reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

Oliwka od wczoraj domaga się częściej piersi, ale ssie ją wtedy dużo krócej niż do tej pory. Myślę, że chce po prostu zaspokoić pragnienie.

reklama
Wcale sie nie dziwie.Mi wczoraj Kondziorek tez nie odmawial;-) jak mu dawalam piers...

Kupiłam wczoraj sobie mleko sojowe. Mam nadzieję, że mała nie jest uczulona na soję, bo znowu ją wysypie (podobno aż 90% dzieci uczulonych na białko krowie jest uczulone też na białko sojowe). Ale nie mam innej możliwości sprawdzenia jak tylko przez spożycie. Jak nie będzie uczulona to przynajmniej chociaż takie mleko czasem sobie wypiję. Mam nadzieję, że Oliwka znajdzie się wśród tych 10 %.

A właśnie - czy mleko kozie jest bezpieczne dla alergików na białka mleka krowiego :confused: Miałam zapytać w poradni laktacyjnej, ale zawsze zapomniałam, a teraz już tam nie chodzę, bo nie mam takowej potrzeby.

Moja kuzynka miała ten problem , co Ty, Kasiad i piła mleka koziego bardzo duże ilości, ono jest inne niż krowie i jej dziecku nic nie było, co więcej inna koleżanka, która jest już dorosła i ma tą skazę, też może kozie pić, po krowim, to jest cała wysypana, a kozie toleruje!!

moja nie jest uczulona na soje
ja pije mleko sojowe naturalne, waniliowe i mąz kupił taki prodze co sie rozpuszcza i wychodzi mleko waniliowe- ale tym to sobie kawe zabielam uzywam jako smietanka w proszku

Ja dziś wypiłam cały litr mleka sojowego czekoladowego. Pycha! Jak narazie Oliwce nic nie jest. Krosty wychodzą nieraz po 3 dniach, ale już by wymiotowała myślę, więc powinno byc wszystko ok.

Ja dziś wypiłam cały litr mleka sojowego czekoladowego. Pycha! Jak narazie Oliwce nic nie jest. Krosty wychodzą nieraz po 3 dniach, ale już by wymiotowała myślę, więc powinno byc wszystko ok.
ja niewiedziałm ze jest czekoladowe:baffled::szok: ja taz chce

szkoda ze lodów sojowych nie robia:-D a moze robia:confused:

Spróbuj Agusia, naprawdę pyszne jest to czekoladowe :tak:

A co do lodów to nie słyszałam o sojowych, ja jem sorbety.

Kasiad- a mozesz luknac jakiej furmy jest to mleko :confused:
ja mam alpro (wanilia i naturalne czekolady niet)

reklama
Do góry