Nasz Wiktorek narazie chodzi tylko podtrzymując się mebli, choć coraz częściej zdarza mu się stac bez podtrzymywania :-) Ma trzy zęby i wygląda na to że idą mu kolejne trzy naraz Gorączkuje dziś przez cały dzien :-( gorączka sięgła już 39,4 na szczęście czopki zadziałały. Lekarz twierdzi, że albo są to ząbki albo początek grypy. Tak bardzo bym chciała mu jakoś pomóc.... Mam nadzieję że w nocy trochę wypocznie a jutro będzie lepiej
reklama
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Gabi jeszcze nie chodzi,skacze na tym tylku z szybkoscia torpety po calym domu,pewnie jakas gimnastyczka kiedys zostanie bo szpagat ma juz opanowany:-) wychodzi jej gorna dwojeczka,i biedactwo marudzi wiekszosc nocy nie spala,placze i ma biegunke a dopiero co pare dni temu jej wyszedl zabek.
My też się doczekaliśmy górnej dwójki. Masakra + gorączka+ biegunka. Ale tak ponoć wyłażą zęby górne zatokowe. Też mieliśmy nieprzespane noce, za to przespane na cycu dnie. Dodatkowo pogoda w Wielkopolsce iście butelkowa. Dawid nabywa umiejętności pakietami. Dwa tygodnie temu zaczął raczkować, wstawać, siadać i przemieszczać się przy meblach. Teraz tylko doskonali. A guzów ma już pewnie kilka...Tak jak Gabi zwiedzał świat na pupie, teraz na jednej nodze - drugą się podpiera. RAczkuje po dywanie, macie lub łóżku, ale żeby było szybciej to po panelach porusza się na pupie. Wystraszył starszą koleżankę, jak tak podskakiwał na podłodze :-). Nauczył się robić "patataja" i kołysze się na łóżku. Wszystko jest "brum, brum", a spacer przy linii tramwajowej to dopiero frajda.
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Gabi sie tez podpiera na jednej nodze i tak kustyka;-)Ale raczkowac to juz chyba nie bedzie pewnie tak jak starsza siostra zacznie chodzic,ale u niej to jeszcze troche potrwa:-)
kamireszel
kamireszel
Wszystko jest "brum, brum", a spacer przy linii tramwajowej to dopiero frajda.
My mieszkamy przy samej linii tramwajowej. Luas-tramwaj jeździ w dzień co 8 minut a Fifi jak tylko usłyszy, że jedzie to zaraz jest przy oknie. Tak bardzo lubi patrzeć na jadące luasy, że mama postanowiła to wykorzystać- same zobaczcie
Załączniki
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Ha ha :-)ale mama dziecko wykorzystuje:-)
kamireszel
kamireszel
trzeba sobie jakoś radzić hehehe
nie ważne jak- ważne, że skutecznie hehehe
nie ważne jak- ważne, że skutecznie hehehe
Oli.B
Fanka BB :)
kamii super z tym nocnikiem :-)
U nas Piter nie chodzi - ON BIEGA PO Całym DOMU - jestem przerażona . Nie chce się bawić zabawkami, ale za to uwielbia zabawę z odkurzaczem i wyciąganiem wszystkiego z szafek. Nauczył się schodzić z naszego łóżka i od siebie jak ma wyjęte szczebelki A jest tak szybki że nie nadążam za nim. A i śmiesznie z nami dyskutuje po swojemu na razie z tej gadki rozumiemy mama, tata :-)
U nas Piter nie chodzi - ON BIEGA PO Całym DOMU - jestem przerażona . Nie chce się bawić zabawkami, ale za to uwielbia zabawę z odkurzaczem i wyciąganiem wszystkiego z szafek. Nauczył się schodzić z naszego łóżka i od siebie jak ma wyjęte szczebelki A jest tak szybki że nie nadążam za nim. A i śmiesznie z nami dyskutuje po swojemu na razie z tej gadki rozumiemy mama, tata :-)
Adaś stawia pierwsze kroczki. Narazie 2-3,ale jest bardzo chętny. Jakie to piękne uczucie. Aż mi sie ciepło na sercu zrobiło jak to widziałam.Piękny prezent na dzień mamy
No i troszkę się przeziębił mam nadzieje,ze nic poważnego i antybiotyku nie dostanie. Ma katar, czasem odkaszlnie, gorączki brak. Może to ząbki sama nie wiem,bo do paszczy zajrzeć sobie nie da.
No i troszkę się przeziębił mam nadzieje,ze nic poważnego i antybiotyku nie dostanie. Ma katar, czasem odkaszlnie, gorączki brak. Może to ząbki sama nie wiem,bo do paszczy zajrzeć sobie nie da.
reklama
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Gabi tez przeziebiona,ma katarek i kaszle,starsza siostra tez wiec nie mam wesolo:-( u nas upaly straszne wiec i tak siedzimy w domu bo wyjsc sie nie daGabi chodzic nie chce opanowala do perfekcji przesuwanie sie na pupie,i jest w tym szybka jak motorek:-),gadula z niej straszna,i lobuz maly sie z niej zrobi,nic tylko chodzi za Viktoria i ja zaczepia,raz ja uskubnie tu znow uderzy,tlumacze jej a ta nic tylko sie glupiutko usmiecha,rosnie mi maly rozrabiaka.
Co do chodzenia to wiki w tym wieku jua biegala a Gabi potrzebuje tak mysle jeszcze z miesiac,kazde dziecko rozwija sie inaczej,ale nie mam czego zalowac bo jeszcze sie nabiegam:-)
Co do chodzenia to wiki w tym wieku jua biegala a Gabi potrzebuje tak mysle jeszcze z miesiac,kazde dziecko rozwija sie inaczej,ale nie mam czego zalowac bo jeszcze sie nabiegam:-)
Podziel się: