reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem- postępy naszych dzieciaczków :D

Na dzień dzisiejszy Filip potrafi:
-chodzić
-mówić "tak, nie, papa, tata, mama, baba, dziadzia, mniam mniam, am am"
-wkazać gdzie jest mama, tata, dziadzia, baba, (również na zdjęciach)
-wchodzić i schodzić z łóżka
-odpowiadać na pytania typu "chcesz miam mniam? chcesz iść papa?"
-raczkować
-naśladować rzeczy typu dmuchanie, "warczenie"
-robić "kosi kosi"
-no i ma 8 ząbków :p

Ostatnia edycja:
reklama
Na dzisiejszy wspanialy dzien Moja Nadinka potrafii :
- smiac sie na glos (w szczegolnosci gdy baczki puszcza)
- skakac dupka po lozku
- bardzo machac raczkami i nozkami kopac
- wyciagac lapki do rzeczy po ktore chce siegnac
- kulac sie
- mowic dada, gigi ,agii, buu, bee itd :)
- spiewac gdy slyszy muzyke
- tanczyc gdy widzi jak ja tancze (skacze i siemieje sie nadzwyczajnie)
- usmiechac jak widzi znajome osoby

Hmm i tak mi sie zdaje ze to jak na razie tyle ale napewno czegos zapomnialam :))

witam koleżanki :-)
Jasiek na dzień dzisiejszy umie, a ma skończone 7 miesięcy :-) :

- mówić mama, nee, meme, bee
- a kuku
- siedzieć
- trzymać sam butlę
- pokazywać jaki mama ma kaszelek
- zająć się sam sobą i zabawkami przez jakiś czas
- zasypiać bez mojej pomocy :-)

A mój maluch wspina się już na szawki , przekłada wszystko z półek do szufladek 50 razy dziennie wywala zabawki na środek pokoju .
Urwanie głowy z tym naszym kochanym urwiskiem a ma dopiero 1,5 roku :D

Załączniki

• farfalla018.gif
    farfalla018.gif
    5,1 KB · Wyświetleń: 154
Nasza Lenka ma 4.5 miesiaca umie sie przekrecic na brzuszek, zajac gryzakiem badz grzechotka przez jakies 15 minut, smieje sie glosno

Ostatnia edycja:
Amelia ma 7 msc i potrafi już:
-sama podnosić się i stać przy meblach
-siadać z pozycji stojącej
-siedzieć
-raczkować
-jeść z łyżeczki
-robić siusiu na nocnik
-sama trzyma butelkę z piciem
-zajmuje się zabawką przez kilka minut

Czasem potrafi też urządzić sobie z nami krótką konwersację :-DMa swoje chumorki i krzyczy kiedy jej się coś nie podoba.Wczoraj zauważyłam,że próbowała się puszczać mebli i sama stać :shocked2:

Moja niunia umie:

śpiewać
robić świnkę
raczkować
siedzieć
podnosić się
zrzucać wszystko na podłogę
krzyczeć
je chlebek
bawi się pianą
lubi przekrzywiać głowę na lewo tak
jak mój M jak był mały
wymuszać płaczem
tupać
ma 2 dolne ząbki

reklama
moje szczescie ma prawie 4 miesiace i juz trzyma roznego rodzaju rzeczy, gada w swoim jezyku caly czas i chce juz byc duuuza dzidzia i albo siedziec albo stac (oczywiscie trzeba ja trzymac i jej w tym pomagac ), jesli trzyma sie ja jak gdy miala 1 miesiac zaczyna narzekac a nawet plakac dopoki nie zmieni sie jej pozycji. caly czas wcina swoja reke, ciagnie mame za wlosy i bardzo chce nawiazac z doroslymi konwersacje :-) uwielbia ogladac bajki, smieje sie, usmiecha i jest nasamowicie wesola dzidzia, spi juz cala noc (np gdy zasnie o 9/10 budzi sie dopiero kolo 7.30/8.00):-)

Do góry