
to i ja sie pochwale co moj maly meszczyzna potrafi
a wiec-chodzi juz ladnie a wrecz zaczyna biegac(a ja za nim)a jak wejdzie do kuchni to tupie smieje sie ze zaczyna stepowac...zejdzie juz sam z luzka,pije z kubka niekapka,puszcza do mnie oczko(a raczej dwa)robi tit tit paluszkiem o moj nos hihi i ale cienko z mowieniem;jakies dadada,bababa,tatata, a dzis spiewal nianiania

Moj synek ma 4,5 miesiąca i ostatnio zaczął smiac sie w głos tak głosno, ze az przyszła sąsiadka zobaczyc co sie stało(mieszkam w bloku)!

mamaola - Gratulacje dla Twojej pociechy.

olcia - Taki dziecięcy śmiech jest czymś wspaniałym.

Moja córcia trenuje bicie brawa i robienie papa.

Mamusie kiedy mniej wiecej wasze dzieciaczki zaczeły siadac? wiem ze to sprawa indywidualna bo kazde dziecko inaczej sie rozwija, ale chciałam mniej wiecej wiedziec....;-)

No więc Nicole mówi ślicznie dziadzia,cześć. Daję rękę jak powiesz cześć,otwiera drzwi ( oczywiście takie któe może popchnąć i się otworzą),chodzi i wyzywa. Robi porządki po swojemu,zamiata miotła:-D (jaja jak berety),tupie nóża jak jej się coś nie podoba:zawstydzona/y:

firanka - W takim razie masz Mała pomocnice, przynajmniej w zamiataniu.

Moja Klaudia też niedawno nauczyła się robić "cześć"

W sumie nic więcej nowego nie ma... Tylko jakieś drobnostki. Np. kilka dni temu mojej córci tak spodobało się moje kichanie, że zaczełam specjalnie jej kichać... a potem Ta co i rusz udawała, że też to robi.

Niedawno skończyłam 7 miesięcy a już potrafię :

- Mówie mama, tata, blabla, a jak się denerwuję krzyczę nenenene
- Sama siadam
- Raczkuje
- Robie tuli tuli
- Akuku
- Staje przez chwilę przy meblach
- Daje buzi (ale sporadycznie :-p )
- Biegam w chodziku
- Śmieje się w głos
- sama się ładnie bawię
- zasypiam na głowie :-p i kręce się jak robal :-p

reklama
No na dzień dzisiejszy Nicole zrobiła postępy:
wchodzi na meble
jak jej się coś zapytasz to odpowiada Ci,tak,nie e tam,albo Cię wyśmiewa...np.

-Nicole kochasz mamę ?
-tak,
-A tatę?
-tak,
-a pójdziemy na spacerek?
-tak,
-a weźmiemy pieska ?
-nieee

Do góry