reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

reklama
zaczelysmy od nocnika i jak Marika miala 13 miechow to za kazdym razem jak chciala kupe to przynosila nocnik. Pozniej zapomniala bo bylysmy w PL
A teraz toaleta jej sie spodobala Kupilam nakladke.
Pokazalam ze mama tam robi siusiu i wysadzam ja co ok godzinke. Raz zrobi raz nie i zaczaila o co chodzi bo zaczela wolac. No i w kolko pytam(przypominam) czy nie chce siusiu. a jaksie zleje w gatki to przychodzi prawie z placzem i mowi' siusiu no no' grozi palcem i pokazuje gdzie sie zsikala.
A jak chce kupe to wola ' o jeju ojeju' trzymajac sie za tylek normalnie beka hehe

Zazdroszczę wam :tak: U mnie pełna niechęć do prób odpieluchowania. Na nocnik nie siądzie. Hm. Generalnie nigdzie nie usiądzie oprócz swego stoliczka, gdzie rysuje i modelinuje... ;-) Ale teraz i tak kiepski okres na odpieluchowanie, drugie bobo będzie oswojone to zobaczymy jak pójdzie.:-)

Ojoj brawo Marika!:happy2:
I Brunek też wielkie owacje:-)

U nas tylko raz dziennie przed kąpielą siada na nocnik i robi siku, ale sam go bierze i czasem siknie czasem nie. Stałości uczenia nie próbuję bo Matylka pieluchi i Domiś pieluchi. Sam nie zrezygnuje:no: Zobaczymy potem:-) Ma jeszcze rok, bo do przedszkola bez pieluchy musi iść, a matka juz go zapisała:-p I Matylkę też:cool2:

Moj grzecznie sika do nocnika, czasem udaje nam sie pol dnia chodzic w suchej pieluszce
mam juz pol domu zasikane ale upracie puszczam go w samych majteczkach
dzis nasikal na podlogei zajarzyl i sie zestresowal i krzyczal bo wiedzial ze dostanie zrypke

ale narazie jest jeszcze za wczesnie na zupelne odstawienie

reklama
o, lucky, a jakie to przedszkole? :-) ja tylko prywatne w janowie znalazlam, ale jakos mi sie nie widzialo.
zreszta mocno drozsze, a w panstwowym mamy plecy, hehe ;-)

marika, brawo :-)

moj, tak jak Pitu, nie siada na nocnik, chociaz sygnalizuje, ze bedzie szla kupa. jak ma kupe w pieluszce to sam przychodzi i mowi 'bebe', pokazujac, co i jak. ale ogolnie cisnienia nie mam zupelnie, chociaz po cichu licze, ze w przedszkolu go naucza, tam wysadzaja dzieci wszystkie, nawet te, co nie maja zwyczaju - w sensie, nic na sile, ale kazdy probuje.

zobaczymy :-)

Do góry