reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

sugar, no pewnie :-D a powiedz jeszcze, z ciekawosci pytam, to dziala na zasadzie naszej tetry i ceratkowych gatek?
a co do sangenic to faktycznie, wydawalo mi sie, ze to sa biodegradowalne woreczki wlasnie. a skoro nie to w ogole szkoda pradu.
a gdzie znalazlas te woreczki bio?

reklama
Aenye - mój dziś pierwszy raz wykrył że nie lubi swojej kupy, przyniósł pampka czystego i daje tacie mówiąc "inne, inne", znaczy co by mu zmienić. Postęp, postęp.
U nas w żłobku też wysadzają jak powiesz żeby wysadzać. My na razie nie, ale generalnie się szybko uczą dzieci jak widzą inne, także ja z tym mało spinam.

patent polega na tym ze to sa super materialy t j bambus, konopie, specjalne wkladki utrzymujace sucha pupe etc
wszystko oddycha i nie odparza
tak jak pisalam sa wersje najpierw pielucha a na to specjalny "otulacz" nie przepuszczajacy na zewnatrz albo cale pieluchy z taka kieszonka na specjalna wkladke

jak sangenic ma biodegradowalne to chyba ok
woreczki widzialam na pieluszkarnia.pl

lucky kurde swietna sprawa takie przedszkole! szkoda ze nie ma u nas, moj s bylby wniebowziety
a z ciekawosci napisz mi ile kosztuja u was takowe przedszkole?
moj mlody idzie do zlobka od wrzesnia, i nie powiem kasy to troche trzeba wylozyc :baffled:

o, lucky, a jakie to przedszkole? :-) ja tylko prywatne w janowie znalazlam, ale jakos mi sie nie widzialo.
zreszta mocno drozsze, a w panstwowym mamy plecy, hehe ;-)

Do państwowego to tylko "Iskierka", ale tam przepełnienie wielkie w grupach - 35 dzieci; i co z tego ze w realu wychodzi mniej bo choruja. Plecy fajna sprawa, tez je mam, ale nie korzystam:-p Idą do "Żagielka". Tam rewelacja jak dla mnie i finalnie najtaniej:-)

lucky kurde swietna sprawa takie przedszkole! szkoda ze nie ma u nas, moj s bylby wniebowziety
a z ciekawosci napisz mi ile kosztuja u was takowe przedszkole?
moj mlody idzie do zlobka od wrzesnia, i nie powiem kasy to troche trzeba wylozyc :baffled:

No wiem, wiem:-D Za naszego żagielka 600 zł/m-c i 300 zł jednorazowej opłaty za wpis za kazde dziecie:-) Wiec nie jes źle. A klimat super:-)

lucky, my idziemy do 'janowiaczka'. dwadziescioro dzieci i bardzo przyjemmny klimat jak dla mnie :-) duzo zabawy, a to najwazniejsze.
ja sama chodzilam do przedszkola przepelnionego, a i tak cudnie wspominam :-)

A w Gdańsku przedszkola są w cenie od 300 do 1000. W sumie ok. 600 są naprawdę rewelacyjne. Państwowe 300 kosztują. Więc tanio z przedszkolami, ale to dla odpieluszonych dzieci (od 2,5 roku).
Żłobki są ok. 700-800 zł. Państwowe za 200.

W państwowych przedszkolach i żłobkach trzeba się liczyć z dodatkowymi opłatami (jakieś komitety, w sumie każde zajęcia dodatkowo płatne, wycieczki dodatkowo.. (a w prywatnych z zasady wszystko w czesnym) więc tak jakoś taniej bardzo to nie wychodzi z przedszkolami)

maja brawo dla Mariki!
Lucky no dałaś mi do myślenia - muszę się zapytać czy u mnie też mogę już zapisać....
u nas od tygodnia woła siku i to koniecznie na sedes
a kupka codziennie rano do nocnika:tak:

cosmo widziałaś, ze ta podkładka bez zaczepów jest?
fajna sparawa

reklama
A ja dzis Pyzakowi kupilam spodnie bo dran ze wszystkich wyrosl. Tylko tu robia spodnie do 4 roku zycia dluzsze w stanie zeby sie pielucha zmiescila a my juz bez pieluchy

spodnie

Do góry