reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Clostilbegyt

Ada0701

Fanka BB :)
Hej ☺️, chciałabym zapytać dziewczyny które stosowały clostilbegyt, czy przywracał Wam owulację? Jak długo stosowałyście zanim zaszłyście w ciążę? Jakie są Wasze opinie na temat tego leku warto stosować? , będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi

reklama
Ja biore od 3 do 6dc i kazał przyjść najlepiej 10dc, tylko właśnie najwcześniejszy termin był taki, że wypada na 12dc.
Zastanawuam się czy do niego nie napisać priv czy mnie gdzieś nie zmieści 🤔
Sama jestem ciekawa jak zareagowały mi jajniki na CLO, nie czuję nic zupełnie, żadnych dolegliwości..
Zdecydowanie napisz na priv, 12 może być juz za późno zeby zobaczyć czy jajniki reagują, daj znać koniecznie 🤗🤗

reklama
Cześć dziewczyny, zaczynam moja przygodę z cło. Mam brać 1x1 od 4 do 8 dc, między 10-15 dc na monitorowanie, umówiłam się na 14 dc, czy to może być za późno? Czego mogę się spodziewać, jak się czujecie na tych tabsach, jakie macie i czy w ogóle skutki ubiczne? Dodam że we wrześniu miałam usuwana ciążę pozamaciczną. Niby nie mam żadnych zaburzeń hormonalnych, kiedyś w przeszłości gigantyczne problemy z prolaktyną, teraz ok. Boję się że znowu mogą być problemy z zagnieżdżeniem zarodka.

Cześć dziewczyny, zaczynam moja przygodę z cło. Mam brać 1x1 od 4 do 8 dc, między 10-15 dc na monitorowanie, umówiłam się na 14 dc, czy to może być za późno? Czego mogę się spodziewać, jak się czujecie na tych tabsach, jakie macie i czy w ogóle skutki ubiczne? Dodam że we wrześniu miałam usuwana ciążę pozamaciczną. Niby nie mam żadnych zaburzeń hormonalnych, kiedyś w przeszłości gigantyczne problemy z prolaktyną, teraz ok. Boję się że znowu mogą być problemy z zagnieżdżeniem zarodka.

Hej 😉
Ja CLO w tym cyklu brałam od 3 do 6dnia, tylko że 2x1 i pojutrze idę na monitoring.
Nie odczulam żadnych dolegliwości. Jedyne co mnie zastanawia, to testy owu, bo zwykle miałam pozytyw koło 8-9 dnia (cykle mam około 25dniowe),a teraz jest 10dc i nadal bladzioch straszny, chyba pik lh poprzesuwało 🤷‍♀️

Hej [emoji6]
Ja CLO w tym cyklu brałam od 3 do 6dnia, tylko że 2x1 i pojutrze idę na monitoring.
Nie odczulam żadnych dolegliwości. Jedyne co mnie zastanawia, to testy owu, bo zwykle miałam pozytyw koło 8-9 dnia (cykle mam około 25dniowe),a teraz jest 10dc i nadal bladzioch straszny, chyba pik lh poprzesuwało [emoji2368]
To pierwszy cykl z CLO? Daj znać jak monitoring

Ja już po wizycie 🙄
12dc,mam po CLO 3 pęcherzyki obecnie, 19mm, 23mm w lewym i 25mm w prawym (w prawym jajowodzie mam endometrioze)
Kazał w piątek przyjść koło 18 sprawdzić czy była owu czy nie, jeśli nie będzie to duphaston i w nast cyklu CLO z pregnylem 🙊
Czy jest możliwe, że po samym CLO któryś mi pęknie? Mam taką ogromną nadzieję... Chociaż po tylu cyklach i nie stwierdzonej nigdy owulacji mam doła, że nigdy to się nie stanie.
Ale w szoku jestem, że tak mi od razu jajniki zareagowały, tyle że ja miałam 2x1 przez 4 dni, to może dlatego 3 pęcherzyki urosly 🤔

Ja już po wizycie 🙄
12dc,mam po CLO 3 pęcherzyki obecnie, 19mm, 23mm w lewym i 25mm w prawym (w prawym jajowodzie mam endometrioze)
Kazał w piątek przyjść koło 18 sprawdzić czy była owu czy nie, jeśli nie będzie to duphaston i w nast cyklu CLO z pregnylem 🙊
Czy jest możliwe, że po samym CLO któryś mi pęknie? Mam taką ogromną nadzieję... Chociaż po tylu cyklach i nie stwierdzonej nigdy owulacji mam doła, że nigdy to się nie stanie.
Ale w szoku jestem, że tak mi od razu jajniki zareagowały, tyle że ja miałam 2x1 przez 4 dni, to może dlatego 3 pęcherzyki urosly 🤔
No to super reakcja na clo, tylko pozazdrościć 😃😃, ja w tym cyklu też przyjęłam clo od 3 dc i mam umówione usg na jutro, to będzie 10dc, jestem bardzo ciekawa co wyjdzie 🙈🙈
Ps, tak po samym clo też normalnie pękają, także nie martw, życzę pięknej owulacji 🤩

No i klapa dziewczyny... Jestem podłamana. Żaden nie peknal, dziś 14dc..
Wg gina juz nie ma sensu dawać teraz pregnyl, zapisał duphaston, aby torbiele nie urosly.. 😔 Tzn kazał w pon/wt pojawić się między pacjentkami aby jeszcze potwierdzić brak owu, do tego czasu nie brać dupka, bo może stanie się jakiś cud, pęcherzyki dwa są na granicy i może jeszcze coś się stanie, kazał nie tracić nadziei, ale ja już wiem, że pozostaje mi tylko czekac na następny cykl albo w ogóle juz na tą drożność wyznaczona w styczniu...

No i klapa dziewczyny... Jestem podłamana. Żaden nie peknal, dziś 14dc..
Wg gina juz nie ma sensu dawać teraz pregnyl, zapisał duphaston, aby torbiele nie urosly.. [emoji17] Tzn kazał w pon/wt pojawić się między pacjentkami aby jeszcze potwierdzić brak owu, do tego czasu nie brać dupka, bo może stanie się jakiś cud, pęcherzyki dwa są na granicy i może jeszcze coś się stanie, kazał nie tracić nadziei, ale ja już wiem, że pozostaje mi tylko czekac na następny cykl albo w ogóle juz na tą drożność wyznaczona w styczniu...
Trzymam kciuki, może mimo wszystko coś dobrego się zadzieje. Ja idę 6.12 na monitoring. Jak to jest z tym pregnylem? Kiedy się go podaje?

reklama
Trzymam kciuki, może mimo wszystko coś dobrego się zadzieje. Ja idę 6.12 na monitoring. Jak to jest z tym pregnylem? Kiedy się go podaje?
To raczej kwestia indywidualna, ale u mnie podawał gin jak pęcherzyk miał między 19 a 21mm, generalnie on ocenia czy i kiedy podać, jeśli się zna 🙄
Kurcze jakoś tak smutno mi się zrobiło, że mialam 3 pęcherzyki i nic, ani jeden... A tak chciał bliźniaki 😅

Do góry