Marciaaa55
Zaangażowana w BB
Mam nadzieję że Maleńka będzie chciała się przywitać w terminieZalezy tez którego urodzisz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam nadzieję że Maleńka będzie chciała się przywitać w terminieZalezy tez którego urodzisz
Ja jak bylam po odbior swuadectwa pracy, to sie zapytalam i mi powiedzialy ze w przeciagu 7 dni bede miala wyplacone.Właśnie a jeśli chodzi o zaległy urlop to czy też muszę składać jakieś wnioski czy jak to wygląda?
Aha,czyli nic nie trzeba składać ? UffJa jak bylam po odbior swuadectwa pracy, to sie zapytalam i mi powiedzialy ze w przeciagu 7 dni bede miala wyplacone.
Super, choć jedno zmartwienie z głowyNie wypłaca Ci z wypłatą ekwiwalent za urlop
Najlepiej przedJa urodziłam w lipcu a umowę miałam do końca roku 2016. Jeszcze przed porodem pisałam do pracy aby przesłali mi wniosek o urlop macierzyński żeby po porodzie mieć to już w domu. Zresztą po porodzie jak dobrze pamiętam jest 21 dni na złożenie wniosku do pracodawcy. Z racji tego że kończyła mi się umowa to złożyłam wniosek o cały urlop macierzyński i od razu na rodzicielski. Po skończonej umowie to pracodawca wysłał dokumenty do ZUS i dalej to oni mi wypłacali zasiłek na konto. Ekwiwalent za urlop dostałam z ostatnią wypłatą od pracodawcy. Nie ma się czym martwić
Ale mi się nie będzie już należeć urlop rodzicielski ? Chyba dobrze myślę. Skoro już nie będę pracownikiem.Ja urodziłam w lipcu a umowę miałam do końca roku 2016. Jeszcze przed porodem pisałam do pracy aby przesłali mi wniosek o urlop macierzyński żeby po porodzie mieć to już w domu. Zresztą po porodzie jak dobrze pamiętam jest 21 dni na złożenie wniosku do pracodawcy. Z racji tego że kończyła mi się umowa to złożyłam wniosek o cały urlop macierzyński i od razu na rodzicielski. Po skończonej umowie to pracodawca wysłał dokumenty do ZUS i dalej to oni mi wypłacali zasiłek na konto. Ekwiwalent za urlop dostałam z ostatnią wypłatą od pracodawcy. Nie ma się czym martwić
Ale mi się nie będzie już należeć urlop rodzicielski ? Chyba dobrze myślę. Skoro już nie będę pracownikiem.