reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

moj pediatra twierdzi ze tak dlugo nocna przerwa miedzy posilkami to bardzo dobra rzecz dla ukladu pokarmwego. moze sobie troche odpoczac. i to znaczy ze szybciutko dojrzewa ten uklad :tak: ale moze w przypadku karmienia piesia sa inne zalecenia :tak:

reklama
Moje dziecko mnie zadziwia. Przez 2 miesiące jęczałam, że posiłki trwają co najmniej 40 minut, a ostatnio przy jednej piersi spędza nie więcej niż 10 minut:szok::szok::szok: Już sama nie wiem, czy jest leniuszkiem i jak mleczko zwalnia, to przestaje ciągnąć, czy w takim tempie opróżnia pierś:confused: Raczej to drugie, bo jak odciągnęłam ostatnio wieczorem, to z jednej piersi ściąnęłam 50 ml (1,5 godziny od jedzenia), a z drugiej może z 15 (pół godziny po jedzonku)

Mały spioch z twojej corci:-D.Moj ma juz w miare uregulowana przerwe nocna,około 7-8 godzin.Potem papu i znow troche spanka:tak:

U nas nocki są właściwie od początku przespane. W dzień za to obecnie prawie nie ma spania (2 lub 3 drzemki po pół godziny, ewentualnie trochę dłużej na spacerze).
Ostatnio Oliwka w czasie jedzenia jak już zasyci pierwszy głód, puszcza sutka i zaczyna się śmiać i gadać. Jak trochę pogaworzy to znowu je i za chwilę znowu puszcza. Jedzenie niestety trwa prawie zawsze w ciągu dnia pół godziny, czasem krócej, ale nie często to się zdarza.

Kasiad Staś też tak robi, ostatnio teściowa się z niego śmiała, jak to zobaczyła!!

Kasiad u nas podobnie,nocki przespane,ale w dzień mało spania.3 drzemki po pół godziny.

reklama
U nas identycznie z tym spaniem - nocki super! Mała zasypia o 20 i śpi do 6-7 rano a jak sie przebudzi to potrafi godzinę gaworzyć do zabawek czekając aż my do niej wstaniemy :happy: Za to w dzień jak prześpi 3 razy po 30-45 minut to jest cud, na spacerkach też śpi już coraz mniej...

A ze śmichami w czasie jedzonka też tak jak u Was :tak: Dowód poniżej:

Do góry