reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

u mnie byla dzis polozna aby doradzic w sprawie karmienia Laili warzywkami itp itd. no i mam na tydzien brac tylko jedno warzywo, potem nastepne i dopiero jak je wyprobuje moge mieszac. ale w sloiczkach pojedynczych warzyw prawie niet, wiec pojechalismy do bio sklepu, tam byl sloiczek PASTERNAKA ha ha (bez figi i maku...:-p;-)) bo po marchwi LAILA MIALA MEGA zatwardzenia i plakala jak kupke robila a ja prawie z nia, zobaczymy jaki ten pasternak.

orientujecie sie ktore warzywka dzialaja bardziej rozluzniajaco na kupcie (tylko nie za bardzo)?

a w ogole to Wasze Skarby jedza juz cale sloiczki? jesli tak, ile czasu im to zajelo od pierwszego podania?

reklama
Susu, Oli najpierw jadła z 2 tygodnie 1/3 słoiczka, potem przez nastepne 2 połowę. A potem to już cały. więcej już chyba narazie nie zmieści.

Zatwardzająco napewno działa dynia i jagody, rozluźniająco podziałał szpinak. A reszt sprawdź na stronie HIPPa tak jak radzi Gosia, bo ja więcej się już nie orientuję.

susu: moja właściwie prawie od samego początku zjada cały słoiczek. Zależy jeszcze jaka pojemność, bo są takie które mają 80ml i inne po 150ml. Ten duży to z ledwością zjada, czasem trochę zostaje. Jeśli zostawi trochę deserku, to mieszam go z soczkiem klarownym i podaję resztę w butelce.
My też testujemy nowości co około 5 dni. Wcześniej dawałam co 3 dni i mała dostała alergii a ja się pogubiłam, więc teraz robię przerwy 5 dniowe. Dodatkowo każdego dnia spisuję sobie co podałam, to bardzo ułatwi sprawę w wypadku alergii bo pamięc ludzka bywa zawodna :tak:
U nas też mało słoiczków 1-składnikowych, więc teraz raz na 5 dni podaję taki, w którym są 2 nowe składniki. W wypadku wystąpienia jakiejś niepożądanej reakcji poszukam czegoś co zawiera jeden z tych dwóch podejrzanych i drogą eliminacji dojdzie się do tego co uczula :sorry2:

ale kombinacja... :eek: ja podaje wszystko jak leci i Martyna nie wykazuje zadnych reakcji alergicznych. ale u nas o zjedzeniu calego sloika nie ma mowy. pol sloiczka dodaje do misiowego ogrodka przygotowanego na 60 m mleka i wtedy jest wszystko zjedzone :tak:

ale kombinacja... :eek: ja podaje wszystko jak leci i Martyna nie wykazuje zadnych reakcji alergicznych. ale u nas o zjedzeniu calego sloika nie ma mowy. pol sloiczka dodaje do misiowego ogrodka przygotowanego na 60 m mleka i wtedy jest wszystko zjedzone :tak:
Lil kate, same warzywa nie smakują Martynce :confused: Bo ilościowo to by napewno zjadła cały słoiczek, skoro zjada zupę z Misiowym Ogródkiem przygotowanym na 60 ml mleka - pewnie objętościowo wychodzi na to samo.

Kasia, sek w tym ze calego sloiczka nigdy nie zjada jesli warzywa sa same. smakuja jej, ale pol to maks wszystkiego. a jak dodam misiowy ogrodek to wszystko zjedzone:sorry2: i badz tu modry czlowieku:rofl2:

Widocznie z Misiowym Ogródkiem smakują jej lepiej. Oli też Sinlacu zje więcej niż innej kaszki, bo on jej najbardziej smakuje.

reklama
to moze i ja powinnamn podawac sinlac? a z czego on jest? z kukurydzy?

Gosia, to ciesz sie kochana ze ci smakosz rosnie :tak:

reklama
Do góry