reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co jeśli kilka dni po porodzie kończy mi się umowa na czas określony?

reklama
Ale mi się nie będzie już należeć urlop rodzicielski ? Chyba dobrze myślę. Skoro już nie będę pracownikiem.
Tak .
Albo 100 procent wyplaty przez 6 miesięcy i 6 miesięcy następnych 60%
Albo od początku 80%:-)
Ja jestem na 80 i spoko wychodzę prawie jak wyplata jak pracowałam :-)
Musisz wybrac sama.

Tak .
Albo 100 procent wyplaty przez 6 miesięcy i 6 miesięcy następnych 60%
Albo od początku 80%:-)
Ja jestem na 80 i spoko wychodzę prawie jak wyplata jak pracowałam :-)
Musisz wybrac sama.
Dzięki dziewczyny ! :) Jesteście nie zastąpione. A gdzie muszę uwzględnić że chcę otrzymywać wypłatę w wysokości 80% przez cały okres? Bo z tego co widziałam na wniosku o urlop macierzyński nie ma czegoś takiego.

Dzięki dziewczyny ! :) Jesteście nie zastąpione. A gdzie muszę uwzględnić że chcę otrzymywać wypłatę w wysokości 80% przez cały okres? Bo z tego co widziałam na wniosku o urlop macierzyński nie ma czegoś takiego.
Musi byc ja chyba zaznaczalam na wniosku
Jak bedziesz miala wątpliwości zadzwon do zakładu pracy oni powiedzą gdzie to uwzglednic:-)

Musi byc ja chyba zaznaczalam na wniosku
Jak bedziesz miala wątpliwości zadzwon do zakładu pracy oni powiedzą gdzie to uwzglednic:-)
Dziękuję :) Czyli jak dobrze zrozumiałam składam do pracodawcy wniosek o urlop macierzyński oraz rodzicielski (na jednym formularzu) do tego dołączam akt urodzenia Córci zaświadczenie ze szpitala i oświadczenie że mąż się zrzeka na moją rzecz urlopu rodzicielskiego. A gdy kończy mi się umowa to pracodawca przekazuje te dokumenty do ZUSu. Dobrze zrozumiałam ? :)

Dziękuję :) Czyli jak dobrze zrozumiałam składam do pracodawcy wniosek o urlop macierzyński oraz rodzicielski (na jednym formularzu) do tego dołączam akt urodzenia Córci zaświadczenie ze szpitala i oświadczenie że mąż się zrzeka na moją rzecz urlopu rodzicielskiego. A gdy kończy mi się umowa to pracodawca przekazuje te dokumenty do ZUSu. Dobrze zrozumiałam ? :)
Dobrze :)

Tak mozesz zlozyc przed porodem lepiej:♧
Pozniej tylko dostarczysz akt i reszte.
Oni przekaza do Zusu jak umowa sie skonczy Ty nic nie musisz przekazywać:)

To ja proponuję jeszcze sprawdzić w zusie czy wszystko zostało przekazane, bo u mnie pracodawca nie przekazał wniosku o urlop i na z 3 nie zaznaczył że mi go udziela. Teraz sobie czekam kolejne 30 dni na wypłatę zasiłku za sierpień :/

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
zależy tak naprawdę kiedy dokładnie urodzisz bo może okazać się że dzidzia nie będzie chciała konkretnie w tym terminie się urodzić :)

Do góry