reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem- postępy naszych dzieciaczków :D

To i ja napisze postepy Mojej Aleczki :rofl2:
- umie mowic EDEN,DWA , TSY,CSDERY
-mama,tata babcia,babka,dziadzia,Ciocia,Kali - tak mowi na Mojego brata Kamila !! NIE DAM,DAJ, CHCE, LALA, SAMA, DZIECI, CIUCIU, AM, CIASCIO. PISIU to picie ,FRYTA to frytka,LYPKA - rybka , CHLUPY to chrupki ,PILA to pilka,AUTO,umie nazwac postacie z bajek -typu BOB,SAM, i FU FU to Fifi a na banana mowie ALANEK :-D a jak sie Jej pytam czy nalac Jej picia albo dac Jej cos to Ona zawsze odpowiada DOBSE :-)
Na balony mowi BAKA !! Juz powoli zaczyna sama ubierac buty i sie ubirac o dziwo Jej to wychodzi , umie wylaczyc tv pilotem :-D

reklama
Wreście u mojej Żabki widać jakieś postępy w pełzaniu... Czasem uda jej się, troszkę samej przesunąć do przodu ale póki co najlepiej wychodzi Jej robienie obrotu (mam nadzieje, że zrozumiecie o co mi chodzi :p)

No więc...Nicole umie już sobie tuptać,poza tym to tak jak powiesz aja i Cię uderzy i powiesz,że nie wolno i ma robić ładnie ajka to delikatnie bardzo będzie głaskać, daje buzi sama z siebie,ale najczęściej to psu,bawi się w gonito po całym domku (to na czworaka jeszcze), częstuje swoim jedzeniem (mi nie daje-stwierdziła,że jestem za gruba i,że mam się odchudzić:-D,bo jak chcę ugryźć jej amku to mi zabiera i odsuwa rączkę i się brachta),no i robi kuku,ale to już dawno:tak:

Cześć dziewczyny, na tym wątku jestem nowa ale widze znajome mamusie:-) pozdrawiam.

Moja zuzia już ładnie trzyma zabaweczki, nie chce leżeć tylko jak dam jej palce do złapania to pierw siada, a za chwilkę już dźwiga się na nóżki:tak: Głośno gaworzy a jak śpiewam jej piosenkę to gaworzy razem ze mną jakby chciała śpiewać. Codziennie mnie zaskakuje:happy:

No to znów ja. MARECZEK od 3 dni raczkuje. Lata jak huragan. Nadal ma 2 ząbki. Już składa sylaby i mówi tata i mama. Klęka na kolana.
U Justynki znaczących postępów BRAK...

Gratulacje dla Waszych pociech - robią piękne postępy.

U nas nadal nie ma raczkowania a tym bardziej dreptania. Za to nadal u mojej córci trwa lęk separacyjny, czyli pięknie potrafi sama się bawic ale nie można wychodzić z pokoju bo jest płacz. Pozatym to lubi się wspinać po moich nogach gdy leżę obok Niej a podczas kąpieli chce tylko siedzieć albo ewentualnie leżeć na brzuszku i pluskać się jak rybka (zawsze mokre jest pół dywanu).
Lubi też bawić się w akuku.
No i nauczyłam moja Klaudię witać się. Trzeba wyciągnąć do niej dłoń, powiedzieć "cześć" a ona też rozkłada dłoń jak do przywitania i lekko ją wysuwa do przodu

Nicole powoli zaczyna biegać po domku,woła już ładnie mama,tata,dzidzia,baba,iś do psa,tak,nie i ej i jeszcze inne słowa których na razie nie rozumiem...:-pPotrafi wejść na zebre skoczka i próbować jeździć rodeo,pije z kubeczka niekapka. Nooo i zawiesiłam się,ale jak mi się coś przypomni to dopiszę:-p.

firnaka - Masz bardzo zdolna córcię. Ja swojej Klaudi wczoraj kupiłam kubek niekapek i zobaczymy kiedy sama nauczy się z niego pić.

reklama
A moja Julka pomału wydaje z siebie inne dźwięki niż tylko płacz :-) Raz nawet udało się jej powiedzieć coś w stylu aggu :-D A po za tym to aaa, ee, kh, gh ;-) Główkę podnosi coraz sprawniej i chyba lepiej widzi, bo z uwielbieniem przygląda się ludzkim twarzom. I jak się do niej gada to się śmieje ;-)

Do góry