reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co już potrafią nasze dzieciaczki ... ?

reklama
mój też głównie po swojemu , ale ostatnio wciąż pyta CO TO? i co chwilę na mieście AUto, Bum bum i PI BIP... na jUlię wciąz woła LALA , Mama to normalnie i na M woła TATO lub TATU czyli tatuś.. poza tym dziadzia, ciocia itp.
A jak chce bajkę to mówi ELMO ! A raczej Emo

Aga, wiki zacznie mówić, chłopcy zazwyczaj późno mówią.
Celinka zaczęła znowu na dziadzię wołać aaa, nie wiem czemu. Na tatę woła tatuś jak coś bardzo chce;-) spryciara mała. Wczoraj w zoo zaczęła mówić ładnie lew i mapa na małpkę.

nie zmuszaj, kup nakldke na sedes moze jak zobaczy ze wy korzystacie z sedesu to i on sie przekona, moj brat nie chcial na nocniku robic bo sie go bal a na kibelek zaczol bardzo szybko :-)
My mamy taką nasadkę i Celinka się boi na niej siedzieć, bo się rusza. Poszukaj takiej z szerokim rantem, powyżej 5 cm. Ja już myślałam o kupnie takiej silikonowej z Kubusiem Puchatkiem( kosztuje 40zł:szok::baffled:), ale znalazłam u teściowej po kuzynie Celiny całkiem nową i ta jest ok, ma szeroki rant.

mój też głównie po swojemu , ale ostatnio wciąż pyta CO TO? i co chwilę na mieście AUto, Bum bum i PI BIP... na jUlię wciąz woła LALA , Mama to normalnie i na M woła TATO lub TATU czyli tatuś.. poza tym dziadzia, ciocia itp.
A jak chce bajkę to mówi ELMO ! A raczej Emo
Celinka też mówi TATU ale tylko jak coś chce od taty i to bardzo mocno, np. nową zabawkę:-D albo ciuciu.

reklama
Celinka mówi tatuś, kopa-kopaja na koparkę, masz, nóżka. Nawet nie wiedziałam że w tak krótkim okresie dziecko tyle wyrazów załapuje.

Do góry