Eschenbach
30-tki , przyszłe mamusie
Ja prl na czczo pierwszy raz mialam 17, pozniej 32 a za trzecim razem 27. Natomiast po obciazeniu mam powyzej 200...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witajcie dziewczynki , w pierwszej ciąży lekarz zlecił mi badania hormonów i wyszło ,ze mam wysoką prolaktyne (35)a niski progesteron ,łykałam bromergon i po 3 tyg. zaszłam w ciążę.Teraz staram się o druga dzidzię ,od ładnych kilku mies. i nic. Prolaktyna w normie (12) - nie zlecil mi lekarz badania po obciążeniu,gdzie się robi badania z obciążeniem?w laboratorium ? a skąd wziąć takie tabletki na to obciążenie?,progesteron niski . Łykam tylko 2 dni po ow. (kt. nie wiem czy mam, testy ow. wykazują w sumie 2 kreski) duphaston. Od 2 cykli tak przez 2 dni przed miesiączką z 1 piersi wylatuje biała wydzielina. Chcialabym łykać ten bromek ale lekarz mówi ,ze nie ma potrzeby. Pow. mi dziewczyny w kt. dniu cyklu bada się prolaktynę i jak zrobić ,by zbadac ją z obciążeniem.Widziałam u jednej z dziewczyn ,ze miała prolaktynę w normie a tez łykala bromergon ,czytak mozna.?pozdrawiam Was
Coś mi się tak zdaje, że to właśnie to. Ale mnie dali tam gdzie pobierali krewMadźka a czy ta tabl. na obciążenie to metoklopromid?
nikitka, nie wiem jaka jest norma dla prolaktyny na czczo i to pewnie jeszcze zależy od jednostek w jakich podają. Po obciążeniu normą jest do 6 razy więcej niż na czczo. U mnie 6 x 8 to by było 48 a ja mam 178 :-( więc dużo za dużowitajcie dziewcvzyny,dzięki za odpowiedź Madźka. Dziś odebrałam wyniki z prolaktyny i mam 18,jutro ide do lekarza by mi przepisał tę receptę na tę tabl. na obciążenie.Tak mi pow. Pani w laboratorium, ze one tylkokrew pobieraja i nie mają zadnych tabl.No a ile razy może byc ten wynik po obciążeniu większy?Widzę Madźka ,ze Ty mialaś tę prolaktyne jeszcze mniejszą przed obciążeniem niż ja.Pozdrawiam i życzę powodzenia