reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
anula_mn ogromne gratulacje spokojnych 9 miesięcy bez żadnych przypadłości kobiecych

Dzastina trzymam kciuki aż do poniedziałku daj znać potem jak wynik bety

Dżastina pisz koniecznie jaki wynik bo wszystkie będziemy czekać z niecierpliwością. Ja dzisiaj mam 26dc i pojawił się żółtawy śluz, co dziwne było bo zauważyłam w nim nitke krwi i mam nadzieję że może to skutek zagnieżdżania zarodka, cykle mam długie bo około33 dni więc cierpliwie czekam jeszcze tydzień.

Myśa jak tak miałam z synem... w dniu kiedy miała się pojawić @ zaplamiłam właśnie takim sluzem z nitkami... ale dopiero po 2 tygodniach mi test wyszedł... trzymam kciuki;):):)

Dziewczyny, moze wy mi potraficie troche rozjasnic sytuacje. Dopiero w polowie tego cyklu zabralam sie za mierzenie temp (wiem wiem powinnam zaczac na poczatku cyklu) i choc myslalam, ze cos nie cos juz sobie zdazylam poczytac na ten temat jak tak patrze na ten moj wykres nic a nic nie kapuje. Cykle mam dlugie i nieregularne (policystyczne jajniki) i juz od kilku cykli przed okresem pojawiaja mi sie plamienia. Tym razem jestem juz w 49 dc a plamienia mam od 35 dc czyli juz dwa tygodnie a okresu brak. Przytulanka byly wprawdzie w 27 dc ale ciaze raczej wykluczam bo zrobilam test w 45dc i wyszedl negatywny. Chcialabym wiedziec dlaczego w pierwszym dniu plamienia temp spadla a teraz znow mimo ze ciagle plamie temp poszla delikatnie w gore skoro powinnam chyba oczekiwac spadku przed miesiaczka. Temp nie sa wysokie, nie ciazowe zdecydowanie, mierze je dobrze co rano. Czy to mozliwe ze poczatek plamien to byl czas owulacji? w 35dc? pozdrawiam

Poza tym w 17 dc zauwazylam minimalne plamienie wiec myslalam, ze to wtedy moglo byc jakims sygnalem na owulacje tyle, ze wtedy jeszcze nie mierzylam temp zeby moc porownac.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
studentka i jak ?? ja jestem z fasolka juz :) hcg wyszlo minimalne 10dpo i 2 testy sikane wczoraj i dzisiaj wyszly :) we wtork ide do doktorka...:) dziwi mnie tylko ze juz mam nudnosci :/ dziwnie w brzuchu nienawidze tego uczucia ...bbrrr trzymam kciuki !!!!!!! gdyby nie CLO to bym nie byla mamusia 2010 a tak mam termin na 24 grudzien :Dhaha

studentka i jak ?? ja jestem z fasolka juz :) hcg wyszlo minimalne 10dpo i 2 testy sikane wczoraj i dzisiaj wyszly :) we wtork ide do doktorka...:) dziwi mnie tylko ze juz mam nudnosci :/ dziwnie w brzuchu nienawidze tego uczucia ...bbrrr trzymam kciuki !!!!!!! gdyby nie CLO to bym nie byla mamusia 2010 a tak mam termin na 24 grudzien :Dhaha
o ja!!!!!!!! missiiss super:) strasznie się cieszę ,coś ostatnio dobrze nam idzie i jedna za drugą zafasolkowane, oby tak dalej

napisz koniecznie jak będziesz po wizycie:-)gratuluje

Dziewczyny, moze wy mi potraficie troche rozjasnic sytuacje. Dopiero w polowie tego cyklu zabralam sie za mierzenie temp (wiem wiem powinnam zaczac na poczatku cyklu) i choc myslalam, ze cos nie cos juz sobie zdazylam poczytac na ten temat jak tak patrze na ten moj wykres nic a nic nie kapuje. Cykle mam dlugie i nieregularne (policystyczne jajniki) i juz od kilku cykli przed okresem pojawiaja mi sie plamienia. Tym razem jestem juz w 49 dc a plamienia mam od 35 dc czyli juz dwa tygodnie a okresu brak. Przytulanka byly wprawdzie w 27 dc ale ciaze raczej wykluczam bo zrobilam test w 45dc i wyszedl negatywny. Chcialabym wiedziec dlaczego w pierwszym dniu plamienia temp spadla a teraz znow mimo ze ciagle plamie temp poszla delikatnie w gore skoro powinnam chyba oczekiwac spadku przed miesiaczka. Temp nie sa wysokie, nie ciazowe zdecydowanie, mierze je dobrze co rano. Czy to mozliwe ze poczatek plamien to byl czas owulacji? w 35dc? pozdrawiam
witaj Chicca ja też mam nieregularne cykle ale nie mierze tempki bo jestem mało systematyczna ,najlepiej byłoby gdybyś wybrała się do gina i zrobiła usg, monitoring wiele wyjaśni i dowiesz się czy jajeczkujesz i dokładnie w jakim dniu cyklu, życze powodzenia

Myśa jak tak miałam z synem... w dniu kiedy miała się pojawić @ zaplamiłam właśnie takim sluzem z nitkami... ale dopiero po 2 tygodniach mi test wyszedł... trzymam kciuki;):):)
oj mam nadzieję że coś z tego będzie ,zresztą jak co miesiąc mam nadzieję ale krwi w śluzie to jeszcze nie miałam, do tej pory był śluz wodnisty albo sucho a dzisiaj żółty i ta krew, no zobaczymy. Mnie już u mnie chyba nic nie zdziwi, chyba tylko ciąża :)

No wiem Myśa ,tyle ze musze poczekac az skoncza sie te plamienia bo moja gin robi zawsze usg dopochwowe i poprzednim razem jak przyszlam bo mialam umowiana wizyte a akurat w tym dniu dostalam @ to praktycznie mnie zapytala po co przyszlam, skoro nie moze mnie zbadac.....Tym razem wole poczekac az bedzie "czysto" i dopiero pojsc do ginki a w tym czasie chcialam was zapytac jak to mozna zinterpretowac. Bardzo chcialabym miec dziecko ale w tym momencie marze juz tylko zeby przyszla ta @ i moc zaczac kolejny cykl.

No wiem Myśa ,tyle ze musze poczekac az skoncza sie te plamienia bo moja gin robi zawsze usg dopochwowe i poprzednim razem jak przyszlam bo mialam umowiana wizyte a akurat w tym dniu dostalam @ to praktycznie mnie zapytala po co przyszlam, skoro nie moze mnie zbadac.....Tym razem wole poczekac az bedzie "czysto" i dopiero pojsc do ginki a w tym czasie chcialam was zapytac jak to mozna zinterpretowac. Bardzo chcialabym miec dziecko ale w tym momencie marze juz tylko zeby przyszla ta @ i moc zaczac kolejny cykl.
no najlepiej zrobić monitoring dopochwowo bo wtedy dokładnie wszystko widać. Różnie to bywa u każdej z nas ale wiem że zdarza się tak kiedy dziewczyny mają torbiele na jajnikach albo właśnie PCO. Nie jestem ekspertem, troszke o tym czytałam i słyszałam, u ciebie nie musi to być akurat to ,może to być problem z hormonami, plamienia przed@ mogą oznaczać niedobór progesteronu.A może warto było by spróbować pić ziółka, ja się na nie skusze i od następnego tygodnia zaczne pić, mam dostać @ pod koniec tygodnia i od tego dnia zaczne terapie zielskową :)no chyba że jest fasolka i @ nie zjawi się

Chicca kochana a może ty zatestuj, a jeśli to fasolka ci płata takiego figla a ty szukasz przyczyn:)

reklama
a myslalyscie o ziolach ?? mi np po nich sie wyregulowaly cykle ... jak ktores ma z tym problem. i duzo mi napewno pomogly bo pomagaja ladnie przyrastac endo a to bardzo wazne.. ja pilam nr 3 ojca sroki zapraszaam na watek ziolopijki :)

Do góry