reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co już potrafią nasze dzieciaczki ... ?

wiktoria zaczęa z dnia na dzień mówić pełno wyrazów:tak:
mowi nita(nitka) papier, ciocia wuja, kuba, artur, chipsy, pa(paluszki) papa(czapka), daj, kóka (kółka) sos, oko,
w ogole coraz wiecej powtarza co usłyszy od nas-więc niekiedy trzeba sie kontrolować bo coś może się wymsknąć;-)

reklama
My odstawiamy butelkę w dzień, ale na noc musi być:-( Dzisiaj jadła na śniadanie płatki chirioss wielozbożowe, to jej dawka glutenu na dzień. Je je na swoim mleku, z odrobiną miodu.

wiktoria zaczęa z dnia na dzień mówić pełno wyrazów:tak:
mowi nita(nitka) papier, ciocia wuja, kuba, artur, chipsy, pa(paluszki) papa(czapka), daj, kóka (kółka) sos, oko,
w ogole coraz wiecej powtarza co usłyszy od nas-więc niekiedy trzeba sie kontrolować bo coś może się wymsknąć;-)
Celinka ostatnio na strusia powiedziała "dupek", nie wiem gdzie to usłyszała:wściekła/y: My nie przeklinamy. Ale mogła usłyszeć jak jechała z dziadkiem autem.
Mała już mówi mamusiu i tatusiu:-D i ładnie zaczyna budować proste zdania. Wykonuje też trudniejsze polecenia.

Ostatnia edycja:
Wiecie co ,dawno tu nie byłam .
Chciałam się dowiedziec ile dzieci mówią w wieku 18 miesięcy i weszłam , widzę że moja niunia mówi bardzo ładnie ,mówi juz zdania dwu wyrazowe , tak naprawde to mówi juz wszystko ale dużo wyrazów to tylko ja zrozumię.A te inne to pięknie wymawia , bez seplenienia np.
-Tatuś jest w pracy.
-deszcz , woda, banan, mleko.
- mamusiu , tatusiu ( juz ładnie odmienia niektóre )
nie będe tu więcej przytaczac bo naprwde dużo mówi.
Ciesze się bardzo i jestem z niej dumna :)
acha i jeszcze liczy do pięciu :)

:tak::rofl2: barwoooo !!!
no to sukces pelna klasa :-) zeby wiecej takich .
ja bym chciala zeby Wiki zaczol wolac na siusiu
My nagradzamy małą za siusiu i kupkę do nocnika. Kupiłam książkę z bombkami z papieru i dostaje jedną za załatwienie się do nocnika. Na razie jedna wisi na sznurku:-(
o coś takiego: "Wycinanki. Ozdoby świąteczne" - Sklep internetowy KDC.pl - Aktualna cena: 9.90zł. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin...

Dzisiaj było siusiu przed kąpielą, bo w dzień siedział ale nie sikała. Może pomogło to, że siedziała na nocniczku, a ja szykowałam kąpiel, lała się woda.

reklama
Do góry