reklama
K
kitty86
Gość
AGULA280 wejdz na głowny temat tam bedzie ci prosciej i na pewno zdobedziesz nowe znajomosci A moja mała nauczyła się włączac tv i włazić na kanapę
No to teraz moja loej
Zuzka mniej rzeczy pojdzie szybciej
- odziwo strasznie chce siadac nie polezy bo zaraz wrzeszczy wiec podparta poduszkami siedzi sobie ( bylam u lekarza i powiedzial ze jak jest wszystko wporzadku to dobrze zeby jej nie bronic )
- smieje sie jeszcze tak na glos nie potrafi czasmi jej tylko wychodzi
-uwielbia sie bawic sowim zajaczkiem
-gryzie ciagle swoje raczki
- je kaszke z lyzeczki , jabluszko tarte , banana
-spi cale nocki i GLOSNO PLACZE chyba jak kazde z naszych pociech
Fifi -
- chodzi biega , szaaleje, skacze , sam sie bawi , wylazi wszedzie gdzie sie da wlacza i wylacza telewizro , obsluguje pilot , komorke tez hehe dzisiaj jak spalam z nim rano to wyciagnal telefonz pod mojej poduszki i zadzwonil do Taty bo osttanie polaczenie bylo od niego , ale mysle ze to jeszcze nieswiadomie heheh i mnie budzi mam tata tata alo (halo)
- troszke sie martwie bo malo mowi znaczy sie probuje i wogoel ale ciezko mu idzie , powiem mama tata baba ziazia(dziadzia), ziuzia,mmmmmm (mleko) , aaaaaaa(pepsi) , popek(paczek), ba( bulka) hihi(Fifi) yyyy( kupka) i nie pamietam
robi siku i kupke na kibelek czasami zdarzy mu sie popuscic , chociaz na noc zakladam mu jeszcze pampery bo w nocy to jest nieprzytomy
- jezdzi na takim rowerku malutki czasami pedaluje ale woli odpychac sie nozkami
-pomaga przy zuzi wyciera jej buzke jak jej slinka pocieknie wklada smoka , lula rozmawiam do niej
- jak cos chce jesc to idzie do lodowki i wyciaga a ja mam mu przygotowac je juz sam ale wole ja Go karmic bo wiem ze lepiej sobie poje , probuje sie sam ubierac , jak cos rozleje to wyciera odkurza ze mna ja mam duzy odkurzacz on taki mniejszy na baterie do podlogi zamiata jak sobie cos przypomne to napisze
Zuzka mniej rzeczy pojdzie szybciej
- odziwo strasznie chce siadac nie polezy bo zaraz wrzeszczy wiec podparta poduszkami siedzi sobie ( bylam u lekarza i powiedzial ze jak jest wszystko wporzadku to dobrze zeby jej nie bronic )
- smieje sie jeszcze tak na glos nie potrafi czasmi jej tylko wychodzi
-uwielbia sie bawic sowim zajaczkiem
-gryzie ciagle swoje raczki
- je kaszke z lyzeczki , jabluszko tarte , banana
-spi cale nocki i GLOSNO PLACZE chyba jak kazde z naszych pociech
Fifi -
- chodzi biega , szaaleje, skacze , sam sie bawi , wylazi wszedzie gdzie sie da wlacza i wylacza telewizro , obsluguje pilot , komorke tez hehe dzisiaj jak spalam z nim rano to wyciagnal telefonz pod mojej poduszki i zadzwonil do Taty bo osttanie polaczenie bylo od niego , ale mysle ze to jeszcze nieswiadomie heheh i mnie budzi mam tata tata alo (halo)
- troszke sie martwie bo malo mowi znaczy sie probuje i wogoel ale ciezko mu idzie , powiem mama tata baba ziazia(dziadzia), ziuzia,mmmmmm (mleko) , aaaaaaa(pepsi) , popek(paczek), ba( bulka) hihi(Fifi) yyyy( kupka) i nie pamietam
robi siku i kupke na kibelek czasami zdarzy mu sie popuscic , chociaz na noc zakladam mu jeszcze pampery bo w nocy to jest nieprzytomy
- jezdzi na takim rowerku malutki czasami pedaluje ale woli odpychac sie nozkami
-pomaga przy zuzi wyciera jej buzke jak jej slinka pocieknie wklada smoka , lula rozmawiam do niej
- jak cos chce jesc to idzie do lodowki i wyciaga a ja mam mu przygotowac je juz sam ale wole ja Go karmic bo wiem ze lepiej sobie poje , probuje sie sam ubierac , jak cos rozleje to wyciera odkurza ze mna ja mam duzy odkurzacz on taki mniejszy na baterie do podlogi zamiata jak sobie cos przypomne to napisze
A
Asiowo
Gość
No to teraz Paulina:
- Leżac na brzuszku podnosi głowke i tułów na wyprostowanych rączkach i podziwia świat
- Przewraca sie z plecków na brzuszek i z brzuszka na plecki
- smieje sie głosno
- mówi "maaaaamaaaa" jak marudzi
- trzyma grzechotke, gryzaczek i przekłada z raczki do raczki
- gryzie wszystko
- chce tylko siedziec, ostatnio nawet przy kapieli nie moge jej połozyc
- uwielbia chwytac miski na karuzelce nad łóżeczkiem
- mata edukacyjna juz sie jej znudziła bo juz wszystko chyba wymacała i obśliniła
- Umiecha sie jak tylko zobaczy mame albo siebie w lustrze
- herbatke pije, ale tylko podaną na łyzeczce (nie chce butelki)
- leżac na brzuszku dzwiga pupe wysoko i probuje sie odbic kolankami... przesuwa sie moze na 1-2 cm i ma dość
-zachwyca sie swoimi stópkami
- Leżac na brzuszku podnosi głowke i tułów na wyprostowanych rączkach i podziwia świat
- Przewraca sie z plecków na brzuszek i z brzuszka na plecki
- smieje sie głosno
- mówi "maaaaamaaaa" jak marudzi
- trzyma grzechotke, gryzaczek i przekłada z raczki do raczki
- gryzie wszystko
- chce tylko siedziec, ostatnio nawet przy kapieli nie moge jej połozyc
- uwielbia chwytac miski na karuzelce nad łóżeczkiem
- mata edukacyjna juz sie jej znudziła bo juz wszystko chyba wymacała i obśliniła
- Umiecha sie jak tylko zobaczy mame albo siebie w lustrze
- herbatke pije, ale tylko podaną na łyzeczce (nie chce butelki)
- leżac na brzuszku dzwiga pupe wysoko i probuje sie odbic kolankami... przesuwa sie moze na 1-2 cm i ma dość
-zachwyca sie swoimi stópkami
A
Asiowo
Gość
Moja mała pieknie opanowała sciaganie sobie skarpetek z nóg
nasza ala potrafi UWAGA: manipulowac rodzicami w zaleznosci od swoich potrzeb potrafi przez chwilke saa siedziec, porusza sie turlajac po pokoju, w chodziku tez juz zalapala ze trzeba do przodu (po 3 dniach) prawie cale dnie spedza na brzuszku i nie potragi usiedziec w miejscu, smieje sie tak glosno ze czasami juz nie wytrzymuje i sama wybuca smiechem:-)
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
FIRANKA ja jetem pełna podziwu dla twojej Nicolki ,no napatrzeć się nei mogę jaka z neij zdolna i silna dziewczynka i te włoski....
Mój Bartek też bije brawo ,mówi mama ,tata,baba i reszte to takie tak gadanie niezrozumiłe !!W końcu che mi jesść z łyżeczki bo wcześniej to zaciskał bużke!!!czekam kiedy w końcu sam się dżwignie i usiądzie ,jak go posadze to siedzi ładnie i już nie fika ale sam to jest leń ,zasówa w chodziku tak że progi nie robią dla niego zadnych przeszkód
Mój Bartek też bije brawo ,mówi mama ,tata,baba i reszte to takie tak gadanie niezrozumiłe !!W końcu che mi jesść z łyżeczki bo wcześniej to zaciskał bużke!!!czekam kiedy w końcu sam się dżwignie i usiądzie ,jak go posadze to siedzi ładnie i już nie fika ale sam to jest leń ,zasówa w chodziku tak że progi nie robią dla niego zadnych przeszkód
reklama
Podziel się: