moj pediatra twierdzi ze tak dlugo nocna przerwa miedzy posilkami to bardzo dobra rzecz dla ukladu pokarmwego. moze sobie troche odpoczac. i to znaczy ze szybciutko dojrzewa ten uklad ale moze w przypadku karmienia piesia sa inne zalecenia
reklama
Moje dziecko mnie zadziwia. Przez 2 miesiące jęczałam, że posiłki trwają co najmniej 40 minut, a ostatnio przy jednej piersi spędza nie więcej niż 10 minut Już sama nie wiem, czy jest leniuszkiem i jak mleczko zwalnia, to przestaje ciągnąć, czy w takim tempie opróżnia pierś Raczej to drugie, bo jak odciągnęłam ostatnio wieczorem, to z jednej piersi ściąnęłam 50 ml (1,5 godziny od jedzenia), a z drugiej może z 15 (pół godziny po jedzonku)
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
moja mała przeważnie śpi od 20 tej do 6 rano, a dzis spala do 7.30.
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Zazdroszczę wam, mojej małej znów się w głowie poprzewracało i budzi się kiedy chce:sick:
U nas nocki są właściwie od początku przespane. W dzień za to obecnie prawie nie ma spania (2 lub 3 drzemki po pół godziny, ewentualnie trochę dłużej na spacerze).
Ostatnio Oliwka w czasie jedzenia jak już zasyci pierwszy głód, puszcza sutka i zaczyna się śmiać i gadać. Jak trochę pogaworzy to znowu je i za chwilę znowu puszcza. Jedzenie niestety trwa prawie zawsze w ciągu dnia pół godziny, czasem krócej, ale nie często to się zdarza.
Ostatnio Oliwka w czasie jedzenia jak już zasyci pierwszy głód, puszcza sutka i zaczyna się śmiać i gadać. Jak trochę pogaworzy to znowu je i za chwilę znowu puszcza. Jedzenie niestety trwa prawie zawsze w ciągu dnia pół godziny, czasem krócej, ale nie często to się zdarza.
reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
U nas identycznie z tym spaniem - nocki super! Mała zasypia o 20 i śpi do 6-7 rano a jak sie przebudzi to potrafi godzinę gaworzyć do zabawek czekając aż my do niej wstaniemy Za to w dzień jak prześpi 3 razy po 30-45 minut to jest cud, na spacerkach też śpi już coraz mniej...
A ze śmichami w czasie jedzonka też tak jak u Was Dowód poniżej:
A ze śmichami w czasie jedzonka też tak jak u Was Dowód poniżej:
Podziel się: