reklama
Mamamoni29
Zaangażowana w BB
Bralam przez 3 miesiace i za kazdym razem spowodowal owulacje za 3 razem zaszlam w ciaze. W 1 miesiacu bralam po pol tabletki a w nastepnych po 1. Lekarz mowil ze moge go stosowac tylko 4 miesiace pozniej trzeba odstawic
Ada0701
Fanka BB :)
A wiesz może dlaczego nie można dłużej stosować? Mi gin nic o tym nie wspominałBralam przez 3 miesiace i za kazdym razem spowodowal owulacje za 3 razem zaszlam w ciaze. W 1 miesiacu bralam po pol tabletki a w nastepnych po 1. Lekarz mowil ze moge go stosowac tylko 4 miesiace pozniej trzeba odstawic
Ada0701
O super , ja też mam brac 5 tabletek od 5 do 9 dc, nie mogę się doczekać aż zacznie działaćMi również przywrócił owulację i zaszłam w ciąże w 2 cyklu (brałam po 1 tabletce przez 5 dni)
Mamamoni29
Zaangażowana w BB
Z tego co wiem dluzsze stosowanie moze powodowac cysty i hiperstymulacje. Ale najlepiej jak zapytasz swojego lekarza ile czasu mozesz stymulowac jajniki. Wiekszosc dziewczyn ma tez monitoring zeby potwierdzic owulacje i sprawdzic jak jajniki reaguja na lek. Ja mialam tylko w pierwszym cyklu pozniej chodzilam na badanie krwi w 20 dc zeby sprawdzic czy byla owulacja.Zycze ci zeby sie jak najszybciej udaloA wiesz może dlaczego nie można dłużej stosować? Mi gin nic o tym nie wspominał
Ada0701
DziękujęZ tego co wiem dluzsze stosowanie moze powodowac cysty i hiperstymulacje. Ale najlepiej jak zapytasz swojego lekarza ile czasu mozesz stymulowac jajniki. Wiekszosc dziewczyn ma tez monitoring zeby potwierdzic owulacje i sprawdzic jak jajniki reaguja na lek. Ja mialam tylko w pierwszym cyklu pozniej chodzilam na badanie krwi w 20 dc zeby sprawdzic czy byla owulacja.Zycze ci zeby sie jak najszybciej udalo
reklama
Ja zaczęłam brać od tego cyklu od 2 do 6 dnia cyklu. Jedyne co to strasznie bolał mnie po tym brzuch.
Owulacja była, pecherzyk pękł.
Teraz do spodziewanej miesiączki biorę duphaston x 1 i czekam do 26.09
reklama
Ada0701
Ja też zaczęłam od tego cyklu . Mnie właśnie nic nie bolało, a przewaznie jak miałam owulke tak sama z siebie to czulam ból i kłucie, niestety nie wiem jak z owulacja po tych tabletkach bo jestem w Uk i niecmam jak tu zrobić monitoringu, daj znać czy sie udalo będę trzymać kciukiJa zaczęłam brać od tego cyklu od 2 do 6 dnia cyklu. Jedyne co to strasznie bolał mnie po tym brzuch.