reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Pachnąca - to cudownie że wszystko dobrze na usg, dobrze że jestes pod tak częstą kontrolą

Aniu - modlę się żebyś wróciła ze szpitala z dzidzią cała szczęśliwa i pełna energii

Kruszka - to świetnie że rozpoznaje dźwięk wody :)) widac jak szybko się uczy :))

Kamii - ja tam śię świetnie goję, nic juz tam na dole nie czuję tylko krwawię cały czas - jakbym @ miała tylko bez bólu. Szwy powoli odpadają. Ale poczekam do 6-go tyg bo wtedy pójde do mojej pani dr - musi sprawdzić czy tam głębiej juz się wszystko poschodziło :))
No i marze o pierwszej kąpieli - jeju jak ja się kocham kąpać w wannie a nie prysznic............

Ikasia - spokojnie, odczekaj 2 dni i zobacz jak się to rozkręci.....

reklama
Gryzooń ja się nawet nie łudzę, ze jeszcze cos z tego może byc...ja się wogólę przestałam już łudzić...:pP Więc chyba nie ja jednak przejmę pałeczkę po Tobie:)

Kruszka lubię czytać gdy piszesz o Franiu :)))) dobrze, że lubi się kąpać. Ja podobno nie lubiłam, wyłam straszliwie.

Aniu jeszcze z tydzień mogłabyś się wstrzymać z porodem. Z moich własnych samolubnych pobudek tak piszę ;) Nie jestem gotowa by być pierwszą w kolejce ;))) czekamy oczywiście na relacje

pachnąca cieszę się bardzo, że wszystko ok. niech Twoje dzieciaczki zdrowo rosną :)

PS. zaczynam obserwować, że aktywność mojej córy jest w 90% nocna... W ciągu dnia prawie jej nie czuję za to zaczyna się po 23. Dzisiaj znowu mnie obudziła, tym razem o 2.30, potem o 6.40... chyba faktycznie od stycznia wezmę zwolnienie bo coraz mniej snu mnie czeka jak ona się robi coraz większa i silniejsza :)
Lecę poćwiczyć a potem do biura :) Miłego dnia!

Dzięki dziewczynki za wsparcie! :))

Królowa - ja czytałam gdzieś, że dzieci śpią w dzień w brzuszkach, bo jak mama się rusza, chodzi itp to buja je i one wtedy usypiają, a budzą się jak nic się nie dzieje, czyli np. jak śpisz :)

Aniu - zrób coś przyjemnego dla siebie, jesteś już na końcówce i nie masz się co martwić - wszystkie wyniki ok i tak zostanie :) A teraz postaraj się zrobić coś tylko dla siebie, zanim będziesz miała przy sobie maleństwo :)) Coś na co czasu nie będzie ;)

Ikasia - przykro mi, że znowu mas @, ale dobrze, że jesteś dobrej myśli.

Do mnie wczoraj wpadła koleżanka, która powiedziała, że starają się z mężem już 2 lata o drugie dziecko i nic. I najgorsze jest to, że wszystkie wyniki ma ok -i ona i on i nie ma przyczyny niepłodności. To jest chyba najgorsza sytuacja, bo jak ma się PCO, słabe plemniki, niedrożne jajowody itp to przynajmniej wiadomo o co chodzi i co na to poradzić. A lekarze rozkładają ręce, bo wszystko jest modelowo, tylko ona nie może zajść w ciążę. Wtedy to dopiero idzie osiwieć z frustracji..

Królowo miałam pisać to samo co Pachnąca, ale mnie ubiegła :-) Za dnia możesz słabo czuć, bo raz że kołyszesz dziecko więc mu się fajnie śpi, a dwa, że jak sama jesteś w ruchu to możesz za bardzo nie czuć. Uwierz na słowo tej, która prawie połowę ciąży miała przeleżeć ;-) Też jak leżałam za dnia to czułam mocno, a jak z Zuzią leżeć nie musiałam to czułam ją głównie wieczorem i w nocy, jak się tylko położyłam to od razu kopniaki: ej mama, pobujaj mnie, tak jest nudno jak leżysz :-D
Teraz jak parę razy dziewczyny w pracy odwiedziłam to też chciały brzucha pomacać jak się będzie Martusia wiercić, a ona o ile normalnie o tej porze zawsze aktywna, tak jak jechałam te kilkanaście km to sobie smacznie zasypiała
Pachnąca szczerze mówiąc nie mam pomysłu co by dla siebie zrobić ;-) Idę zaraz włosy myć, żeby zdążyły wyschnąć do tej 13tej i jedziemy na ktg. A potem to kto wie, czy już nie zostanę na oddziale ;-)

Pachnaca cudnie, że wszystko dobrze :-)

Anusia za dzisiejsza wizytę/ktg &&&&&&&&&&&&&& A Ty chciałabys juz zostac w szpitalu i rodzić?
Ja tuż przed terminem poszlam do fryzjera i od razu na pazurki :) Tak sobie się rozpiescic przed połogiem :)

Królowa tak jak Ci dziewczyny wyżej napisały. Z Franiem było to samo- 23 i dziecko sie buuudziii hahaha. Ale np inaczej niz u Ani, bo Franio w samochodzie też się budził:)

Ikasia myslił, ze to to juz @? A może się nie rozkręci...hmm

W końcu na listopadówkach opisałam swój poród, ponizej link jakbyscie chciały sie zapoznac. Bo ja np lubię czytac o porodach :)
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...-bez-komentarza-61171/index2.html#post9284505

Kruszka, pasemka sobie strzeliłam 2 tygodnie temu, więc na razie z fryzjerem spokój ;-) Przy okazji podcięłam tylko końcówki.
Sama nie wiem czy bym chciała już zostać w szpitalu. Tak się po prostu boję, że nie macie pojęcia. Nie boję się fizycznego bólu, ale dobrze pamiętam co się działo z Zuzią i choć teraz wierzę, że będzie dobrze, to jednak chciałabym ten moment chyba w nieskończoność odkładać. Tym bardziej, że M. nie chce być ze mną na porodówce, chce być tylko w szpitalu pod drzwiami :-( Ja bym chciała, żeby ktoś porobił zdjęcia i patrzył lekarzom na ręce, a ten uważa, że to bez sensu :angry: I nie przegadasz
Idę poczytać Twojego linka, bardzo lubię czytać o porodach :)

Ania - trzymam mocno kciuki za twoją wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i za Twój poród &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& żeby Martusia bezpiecznie wróciła z Tobą do domku!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Wszystko będzie dobrze!!!

Kruszka - ale pazurki to zwykły manicure czy żel? bo ja słyszałam, że nie można mieć żeli ani pomalowanych paznokci, ale chętnie bym sobie zrobiła właśnie żele :)) bo potem czasu nie ma :-D

reklama
Kruszka - ale wzruszająca opowieść!!! :)))) to musi być coś niesamowitego ten poród :))

Chciałam Wam wstawić moje usg ostatnie, ale mam na dvd i nie mam jak odtworzyć (nie mam w lapku stacji dysków, a Emek zabrał drugi komputer do Warszawy) dlatego wstawiam Wam mój dwunastotygodniowy brzuszek :))

brzuszek edytowany.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry