reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co dzis na obiad:)

reklama
A ja dzis zrobilam chili con carne. Ostre i jak ja to mowie "zapychacz". Z wolowina, ktora nienawidze, ale musze powiedziec, ze tu mi calkiem calkiem smakuje :-)

- 400 g mielonego chudego mieska wolowego (w lidlu kupilam chyba za 3 euro)
- cebula pokrojona w kosteczke
- duzy, pokrojony zabek czosnku
- papryka czerwona
- pieczarki, rowniez pokrojone (poszlam na latwizne i kupilam w lidlu pieczarki w puszce)
- koncentrat pomidorowy, 6 duzych lyzek
- pomidory w puszce
- przyprawy: mielone chili(pol lyzeczki),kminek (pol lyzeczki), pieprz, sol do smaku.

Posmazyc na patelni miesko, do zbrazowienia. Dodac cebulke z czosnkiem, posmazyc 2 minutki. Nastepnie dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i wszystkie przyprawy. Smazymy. Na koncu dodajemy pieczarki i papryke. Zeby bylo wiecej sosu, mozna dodac szklanke wody. Wszystko :-)

Oczywiscie przypraw mozna dac wieksza ilosc, ale radze probowac dodajac, danie jest dosyc ostre. Podajemy z ryzem lub z zapiekanymi ziemniakami z piekarnika.

Mmmm ciekawy przepisik napewno skorzystam z niego :))

A u mnie dzis latwo i szybko Umieram z powodu chorobska wiec chce szybciutko sie pozbyc obiadku :)) Frytki i kurczaczkiii :))

reklama
kotlety ziemniaczane z sosem paprykowo-pomidorowym;-)

Może mi któraś z Was podpowiedzieć jak zrobić dobry czysty, czerwony barszcz? Taki jak na Wigilię:happy: Czym i ile przyprawić itp.?

Do góry