reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
to zastrzyk ktory powoduje szybsze dojrzewanie komorki i pekniecie pecherzya graffa do 36 h od podania. Mi pecherzyki nie pekaly i dostawalam ten zastrzyk co cykl :) dzieki niemu pecherzyk z komorka jajowa peknie i bedziesz miala owulacje!

reklama
no to ja go dostalam w ponioedzalek wieczorem i kazala mi lekarka przez 3 dni współzyc i tak zrobilismy a od wczoraj mam brac duphaston , błonka ale co pomógł ci ten zastrzyk?

a duzo razy go bralas , pamietasz za którym razem sie udalo? a to jest pewne ze pekały pecherzyki ze dochodzilo do owulki ?bo skoro tak to czemu sie za 1 razem nie udało?
:) a u ciebie co tam słychac?

bralam go od czerwca a udalo sie w listopadzie... owulki byly jak w zegarku bo mam taka urode ze je czuje... i usg potwierdzalo owulki. Nie zawsze sie udaje za pierwszym razem nawet u zdrowych par wiec te 5 miesiecy to na prawde malo :)

oo widzisz ciekawe jak u mnie sie to ze tak powiem rozega , lekarka mi kazala przyjsc za równe 2 tygodnie powiedziala ze to bedzie dla niej bardzo wazne i kluczowe zebym do niej przyszla ale nie chciala mi powiedziec dlaczego bo powiedziala mi ze niech pani nie watpi ze sie uda a jak sie zobaczymy to pani wszystko wyjasnie ,nie wiem tak sobie sama obliczalam ze jakby sie udalo to od wspolzycia i brania dupka minie 2 tygodnie(20 grudnia) i moze wtedy juz mozna zobaczyc czy doszlo do zaplodnienia , wiem ze jeszcze za wczesnie zeby stwierdzic ze sie udalo ale w jaki sposób organizm dawal ci znaki ze jetes w ciazy i po jakim czasie od zastrzyku ? przepraszam ze tak dopytuje

no wlasnie ja nie wiedzialam ze zaszlam, bo u mnie bylo tak ze odstawilam wszystkie leki, bralam samo clo i wzielam ten zastrzyk tylko zeby komorka pekla.. ale nie staralismy sie za bardzo bo w styczniu mialam miec laparoskopie a byla teoria ze bez laparo raczej sie nie uda... wiec troche odpuscilismy, a i prace dostalam nowa i nie bylo czasu duzo, jak ja do pracy to maz wracal z pracy i sie troche mijalismy... test zrobilam bo mi sie okres spoznial ale nie czulam sie ciazowo.. bardziej okresowo

aha no widzisz a ja do niej poszlam bo mi sie okres spoznial a ona mi powiedziala ze to ze @ sie spoznia to zeby sie tym nie martwic , jest tak bo owulka sie przesunela , mowila ze najwazniejsze zeby do owulki doszlo a to ze sa opoznienia to malo wazne a bylam u niej w poniedzialek do byl 39 dc a dzis jest 43 dc i nie wiem nic mi sie nie dzieje czuje sie normalnie i powiem ci ze mówiłam wczoraj do meza ze juz tyle tabletek bralam i ten zastrzyk teraz jak to juz nie pomoze to sier juz chyba zalamie bo juz sama nie wiem co mam myslec :(

owulki mialam w roznych dniach cyklu ale od owulki zawsze mijalo 14 dni i mialam okres czyli cykle nieregolarne a i tak sie udalo. Cierpliwosci :) ja czekalam 3 lata ponad i sie docekalam bylo warto!!

reklama
a nigdy nie moge odróznic czy jest owulka czy jej nie ma , w tm cyklu juz mialam taki sluz jak przy owulce zazwyczaj jest a widzisz okazało sie ze w poniedzialek pecherzyk byl duży , ja sie staram 1,5 roku rok bez leczenia i od 0,5 roku leczac sie

Do góry