reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

ten deserek wlasnie zjadłam
a i jest nawet truskawkowe
ze tak jeszcze spytam po ile kupujesz ?
ja w Makro 2 szt po 13zł
a w sklepie 8,35 za szt
 
reklama
Ja wczoraj kupiłam po raz pierwszy - w Auchan (czekoladowe i waniliowe), były po 6 zł haczykiem za sztukę. Deserów jeszcze nie próbowałam.
 
Dzięki Agusia, muszę spróbować. Ja narazie rozrabiam sobie Bebilon Pepti i dodaję do kawy i zup zabielanych. Ale jak się skończy to muszę kupic to sojowe.
A jak ze smakiem tego w proszku? Bo kiedyś kupiłam w proszku białko sojowe (jakiejś innej firmy) i się zmarnowało, bo nikomu nie smakowało, a okres przydatności do spożycia się skończył. Smakowało raczej jak mąka i było takie gorzkawe. Natomiast te smakowe Alpro są super smakowo.
Czy próbowałaś kiedyś gotować mleko sojowe? Piszą, że można z niego zrobić budyń to chyba można je gotować :confused:
 

A czy Ty Agusia wsypujesz bezpośrednio proszek do gorącej kawy czy rozrabiasz sobie oddzielnie z wodą?
Właśnie wczoraj sobie kupiam zwykłe i waniliowe. Wychodzi taniej niż w kartonie, bo za 5,50 można rozrobić 4 litry.

W Carrefourze widziałam też Alpro bez dodatków smakowych za 5,50 zł ( ale nie to wzbogacone wapniem, bo to wzbogacone i wszystkie smakowe były po ponad 6 zł). Ale nie kupiłam - zdecydowałam się na to Polgruntu, bo jednak znacznie tańsze.
 
reklama
Agusia, mam do Ciebie jeszcze pytanie: czy Ty przechowujesz otwarte mleko sojowe (to alpro w kartonie) w lodówce czy poza nią :confused: Na kartonie nie znalazłam informacji na temat przechowywania, a mam tak załadowaną lodówkę, że chętnie bym trzymała to mleko poza nią. No i jeszcze jedno: czy gotowałaś już to mleko?
 
Do góry