reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ja prl na czczo pierwszy raz mialam 17, pozniej 32 a za trzecim razem 27. Natomiast po obciazeniu mam powyzej 200...

reklama
Witajcie dziewczynki , w pierwszej ciąży lekarz zlecił mi badania hormonów i wyszło ,ze mam wysoką prolaktyne (35)a niski progesteron ,łykałam bromergon i po 3 tyg. zaszłam w ciążę.Teraz staram się o druga dzidzię ,od ładnych kilku mies. i nic. Prolaktyna w normie (12) - nie zlecil mi lekarz badania po obciążeniu,gdzie się robi badania z obciążeniem?w laboratorium ? a skąd wziąć takie tabletki na to obciążenie?,progesteron niski . Łykam tylko 2 dni po ow. (kt. nie wiem czy mam, testy ow. wykazują w sumie 2 kreski) duphaston. Od 2 cykli tak przez 2 dni przed miesiączką z 1 piersi wylatuje biała wydzielina. Chcialabym łykać ten bromek ale lekarz mówi ,ze nie ma potrzeby. Pow. mi dziewczyny w kt. dniu cyklu bada się prolaktynę i jak zrobić ,by zbadac ją z obciążeniem.Widziałam u jednej z dziewczyn ,ze miała prolaktynę w normie a tez łykala bromergon ,czytak mozna.?pozdrawiam Was

Witajcie dziewczynki , w pierwszej ciąży lekarz zlecił mi badania hormonów i wyszło ,ze mam wysoką prolaktyne (35)a niski progesteron ,łykałam bromergon i po 3 tyg. zaszłam w ciążę.Teraz staram się o druga dzidzię ,od ładnych kilku mies. i nic. Prolaktyna w normie (12) - nie zlecil mi lekarz badania po obciążeniu,gdzie się robi badania z obciążeniem?w laboratorium ? a skąd wziąć takie tabletki na to obciążenie?,progesteron niski . Łykam tylko 2 dni po ow. (kt. nie wiem czy mam, testy ow. wykazują w sumie 2 kreski) duphaston. Od 2 cykli tak przez 2 dni przed miesiączką z 1 piersi wylatuje biała wydzielina. Chcialabym łykać ten bromek ale lekarz mówi ,ze nie ma potrzeby. Pow. mi dziewczyny w kt. dniu cyklu bada się prolaktynę i jak zrobić ,by zbadac ją z obciążeniem.Widziałam u jednej z dziewczyn ,ze miała prolaktynę w normie a tez łykala bromergon ,czytak mozna.?pozdrawiam Was

Z tego co mi mówił mój dr to nie powinno się brać bromergonu jeśli prolaktyna jest w normie.
Jeżeli masz białą wydzielinę to raczej masz podwyższoną prolaktynę.
Badania po obciązeniu zrobisz raczej w każdej przychodni gdzie robią analizy. Tabletkę dadzą Ci na miejscu po pierwszym pobraniu krwi a po godzinie jeszcze raz pobiorą krew.
Raczej trzeba mieć skierowanie od ginekologa. Najlepiej zadzwoń do przychodni lub laboratorium i zapytaj czy robią bez skierowania odpłatnie.
Ja biorę bromergon właśnie 3 tydzień. Może też mi się już udało a jeszcze o tym nie wiem :-)

witajcie dziewcvzyny,dzięki za odpowiedź Madźka. Dziś odebrałam wyniki z prolaktyny i mam 18,jutro ide do lekarza by mi przepisał tę receptę na tę tabl. na obciążenie.Tak mi pow. Pani w laboratorium, ze one tylkokrew pobieraja i nie mają zadnych tabl.No a ile razy może byc ten wynik po obciążeniu większy?Widzę Madźka ,ze Ty mialaś tę prolaktyne jeszcze mniejszą przed obciążeniem niż ja.Pozdrawiam i życzę powodzenia

Madźka a czy ta tabl. na obciążenie to metoklopromid?
Coś mi się tak zdaje, że to właśnie to. Ale mnie dali tam gdzie pobierali krew :confused:
Nie rozumiem dlaczego panie w laboratorium Ci powiedziały, że nie dają tabletki. Po co masz kupować całe opakowanie skoro potrzebujesz tylko 1 sztukę?
Dziwne ale myślę, że jak pójdziesz ze skierowaniem to tabletka się znajdzie :-)
Pozdrawiam!

witajcie dziewcvzyny,dzięki za odpowiedź Madźka. Dziś odebrałam wyniki z prolaktyny i mam 18,jutro ide do lekarza by mi przepisał tę receptę na tę tabl. na obciążenie.Tak mi pow. Pani w laboratorium, ze one tylkokrew pobieraja i nie mają zadnych tabl.No a ile razy może byc ten wynik po obciążeniu większy?Widzę Madźka ,ze Ty mialaś tę prolaktyne jeszcze mniejszą przed obciążeniem niż ja.Pozdrawiam i życzę powodzenia
nikitka, nie wiem jaka jest norma dla prolaktyny na czczo i to pewnie jeszcze zależy od jednostek w jakich podają. Po obciążeniu normą jest do 6 razy więcej niż na czczo. U mnie 6 x 8 to by było 48 a ja mam 178 :-( więc dużo za dużo

reklama
Witajcie dziewczyny!
Jestem na forum staraczek i pewnie niektóre z Was mnie kojarzą. Mam do Was pytanie. Brałam Bromergon na obniżenie prolaktyny,ale mi się skończył,a pani gin kazała przyjść do niej dopiero pod koniec maja. Czy wiecie może czy mogę teraz przestać go brać i zacząć na nowo po wizycie jak już dostanę receptę? Słyszałam gdzieś,że Bromka trzeba brać aż do zajścia w cążę bez przerwy bo inaczej poziom prolaktyny skacze do góry jeszcze bardziej. Wiecie może czy tak jest faktycznie? Pozdrawiam! ;-)

Do góry