reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

Ale musialam sie naczytac zeby nadrobic cala dyskusje....
Jesli chodzi o szkole rodzenia to ja zaczynam w nastepny poniedzialek i jak mi beda wciskac ze mam kupic duzo roznych niepotrzebnych rzeczy to i tak ich nie poslucham:) mam kolezanke ktora ma 4 miesiecznego synka i z nia wszystko bede weryfikowac...ona niestey nakupowala duuuzo niepotrzebnych rzeczy, ktore leza na danie szafy i nigy sie nie przydaly...

Wozek TAKO!!! Ja tez kupuje tylko ze model Piotrus z fotelikiem samochodowym - u mnie w sklepie kosztuje 850zl - juz ogladalam i decyzja podjeta:))):tak:

z reszty rzeczy to mam juz chyba komplet ciuszkow i wiecej na razie nic nie bede kupowac...najwiekszy problem mam z tym jak ustawic lozeczko i cala reszte czyli jakis przewijak i jakies polki na te wszystkie rzeczy...przeciez to wszystko musi byc pod reka...jak zwykle cos sie wymysli, ale ten temat mnie teraz meczy...:nerd:

reklama
A ja tam wychodze z założenia, że każda z nas ma jakieś przyzwyczajenia i jedna będzie używała np. rożka a inna nie i lista zakupów zweryfikuje się sama :-D
Ja ponieważ będę mieć pierwszego dzieciaczka a w planie są następne i finanse chyba na to pozwolą chcę kupić wsio nowe :tak:Ale to też wyjdzie w praniu ;-)
jeżlei chodzi o wózie to mam 5 do wyboru i zostaje wycieczka do sklepu, żeby je przetestować i wybrać ten jedyny ( no chyba, że do dnia zakupu jakiś nowu "cud" się pojawi ) wtedy niewykluczone, że zminie zdanie :cool2:

Śliczny dresik :-)

No widze ze panienki ostro biorą się za przygotowania, jak jak narazie to mam słomiany zapał ale od października ostro biore sie za przygotowania aby najpóżniej do 36 tyg miec wszystko gotowe. Jak narazie mam tylko kilka ciuszków ale już je kiedyś wklejałam i tak pozatym nic. Co do wózia mam 2 nad którymi się zastanawiam, u mnie najważniejszą cechą była waga!!!! gdyż mieszkam na 4 piętrze i jakoś mi się nie uśmiecha takie dzwiganie. O to moje typy:))Atlantic Arti +folia+okrycie+torba - W-wa (125719764) - Aukcje internetowe Allegro

No rzeczwiście leciutki :szok: Jak narazie jeden z najlżejszych jakie się u nas na formum pojawiły Wizualnie jednak ten drugi mi się chyba lepiej podoba:tak:
Ja mieszkam w domku i nie musze po ani jednym schodku wnosić a więc z wagą nie będzie problemu za to musi się składać do małych rozmiarów bo nie wejdzie do bagażnika .:happy2:

Czarna - nie chcę straszyć, ale przed tym pierwszym wózkiem przestrzegam. Kupilismy inentyczną spacerówkę Alusi no i dwóch lat nie przetrwała (połamała się rama). Dopóki była nowa, to faktycznie była bardzo poręczna i ładna, ale potem jak zaczęła się ,,sypać" to dosłownie połamała się w drobny mak. Poza tym strasznie sztywne zawieszenie - jeśli są jakiekolwiek wertepy, wózek strasznie skacze. Tego drugiego wózka nie znam, ale radzę dokładnie przejrzeć najlepiej ,,na żywo".

sa_raa ja przy Nikoli też nie zwracałam uwagi na wage bo mieszkałam na parterze:))Dita no ja należe raczej do osób które nie kupią jak nie sprawdza. Ten pierwszy ma moja koleżanka właśnie od noworodka i bardzo sobie chwali ale zanim zakupie napewno go dokładnie sprawdze u niej, natomiast ten drugi zakupiła moja bratowa (lada dzień bedzie rodzić) wiec tez czekam jak sie sprawdzi w praniu. I tak dopiero bede kupywac w listopadzie albo w grudniu ale wole już miec wybrany niż na ostatnia chwile szukac:)

Mary Jane chyba mialas na mysli Tutka a nie Tako?
Ja sie nad nim zastanawiam ale nei moge sie zdecydowac bo nie wiem jak bedzie wygladal na zywo, na ich stronie strasznie malo zdjec i opis skąpy.. i nie ma pokazanych kolorkow na wozku tylko wycinki materialu.
Jakby byla w sklepie to sprawdz jak ich amtoryzacja, czy budka cicho sie sklada i czy mozna dokupic nosidlo do gondolki.. najlepiej bys zrobila zdjecie :)

RETY
WY JUZ MACIE KUPE RZECZY
A JA TO W PROSZKU JESTEM

dzisiaj np zakupilam natomioast wanne, baterie kranowe, kibelek , umywalki i te pe
jesu jesu kiedy ja to zdaze???
lozeczka niet wozka niet przewijaka tez niet
ale bedzie taki sajgon od remontu ze nie bede tego skladowac w domu poki co

wezcie no podniescie mnie na duchu bo mam dreszcze :szok:

reklama
Sugar... ja też nic nie mam, więc spokojnie. Ja się śmieje do mojego męża że jak malutka pójdzie w jego ślady i zechce się urodzić wcześniej to będziemy w ręczniki owijać, a powiem wam że mój m urodził sie w 7 miesiącu!!! ale on jakoś tak spokojnie do tego podchodzi mówi ile to trzeba do sklepu wejść i kupić:)) Jak narazie jestem na etapie robienia listy ale od października biore się ostro za wyprawke.

Do góry