reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
O! Świetnie :) A wcześniej miałaś poważne problemy z owulacją?? Ja jestem na etapie kiedy nic nie wiadomo... lekarz widzi pęcherzyki ale mówi że one nie pękają i są za małe ;( dla mnie to wszystko jest za trudne... a teraz nie mam okresu i biorę duphaston...

Sam duphaston nie wystarczy, skoro pecherzyki nie rosną, to trzeba je czyms podgonic, np. clostilbegyt - najtanszy i najbardziej powszechny chyba. Ja zaszłam z nim w ciaże już w pierwszym cyklu. A potem duphaston od 16 do 25 dnia, aby pomogl zagniezdzic sie zarodkowi, jesli dojdzie do poczacia. Jesli do poczecia nie dojdzie, sprawi, ze @ bedzie na czas.

Dzięki za odp. Ja na razie będę brać duphaston przez 2 cykle a potem zobaczymy... Dziwne to wszystko, bo moje problemy z okresem zaczęły się właśnie jak zaczęłam się starać o dzidzię.. wcześniej @ była co miesiąc a teraz nagle już 2 raz jej nie ma i trzeba wywoływać.. Jakieś to popiep...
Pozdrawiam

Dzięki za odp. Ja na razie będę brać duphaston przez 2 cykle a potem zobaczymy... Dziwne to wszystko, bo moje problemy z okresem zaczęły się właśnie jak zaczęłam się starać o dzidzię.. wcześniej @ była co miesiąc a teraz nagle już 2 raz jej nie ma i trzeba wywoływać.. Jakieś to popiep...
Pozdrawiam

oj :-( skad ja to znam. natura płata figle. ja mam teraz pierwszy cykl ( od 16 do 25 dc dzisiaj jest 24dc) z duphastonem i zobaczymy jak to bedzie:D:tak:;-)

miała któras z was po nim bolące piersi i powiekszone gruczoły, zawroty głowy, była któras senna, chodziła siusiu? uczucie pelnego brzuszka, dziwny smak w ustach, ból jajnika troche podobny do tego @...?? u mnie dochodzi jeszcze ta temperatura... taka wysoka jak nigdy 37,2-37,6...:sorry2: oraz kilka innych dwuznacznych objawów...
nie wiem, nie chce robic sobie nadziei , ze to fasolka, choc bardzo bym chciała... nie wiem czy duphaston mzoe te wszytskie objawy wywoływac...?:confused::confused::confused:

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki ,napiszcie mi proszę czy któraś z Was brała bromergon ,przy górnej granicy normy prolaktyny? Od kiedy brałyście i jak długo,czy robiłyście jakies przerwy(np. na czas miesiączki?),no i w jakich dawkach. pozdrawiam Was

Witaj nikitka,
ja brałam bromergon tylko przez 3 tygodnie a po 10 dniach już zaszłam w ciążę. Przez 3 dni brałam po pół tabletki, potem przez około 14 dni brałam całą a potem to już nie musiałam brać :)

Witajcie!!
Jestem po 3 CLO. W tym miesiącu miałam usg w 13dc - pęcherzyk 20 mm, w 13 dc lekkie krwawienie, a od 14dc mam bóle jajników. Dziś 17dc i nadal boli, czy to normalne?? Gin mówiła, ze owu będzie za 4-5 dni, ale cykle mam 26 dniowe. Już sama nie wiem co o tym myśleć. Od 16dc biorę luteine; Czy któraś z Was miała tak po CLO?

reklama
Witam wszystkie dziewczyny:)
jestem nowa i dopiero zaczynam przygode z clo. Ale problemy z zajściem to już około 2 lata:(
Klaudyno pęcherzyk 20mm to Sliczny okaz:) a lekkie plamienie to może być oznaka jajeczkowania więc to czas przytulania:) i jajnik też boli w czasie jajeczkowania, Powodzonka życze kochana!!!

Do góry