reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co jeśli kilka dni po porodzie kończy mi się umowa na czas określony?

Marciaaa55

Zaangażowana w BB
Drogie Mamusie ! Czy jeśli mam termin porodu na 20 pażdziernika a umowę do końca października czyli 31 października to przysługuje mi urlop macierzyński na tak krótki czas (11dni) ? I zasiłek macierzyński? Czy dokumenty składać do pracodawcy czy już do ZUSu? Jakie są to dokumenty? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi ! :)

reklama
Drogie Mamusie ! Czy jeśli mam termin porodu na 20 pażdziernika a umowę do końca października czyli 31 października to przysługuje mi urlop macierzyński na tak krótki czas (11dni) ? I zasiłek macierzyński? Czy dokumenty składać do pracodawcy czy już do ZUSu? Jakie są to dokumenty? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi ! :)
Mi pracodawca wypłacił za ten okres do końca umowy, ponadto zaplacil za zalegly urlop, a dalej przesłał do zusu i zus wypłacal mi świadczenia.

Nalezy bo oplacalas skladki :)
Zadzwon do pracy zeby wyslali Ci wnioski o macierzynski :)
A pozniej dowieziesz akt urodzenia
Najlepiej zloz wnisoek przed porodem zebys nie musiala czekac na pieniazki.
Oni to wysylaja do Zusu i zus wypłaca pieniazki mi listonosz przynosi pod koniec miesiaca
Ja mialam umowe do konca grudnia 2016 urodzilam 11 grudnia i normalnie dostaje wyplate:)

Ostatnia edycja:
Bez Pani;)
Z tego co pamiętam, mąż zawiózl akt urodzenia dziecka do pracodawcy i dalej poszlo samo.
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedz :) Trochę mnie uspokoiłaś, myślałam że będzie z tym więcej zachodu. Jest to moja pierwsza pociecha dlatego bardzo się boję tej papierologi :D chyba bardziej jak samego porodu hi hi

Nalezy bo oplacalas skladki :)
Zadzwon do pracy zeby wyslali Ci wnioski o macierzynski :)
A pozniej dowieziesz akt urodzenia
Najlepiej zloz wnisoek przed porodem zebys nie musiala czekac na pieniazki.
Oni to wysylaja do Zusu i zus wypłaca pieniazki mi listonosz przynosi pod koniec miesiaca
Ja mialam umowe do konca grudnia 2016 urodzilam 11 grudnia i normalnie dostaje wyplate:)
A czy wnioski można pobrać z internetu? Czyli muszę złożyć wniosek o "urlop macierzyński"? czy "zasiłek macierzyński" ? W Pani przypadku też pracodawca przekazywał papiery do ZUSu? Serdecznie dziękuję za odpowiedzi :) Bardzo się martwię jak to będzie, jestem kompletnie zielona w tym temacie.

reklama
Do góry