reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

powiedzcie dziewczyny, jecie duzo wiecej niz normalnie jesli karmicie piersia? mozecie podac przykladowy jadlospis dzienny?
bo na mnie maz dzis nakrzyczal ze mam wiecej jesc zeby LAiluasia byla zdrowa i duza...
a ja jem moim zdaniem sporo....ale on by chcial zebym caly czas jadla mieso, obiady 2 razy dziennie....
jak to jest u Was?

reklama
Kasiad -przede wszystkim przeprasza ze nie odpisałam ale dopiero zobaczyłam :cool2:

ten proszek to wsypuje bezposrednio do kawy ładnie sie rozpuszcza i :tak:jest duuuzo tanszy a w smaku prawie to samo;-)
mleko natomiast przechowuje w lodówce i to dlatego ze bardziej mi ono smakuje tak mocno schłodzone
mleka nie gotowałam ale mam zamiar własnie to w proszku przeznaczyc na budyń:tak:

powiedzcie dziewczyny, jecie duzo wiecej niz normalnie jesli karmicie piersia? mozecie podac przykladowy jadlospis dzienny?
bo na mnie maz dzis nakrzyczal ze mam wiecej jesc zeby LAiluasia byla zdrowa i duza...
a ja jem moim zdaniem sporo....ale on by chcial zebym caly czas jadla mieso, obiady 2 razy dziennie....
jak to jest u Was?

własnie zjadłam cos tzn. 3 kromki chleba a ostanio jadłam makaron z truskawkami o 7 rano i nic wiecej
nie miałm czasu
Tak normalnie apetytu wiekszego nie mam ale pic to mi sie chce jak nic:tak:
a po za tym jestem zdenwerwowna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:na meza i jesc mi sie od wczoraj wcale niechce

susumali ja jem normalnie 3 posiłki dziennie + jakies przegryzki typu jabłko,biszkopty,jogurt itd.nie ma co przesadzać,trzeba jeść tyle,na ile ma się ochotę;).chociaż ja ciągle słyszę,że mam jeść więcej bo jestem za szczupła.fakt,że Ala wysysa ze mnie wszystko,bo ważę mniej niż przed ciążą.przed 48kg,a teraz 44kg...nic na to nie poradzę,wrócę do wagi jak przestanę karmić.na obiad potrafię zjeść porcję dla faceta,ale taka mam przemianę materii.

Ja też więcej niż zwykle nie jem raczej... Tzn. uważm, żeby jeść regularnie i zdrowo, ale z ilością nie ma co przesadzać, po co, skoro nie jest się głodnym?? za to hektolitry wody, herbaty, soków itp spożywam:tak:

Ja jem tyle, ile potrzebuję, czyli potwornie dużo ;-)
Śniadanie - ze 4 kanapki
II śniadanie - płatki niestety nie z mlekiem, tylko z sokiem marchewkowo - owocowym
III śniadanie - to, co akurat wpadnie mi w rękę
obiad - zupa + drugie
kolacja - zwykle kanapki

Ze względu na ograniczenia jakościowe (brak nabiału, ostrożnie z surowymi owocami i warzywami) zapycham się głównie mięsem, ostatnio jem eż często kuskus z sokiem lub dżemem
Zawsze miałam duży apetyt, ale odkąd karmię wzmógł się wyraźnie. Nie jem w nocy tylko dzięki silnej woli:-)

Ja jem tyle, ile potrzebuję, czyli potwornie dużo ;-)
Śniadanie - ze 4 kanapki
II śniadanie - płatki niestety nie z mlekiem, tylko z sokiem marchewkowo - owocowym
III śniadanie - to, co akurat wpadnie mi w rękę
obiad - zupa + drugie
kolacja - zwykle kanapki

Ze względu na ograniczenia jakościowe (brak nabiału, ostrożnie z surowymi owocami i warzywami) zapycham się głównie mięsem, ostatnio jem eż często kuskus z sokiem lub dżemem
Zawsze miałam duży apetyt, ale odkąd karmię wzmógł się wyraźnie. Nie jem w nocy tylko dzięki silnej woli:-)

No to jest Ol niesprawiedliwe, tyle jesz a jesteś taka szczupła :wink:

Mi ostatnio zwiększył się apetyt i zaczęłam znowu tyć :baffled: a więc muszę przystopować.
Susumali, jeski odzywiasz się zdrowo a Laila przybiera w granicach normy to nie masz się chyba czym martwić.

ja tez jem chywa wiecej i pije ok 3l wody plus inne napoje herbata kawka soczek.na śniadanie zawsze jeden rogal pozniej jablko w takie upaly doszedl jeden lodzik obiad ziemniaki marchewka i kawalek miesiwa pozniej kawa i cos malego slodkiego i kolacja danio z dodatkiem platkow i ananasa z puszki lub inne owoce.no i jak tu wrocic do formy jak mam marna przemiane a len sie zadomowil na DOBRE

reklama
Coś za coś - od lat funkcjonuję na granicy nadczynności tarczycy:-p Przemiana materii jest dobra, ale za to trzeba łykać leki (przez parę lat nawet hormonalne:no:)

No to zmienia postać rzeczy. Kłopotów z tarczycą nie zazdroszczę, też w dzieciństwie miałam z nią problemy,

Do góry