reklama
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Zosia ma przykurcz z lewej strony głowy:-(, musze podkladac jej wałeczek z pieluszki..ostatnio miała z prawej Joasiek Zosia tez sie wygina jak rogalik, ale dzieci tak podobno maja...mam jej masowac ta lewa strone szyjki po kapieli i jak spi podkładac wałeczek.
Ambewa teraz pediatrzy ciagle mowia o skazie białkowej, jakby innych uczulen nie było niz na mleko krowie. Zosia tak samo miała takie krostki, wyeliminowałam mleko i w moim przypadku zeszło..
Joasiek ja miałam juz kilka razy zastój masowałam jednak, bo tak mi polozna powiedziała, smarowałam oliwka i okreznymi ruchami od góry w strone brodawki... stosowałam okłady z ciepłej wody, ból nisamowity i goraczka przy tym, czułam sie jakbym grype miała
Ambewa teraz pediatrzy ciagle mowia o skazie białkowej, jakby innych uczulen nie było niz na mleko krowie. Zosia tak samo miała takie krostki, wyeliminowałam mleko i w moim przypadku zeszło..
Joasiek ja miałam juz kilka razy zastój masowałam jednak, bo tak mi polozna powiedziała, smarowałam oliwka i okreznymi ruchami od góry w strone brodawki... stosowałam okłady z ciepłej wody, ból nisamowity i goraczka przy tym, czułam sie jakbym grype miała
moja Ala ma kręcz karku i chodzę z nią na masaże.dobrze ,że sama to zauważyłam,jak miała 2,5 tyg,bo pediatra oczywiście nic nie widział!!!też zauważyłam,że b.dobrze robi ulożenie w łóżeczku tą "złą" stroną na widok do pokoju.no i jak noszę ją na rękach,to na lewym barku i zmuszona jest patrzeć w prawą stronę(tą chorą).
mnie tez powiedzieli,że ma skazę,jak miała 3 tyg,więc odstawiłam białko.nie wiem czy to była prawda,bo od początku wcinam ser żółty,a od dłuższego czasu dodaję inne produkty,np.piję bawarkę,jem jogurt naturalny i odpukać wszystko ok
Ambewa, przy kręczu dziecko nawet na chwilę nie wyprostuje prawidlowo głowy, chyba, że na siłę przytrzymac, bo przykurcz nie pozwala głowy trzymac prosto. Ocenic może to tylko specjalista - lekarz rehabilitant, dlatego pediatra może co najwyżej skierować do niego z podjerzeniem kręczu. Ambewa, widziałam zdjęcia Hani i wg mnie możesz być spokojna. A kręcz jak jest szybko wykryty to bez problemu można go rozmasowac. U mojej starszej córki wystrczyły chyba ze 2 miesiące masaży i wszystko wróciło do normy.
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Kasiad: no to mnie przy okazji też uspokoiłaś Martwiłam się, że może u Milenki też ten kręcz wchodzi w grę, ale chyba nie z tego co piszesz... dziś na spacerku na przykład, mała przez całe 3 godziny ani razu nie obróciła główki w swoją ulubioną stronę, a jak się jej zasłoni jej ulubiony widok to sama od razu obraca główkę. Więc chyba nie jest tak źle
Ale nie sprawdziło sie u nas położenie Milenki w łóżeczku "na odwrót" żeby pokój miała od nielubianej strony - od razu protest i płacz. Ja jej po prostu zasłaniam czymś widok, tak żeby po tej prawej ulubionej stronie nie było niczego ciekawego. Mam nadzieję że sama z tego w końcu wyrośnie, z nasza małą pomocą
Ale nie sprawdziło sie u nas położenie Milenki w łóżeczku "na odwrót" żeby pokój miała od nielubianej strony - od razu protest i płacz. Ja jej po prostu zasłaniam czymś widok, tak żeby po tej prawej ulubionej stronie nie było niczego ciekawego. Mam nadzieję że sama z tego w końcu wyrośnie, z nasza małą pomocą
reklama
Podziel się: