reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co dzis na obiad:)

Ania ja ogolnie z tej strony osttanio korzystalam...jets swietna...:)

Gotujmy.pl - Przepisy kulinarne - mielone -

normlanie zrobilam mieso jak na mielone...
podsmazylam jedna cebulke ,dorzucilam drobno pokrojone pieczarki a na koncu ser...i szybko wymieszalam..
formowoalm placuszki,kladlam na nie farsz i robilam kotleciki,obtaczalam w jajku i w bulce i na patelnie.
Pozniej do garnka,podlalam woda i poddusilam lekko:)

Sos:
wode zagotowalam z rosolkiem warzywnym,zagescilam maka i spora iloscia smietany a pozniej wsypalam koperek-caly peczek wlasciwie.

a dzis tez robilam mielone tylko "waleczki"
mieso mielone,zrobilam jak na kotlety z tym ze dalam 1,5 zabka czasnku i troche majeranku-sol i pieprz tez:)
pokrojona w kostke marchewke wrzucilam do garnka razem z pokrojonym w platerki porem...do tego wsypalam troche vegety,,
ja dalam 2,5 marchewki i jednego pora,ale byl duzy:)

po ugotowaniu ostudzilam...

kladlam na mieso mielone i robilam "waleczki" marchewka i porem w srodku:)
obtoczyc w jajku i w bulce i smazyc,pozniej do garnka-poddusic...

sos:
obsmazylam cebulke pokrojona w polplastry,dodalam pokrojone pieczarki,lekko podsmazylam,przelozylam do garnka z gotujaca woda i kostka rosolowa.
podgotowalam z 5 min,zaprawilam maka i jogurtem naturalnym,dodalam natke pietruszki:)

surowka z pora:
pory 2 spore lub 3 mniejsze
puszka kukurydzy
ogorki konserwowe (4-6)-pokroic
1,5jablka-zetrzec na tarce
wymieszac z majonezem i smietana
trochje popieprzyc i posolic:)

reklama
ewelcia a pora parzysz?? bo surowy mi się pozniej odbija :dry::sorry:a podobno jak sie sparzy to jest ok :confused: a kotelty brzmią smakowicie :tak:

nie parze:no:
moj m kiedys tez moiwl ze takiej to nie bedzie jadl bo bedzie mu sie odbijalo,a teraz robie duuuza porcje i wciaga wszsytko:)
surowka jest naprawde pyszna:)
nam najbardziej smakuje z majonezem kieleckim

Potwierdzam,surówka z pora jest pycha:tak:Ja do tej pory robiłam tylko z kukurydzą i majonezem+przyprawy i mniamnuśna była:tak:Ale następnym razem zrobię z przepisu Ewelci:tak:Mnie najbardziej taka surówka pasuje do jakiś panierowanych rzeczy-kotlety albo nóżki w panierce:tak:

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem oraz salatka z pierozkami ravioli, serem feta i innymi pysznosciami:-pz sosem ziolowo czosnkowym:-p:-p:-p

reklama
Do góry