reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

sorx, moj to ct 04 ;-)
ale jak 05 od 0 to ten na pewno tez, bo rozklada sie jeszcze bardziej ;-)

fajnie z tymi pieluszkogatkami, ale ja za wygodna jestem ;-)

reklama
ja tez tak mowilam
z dwojka dzieci ? no way!

ale po pierwsze minimalnie pomoge naszej biednej ziemi bo ilosci smieci to jakas masakra
a po drugie po prostu zaczyna mnie odrzucac od pampersow jak widze na siusiolku i cipulce moich dzieci ten obrzydliwy zel ktory jakos ostatnio ciagle maja na cialku!!!

i szczerze mowiac to jest naprawde minimalny naklad pracy, wrzucasz do kosza, wrzucasz do pralki z suszarki na pupe i juz

mnie jeno ten argument o ziemi przekonuje..
a jak to, spiera sie gowienko z tego bez zapierania? jak pierzesz? w 90st? bo jak tak to tez energii masa na to idzie ;-)

ale smieci to moj horror, codziennie jeden-dwa worki wywalam, z czego jeden to same pampersy (oczywiscie male worki, ale jednak). masakra. mysle nad takim koszem na pampersy, co sam pakuje pieluchy. zapomnialam, jak sie zwie.

a u mnie w ogole zelu nie ma. jakich pampkow uzywasz? ja active baby i doslownie jeden raz pekl mi pampers, ale byl przesikany na maksa.

Nie, no sprawa z pieluchami jest super. Szkoda tylko, ze tak pozno sie o nich dowiedzialam. Manke mam nadzieje niedlugo oduczyc. Juz robi male postepy, wiec inwestowanie az takiej kasy teraz mi sie nie oplaca. Szczegolnie, ze gdybym wiedziala przy pierwszym dziecku o takich cudach. A ze trzeciego nie planuje...
Zastanawiam sie jednak nad tymi majteczkami trenningowymi. To chyba sobie zafunduje:-).
Mi, pomimo, ze Manka lazi w biedronkowych, tez sie nie zdarzylo pekniecie pampka.

nonek firma bodajrze imse vimse z pieluszkarnia.pl ma takie majtki trenerki do nauki sikania na nocnik
bardzo fajna sprawa

moj robi kupy na nocnik a mala tez sadzam jak widze ze zbiera sie na kupe
wkladam tez takie specjalne papierki ktore jesli dziecko robi kupe nie przepuszcza do srodka wiec nic nie trzeba zapierac
ja zreszta aenye zupelnie nie mam zamiaru Cie namawiac na cokolwiek :happy2:

ten kosz na pieluchy typu sangenic ma plastikowe siatki wiec po prostu wiecej smiecenia
mozna kupic takie biodegradowalne torebki na pieluszki ale nie wiem czy nie szkoda zachodu

u mnie papmers nie peka i nie jest przesikany a to gowno zelowe co rusz znajduje
zreszta ostatnio naczytalam sie ile chemi tam jest ladowanej i mnie wzdrygnelo
uzywam jednak pieluch jednorazowych w razie potrzeby

przez jakis czas mialam pieluchy "moltex" to sa takie z niebielonej celulozy, produkowane w niemczech bez dodatkow chemicznych, do kupienia na allegro PIELUCHY MOLTEX EKO DLA ALERGIKÓW 3-5 kg 24 szt. (403796145) - Aukcje internetowe Allegro

ja tez widze zel w pampersach
a my poki co czwarty dzien bez pieluszki ...dzis nawet pojechalysmy do miasta i obylo sie bez niespodzianek przez ok 1,5 godzinki

reklama
Do góry