reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Witam wszystkie dziewczyny:)
jestem nowa i dopiero zaczynam przygode z clo. Ale problemy z zajściem to już około 2 lata:(
Klaudyno pęcherzyk 20mm to Sliczny okaz:) a lekkie plamienie to może być oznaka jajeczkowania więc to czas przytulania:) i jajnik też boli w czasie jajeczkowania, Powodzonka życze kochana!!!

Dziękuję! i Tobie również powodzonka!!! :-) Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji ... my też już 2 latka staramy się o dzieciątko...

reklama
Dzięki mam nadzieje że mi też się w końcu uda:) a ja lecze się na endometrioze, przeszłam już dwa zabiegi ale endo znowu wraca więc lekarz przepisał mi luteine i clo. Więc ja dopiero zaczynam jak przyjdzie okres i od 5-9 d.c
A ty laleczko jak można wiedzieć co ci dolega? :) Pozdrawiam

Witajcie!!
Jestem po 3 CLO. W tym miesiącu miałam usg w 13dc - pęcherzyk 20 mm, w 13 dc lekkie krwawienie, a od 14dc mam bóle jajników. Dziś 17dc i nadal boli, czy to normalne?? Gin mówiła, ze owu będzie za 4-5 dni, ale cykle mam 26 dniowe. Już sama nie wiem co o tym myśleć. Od 16dc biorę luteine; Czy któraś z Was miała tak po CLO?

hej ja jestem na clo 5 cykl... mam nadzieje ze juz 6 nie bede musiala zaczynac... pamietam ze mialam podobnie tzn. bol jajnikow i utrzymywal sie w sumie od owulacji az do @... raz tak miala... wydaje mi sie ze tak czasem jest po clo... nie przejmuj sie :) zycze powodzenia

Dzięki mam nadzieje że mi też się w końcu uda:) a ja lecze się na endometrioze, przeszłam już dwa zabiegi ale endo znowu wraca więc lekarz przepisał mi luteine i clo. Więc ja dopiero zaczynam jak przyjdzie okres i od 5-9 d.c
A ty laleczko jak można wiedzieć co ci dolega? :) Pozdrawiam

Co mi dolega? dobre pytanie ;-) 2 lata temu stwierdziłam, ze coś jest nie tak... nie stosowaliśmy żadnej antykoncepcji, a dzieciątka brak. Więc najpierw było mierzenie temperaturki, potem luteina ... w międzyczasie miałam 3 na cyto :no:, zapalenie jajników i usuwaną nadżerkę. Potem badania hormonalne - za wysoka prolaktyna, więc bromergon przez jakiś miesiąc. No i ciągle powracająca grzybica :angry: ... od 3 miesięcy jestem na CLO, ale to dopiero pierwszy miesiąc kiedy jest super, po fluktonazolu grzybica zniknęła, mam nadzieję, ze na zawsze :-). M ma super wyniki, więc mam nadzieję, ze teraz już bedzie oki. Jak w tym miesiącu nie wyjdzie to jeszcze 2 miesiące z CLO i laparoskopia, której straaaaasznie się boję :-D. Ja też biorę CLO 5-9dc, a od 16dc luteinę.
No to trzymam kciuki!! ;-)

hej ja jestem na clo 5 cykl... mam nadzieje ze juz 6 nie bede musiala zaczynac... pamietam ze mialam podobnie tzn. bol jajnikow i utrzymywal sie w sumie od owulacji az do @... raz tak miala... wydaje mi sie ze tak czasem jest po clo... nie przejmuj sie :) zycze powodzenia

Dzięki za pocieszenie :-) w sumie już dziś jest oki ...
Tobie również powodzenia!

Oj widze że naprawde miałaś dwa ciężkie lata! ale jak to się mówi "Najpierw musi być żle żeby było dobrze" A co do laparoskopi laleczko to niem się czego bać trzy małe nacięcia w zależności co mają Ci robić, przeszłam już dwie laparoskopie a jak mi się nie uda zajść w ciążę to około stycznia następna laparo:( Ja luteinke biore od 15d.c i właśnie czekam na @. Klaudyno jak długo po skończeniu luteiny tak mniej-więcej dostaje się @? pozdrawiam cieplutko:)

Oj widze że naprawde miałaś dwa ciężkie lata! ale jak to się mówi "Najpierw musi być żle żeby było dobrze" A co do laparoskopi laleczko to niem się czego bać trzy małe nacięcia w zależności co mają Ci robić, przeszłam już dwie laparoskopie a jak mi się nie uda zajść w ciążę to około stycznia następna laparo:( Ja luteinke biore od 15d.c i właśnie czekam na @. Klaudyno jak długo po skończeniu luteiny tak mniej-więcej dostaje się @? pozdrawiam cieplutko:)

Asieńka ja biorę luteinę od 16dc to dnia @.
Jeśli @ nie przyjdzie mam brać luteinę prawdopodobnie do 6 tygodnia ciąży.
Dziś 19dc ... a cykle mam 26 dniowe, więc mam nadzieję, ze tym razem się uda ;-)

Naprawde z całego serducha życze Ci aby @ się nie pojawiła!!!! mam nadzieje że jak cos to się pochwalisz?!!! Ja skończyłam brać luteine we wtorek i teraz czekam ale na bank znowu mi się poprzestawia bo jestem mega przeziębiona i strasznie się czuje:(
I jak dobrze zrozumiałam to bierzesz luteine do dnia kiedy zacznie ci się okres i jak w zegarku masz co 26 dni, tak? pozdrawiam

Hej:) i tobie życze aby to był ostatni piąty czyli owocny cykl z clo:) pozdrawiam

reklama
Naprawde z całego serducha życze Ci aby @ się nie pojawiła!!!! mam nadzieje że jak cos to się pochwalisz?!!! Ja skończyłam brać luteine we wtorek i teraz czekam ale na bank znowu mi się poprzestawia bo jestem mega przeziębiona i strasznie się czuje:(
I jak dobrze zrozumiałam to bierzesz luteine do dnia kiedy zacznie ci się okres i jak w zegarku masz co 26 dni, tak? pozdrawiam

Dzięki!!!
Oczywiście, ze się pochwalę :-) już nie mogę wytrzymać ... jeszcze 6 dni ...
Okres zazwyczaj mam co 26 dni, no czasami co 25-27, cieszę się, ze tak często, bo szybciej mogę rozpocząć kolejne staranka.
Luteinę biorę do czasu pojawienia się okresu, więc średnio 10 dni. Teraz mam pod język - okropna :no:, długo brałam dopochwowo, ale to trochę męczące. A Ty jaką masz?
A jak z tą laparoskopią? Czytałam, ze majątek kosztuje :wściekła/y:. Ja mam mieć robioną, żeby sprawdzić czy wszystko jest oki, choć chyba narazie się nie zdecyduję ... jeszcze poczekam, może się uda :tak: choć latka niestety lecą...
Pozdrawiam i zdrowiej szybko!! :-)

Do góry