reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
a myslalyscie o ziolach ?? mi np po nich sie wyregulowaly cykle ... jak ktores ma z tym problem. i duzo mi napewno pomogly bo pomagaja ladnie przyrastac endo a to bardzo wazne.. ja pilam nr 3 ojca sroki zapraszaam na watek ziolopijki :)
ja czekam na ziólka bo mama mi ma z Polski przywiezć, chce spróbować , napewno nie zaszkodzą

a kiedy Ty testujesz?
ja jeśli do weekendu nie dostane @to chyba w niedziele a może w sobote?? Zobacze jak długo wytrzymam, dzisiaj mam 26dc a cykle mam różne zazwyczaj około 30-33dniowe. A kochana jak sytuacja u Ciebie??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam..

nie pojechałam na betę i już nie pojadę... Przyszła @... blada kreska to był pewno mały torbiel na jajnkiu, tak się domyślam. Konam z bólu, tak mnie bardzo brzuch boli i plecy... Tak coś dziwnie czółam że to nie fasolka...no ale nic. Zaczynam nowy cykl a w raz znim nowe nadzieję, trzymam kciuki za pozostałe staraczki i za zafasolkowane również:):):)

kochana tulam mocno...do mnie dzis tez zawita @ wczoraj juz w srodku byl brunatny sluz....
ile jeszcze bedziemy musialy czekac..?:(((
a moze sprobuj ziolek nr1 skoro masz problemy z torbielami ...trzymam za was kochane kciuki kiedys i nam sie uda

Hej, podczytuje Was czasem, choc dlugo sie juz na bb nie odzywalam... Mam dylemat, a nie moge dodzwonic sie do mojego gina :baffled: moze ktoras z Was byla w podobnej sytuacj i podpowie, co robic... Ogolnie od roku staramy sie z mezem o drugiego dzidziusia, mam PCO, brak owulacji itd. i od 3 m-cy bylam stymulowana clo, zero reakcji na nie, oprocz pieknej 8 cm torbieli po pierwszym cyklu (zniknela na szczescie w kolejnym samoistnie). Dzis mam zaczac stymulacje femara, mam 3 dc, ale dosc mocno pobolewa mnie lewy jajnik. Ostatnie usg mialam jakies 2 tyg. temu, wiec chyba nie mam pewnosci, ze nie zrobila sie znow jakas torbiel :( Mam dwa pytania, czy Was tez podczas miesiaczki bola jajniki? Czy zaczynalyscie stymulacje w takiej watpliwej sytuacji? Jesli tak, jakie byly tego skutki? Z gory dzieki za odpowiedz i wszystkim kibicuje w starankach :)

Hejka Staraczki!
Przede wszystkim nie traćcie nadziei. Ja z Małżem staraliśmy się od 2007 roku i dopiero teraz nam się udało.
Chociaż staralismy się to chyba dziwne stwierdzenie bo ja miałam niesamowite problemy kobiece. PCO - niby niestewierdzone na 100% ale totalnie rozregulowane lub brak miesiączki mówił sam za siebie. Lekarka kazała mi brać pigułki anty niby na uregulowanie cyklów. Po ich odstawieniu w ogóle nie miałam okresu prawie ROK!!! Praktycznie z Małżem straciliśmy nadzieję na Bejbika ale na innym forum znalazłam informację o ziołach o. Grzegorza.
Byłam tak zdesperowana że postanowiłam spróbować. Nie chodziło mi już tylko o samą ciążę albo chociaż o to by mój organizm normalnie funkcjonował i żebym miała chociaż tą miesiączkę. PPoza tym Ginka powiedziała, że mam się do niej zgłosić jak po jakimś czasie będę miała w miarę regularne miesiączki a jak tak się nie stanie to znowu da mi piguły. Na to nie miałam ochoty.
Nie mogłam uwierzyć ale te zioła - niby TYLKO zioła pite codziennie pomogły mi. Brałam je od marca 2009 roku a w listopadzie odwazyłam się pójść do Ginki ze stweridzeniem, że miesiączkuję. Może nie jak w zegarku ale mniej więcej co pewien okres czasu. O ziołach jej nie wspomniałam.
I wtedy przepisała mi CLO. Nie robiłam sobie wielkich nadziei w pierwszym cyklu. Jak wzięłam CLO między 5 a 9tym dniem cyklu to bardzo solidnie mierzyłam temperaturę.
Już od 7 dc byłam tak mokra jak nigdy. Pierwszy spadek tempki wyszedł mi 12 dc. No to z Małżem próbujemy. Tempka wprawdzie wzrosła ale ja nadal mokra - sorki za określenia - i w 20 dc znów duży spadek tempki - my znów przytulanki. To był dokładnie 13 grudnia.
No nic, tempka wzrosła i powiedziałam sobie jak się nie udało to się nie udało. W końcu to pierwszy raz z CLO w ogóle.
Przyszły swięta, @ nie ma. Piersi miałam obrzmiałe i cały czas kłuł mnie prawy jajnik. Tempki utrzymywały się wysokie ale nie jakieś gorączkowe. W Sylwestra zrobiłam test.
I po suwaczku możecie wnioskowac jaki był wynik.

Życzę Wam tyle samo szczęścia ile ja miałam z Fasoliną!!! Trzymam kciuki i naprawdę nie traćcie nadziei!!!!!

witam..

nie pojechałam na betę i już nie pojadę... Przyszła @... blada kreska to był pewno mały torbiel na jajnkiu, tak się domyślam. Konam z bólu, tak mnie bardzo brzuch boli i plecy... Tak coś dziwnie czółam że to nie fasolka...no ale nic. Zaczynam nowy cykl a w raz znim nowe nadzieję, trzymam kciuki za pozostałe staraczki i za zafasolkowane również:):):)
oj Dzastino ale mi przykro, wczoraj podczytałam ze mialaś drugą kreseczkę i bardzo sie ucieszyłam, ze chociaz tobie sie udało a tu taki numer :-(
no nic głowa do góry i dalej próbujemy , ja skonczyłam wczoraj CLO, miałam dziwną @ ,zawsze mam 2 dni a teraz z 7 dni dziwnych plamien , ale te prochy zmieniaja organizm, chyba ostatni raz biore to CLO i od przyszłego miesiaca chyba przejde na zioła , ostatnio zbyt duzo złych rzeczy o CLO czytam i zaczełam sie troche bac

juz niegługo bedzie owulka .. wiec nadzieja musi być z nami ;-)

reklama
Ja juz raz testowalam w 45 dc dzis mam 50dc wiec nadziei raczej nie ma, dzis jednak plamienie duzo mocniejsze wiec moze sie do wakacji rozkreci :-DTo jest takie plamienie z "paproszkami" pewnie sie nablonek dalej zluszcza juz od ponad 2 tygodni hehe, ale mam gruby ten nablonek :rofl2:
Dziewczyny testujcie bo ciekawa jestem !

Do góry