reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Witam wszystkie dziewczyny:)
jestem nowa i dopiero zaczynam przygode z clo. Ale problemy z zajściem to już około 2 lata:(
Klaudyno pęcherzyk 20mm to Sliczny okaz:) a lekkie plamienie to może być oznaka jajeczkowania więc to czas przytulania:) i jajnik też boli w czasie jajeczkowania, Powodzonka życze kochana!!!

Dziękuję! i Tobie również powodzonka!!! :-) Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji ... my też już 2 latka staramy się o dzieciątko...

reklama
Dzięki mam nadzieje że mi też się w końcu uda:) a ja lecze się na endometrioze, przeszłam już dwa zabiegi ale endo znowu wraca więc lekarz przepisał mi luteine i clo. Więc ja dopiero zaczynam jak przyjdzie okres i od 5-9 d.c
A ty laleczko jak można wiedzieć co ci dolega? :) Pozdrawiam

Witajcie!!
Jestem po 3 CLO. W tym miesiącu miałam usg w 13dc - pęcherzyk 20 mm, w 13 dc lekkie krwawienie, a od 14dc mam bóle jajników. Dziś 17dc i nadal boli, czy to normalne?? Gin mówiła, ze owu będzie za 4-5 dni, ale cykle mam 26 dniowe. Już sama nie wiem co o tym myśleć. Od 16dc biorę luteine; Czy któraś z Was miała tak po CLO?

hej ja jestem na clo 5 cykl... mam nadzieje ze juz 6 nie bede musiala zaczynac... pamietam ze mialam podobnie tzn. bol jajnikow i utrzymywal sie w sumie od owulacji az do @... raz tak miala... wydaje mi sie ze tak czasem jest po clo... nie przejmuj sie :) zycze powodzenia

Dzięki mam nadzieje że mi też się w końcu uda:) a ja lecze się na endometrioze, przeszłam już dwa zabiegi ale endo znowu wraca więc lekarz przepisał mi luteine i clo. Więc ja dopiero zaczynam jak przyjdzie okres i od 5-9 d.c
A ty laleczko jak można wiedzieć co ci dolega? :) Pozdrawiam

Co mi dolega? dobre pytanie ;-) 2 lata temu stwierdziłam, ze coś jest nie tak... nie stosowaliśmy żadnej antykoncepcji, a dzieciątka brak. Więc najpierw było mierzenie temperaturki, potem luteina ... w międzyczasie miałam 3 na cyto :no:, zapalenie jajników i usuwaną nadżerkę. Potem badania hormonalne - za wysoka prolaktyna, więc bromergon przez jakiś miesiąc. No i ciągle powracająca grzybica :angry: ... od 3 miesięcy jestem na CLO, ale to dopiero pierwszy miesiąc kiedy jest super, po fluktonazolu grzybica zniknęła, mam nadzieję, ze na zawsze :-). M ma super wyniki, więc mam nadzieję, ze teraz już bedzie oki. Jak w tym miesiącu nie wyjdzie to jeszcze 2 miesiące z CLO i laparoskopia, której straaaaasznie się boję :-D. Ja też biorę CLO 5-9dc, a od 16dc luteinę.
No to trzymam kciuki!! ;-)

hej ja jestem na clo 5 cykl... mam nadzieje ze juz 6 nie bede musiala zaczynac... pamietam ze mialam podobnie tzn. bol jajnikow i utrzymywal sie w sumie od owulacji az do @... raz tak miala... wydaje mi sie ze tak czasem jest po clo... nie przejmuj sie :) zycze powodzenia

Dzięki za pocieszenie :-) w sumie już dziś jest oki ...
Tobie również powodzenia!

Oj widze że naprawde miałaś dwa ciężkie lata! ale jak to się mówi "Najpierw musi być żle żeby było dobrze" A co do laparoskopi laleczko to niem się czego bać trzy małe nacięcia w zależności co mają Ci robić, przeszłam już dwie laparoskopie a jak mi się nie uda zajść w ciążę to około stycznia następna laparo:( Ja luteinke biore od 15d.c i właśnie czekam na @. Klaudyno jak długo po skończeniu luteiny tak mniej-więcej dostaje się @? pozdrawiam cieplutko:)

Oj widze że naprawde miałaś dwa ciężkie lata! ale jak to się mówi "Najpierw musi być żle żeby było dobrze" A co do laparoskopi laleczko to niem się czego bać trzy małe nacięcia w zależności co mają Ci robić, przeszłam już dwie laparoskopie a jak mi się nie uda zajść w ciążę to około stycznia następna laparo:( Ja luteinke biore od 15d.c i właśnie czekam na @. Klaudyno jak długo po skończeniu luteiny tak mniej-więcej dostaje się @? pozdrawiam cieplutko:)

Asieńka ja biorę luteinę od 16dc to dnia @.
Jeśli @ nie przyjdzie mam brać luteinę prawdopodobnie do 6 tygodnia ciąży.
Dziś 19dc ... a cykle mam 26 dniowe, więc mam nadzieję, ze tym razem się uda ;-)

Naprawde z całego serducha życze Ci aby @ się nie pojawiła!!!! mam nadzieje że jak cos to się pochwalisz?!!! Ja skończyłam brać luteine we wtorek i teraz czekam ale na bank znowu mi się poprzestawia bo jestem mega przeziębiona i strasznie się czuje:(
I jak dobrze zrozumiałam to bierzesz luteine do dnia kiedy zacznie ci się okres i jak w zegarku masz co 26 dni, tak? pozdrawiam

Hej:) i tobie życze aby to był ostatni piąty czyli owocny cykl z clo:) pozdrawiam

reklama
Naprawde z całego serducha życze Ci aby @ się nie pojawiła!!!! mam nadzieje że jak cos to się pochwalisz?!!! Ja skończyłam brać luteine we wtorek i teraz czekam ale na bank znowu mi się poprzestawia bo jestem mega przeziębiona i strasznie się czuje:(
I jak dobrze zrozumiałam to bierzesz luteine do dnia kiedy zacznie ci się okres i jak w zegarku masz co 26 dni, tak? pozdrawiam

Dzięki!!!
Oczywiście, ze się pochwalę :-) już nie mogę wytrzymać ... jeszcze 6 dni ...
Okres zazwyczaj mam co 26 dni, no czasami co 25-27, cieszę się, ze tak często, bo szybciej mogę rozpocząć kolejne staranka.
Luteinę biorę do czasu pojawienia się okresu, więc średnio 10 dni. Teraz mam pod język - okropna :no:, długo brałam dopochwowo, ale to trochę męczące. A Ty jaką masz?
A jak z tą laparoskopią? Czytałam, ze majątek kosztuje :wściekła/y:. Ja mam mieć robioną, żeby sprawdzić czy wszystko jest oki, choć chyba narazie się nie zdecyduję ... jeszcze poczekam, może się uda :tak: choć latka niestety lecą...
Pozdrawiam i zdrowiej szybko!! :-)

Do góry