reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

ja na razie mam jakies ciuszki tylko i wanienke ;)
zadnych innych gadzetow niet
zreszta jak pomysle ze jest mega bajzel z powodu remontu zaraz to i tak nie chce mi sie tego kupowac
ciuchy to jest chwila a inne kosmetyczne rzeczy tez mozna kupic szybciorem jak trza

jakos to bedzie :):cool2:

reklama
He, zrobiłam listę co chcę kupić i wyszło mi ... 1891 zł :szok:

A jeszcze też nic nie mam oprócz większości ciuszków (z ciuchów do dokupienia tylko skarpetki i czapeczki)

OJ OJ OJ!

:surprised:

Miłka dresik przecudny!!!!!!!!!!!!!!!:-)
Kasia_z przemyśl jeszcze raz listę, to działa:tak:;-). Zmiejszy się automatycznie;-)

A co do alergii i sterylności naszych pociech... nie należy przesadzać w ani jedną ani drugą stronę i bedzie ok. Liluch leżał czasem na podłodze bez kocyka, wpychał sobie wszystko co znalazł na swojej drodze w domu do pycholka, nie zawsze miał czyste łapki, jak miał 3 miesiące spał z nami na obozie żeglarskim w namiocie... i nic mu nie jest:-) Ale nigdy nie tarzał sie w barłogu i błocie, jedzenie zawsze zdowiutkie i najlepszej jakości, więc myślę, że Leosiowi też będzie dobrze.;-)

Acha a'propos uodparniania dzieci, kiedyś czytałam że dzieci wychowujące sie ze zwierzakami lepiej sobie radzą z wirusami i ogólnie są silniejsze:tak:
My nie mamy niestety żadnego zwierzaka w domu ale na około (tj znajomi i rodzina) jest pełno różnistych zwierzaków. Lucky wybrał sobie yorka mojego brata (gabaryty w normie:laugh2:).

Kasia - łóżeczko??? Ja nie mam zamiaru wydać więcej niż 200-300 zł (z materacem i z pościelką!!!) czy to musi byc ,,nówka"? Sama wiesz, jak niskie ceny są np na allegro, a w ogóle używane łóżeczka są praktycznie zupełnie niezniszczone. Mój faworyt:
NAJWYGODNIEJSZE ŁOZECZKO RADEK II+SZUFLAD+MATERAC (127422357) - Aukcje internetowe Allegro
albo w wersji turystycznej:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC KOŁYSKA PRZEW +WIBR (127451040) - Aukcje internetowe Allegro

no a te akurat są nowe.

Ja przyznam, że myślałam też o Radku II, tyle że bez szuflady - za to chciałabym nowe, żeby było na resztę potencjalnych dzieci, ale koszt nie powala. Wózek bedzie za 750zł, też wolę nowy z w/w powodu. To się tak zbiera niestety... złotówka do złotówki - za to policzyłam już chyba wszystkie rzeczy co będą potrzebne, łącznie ze spirytusem :D więc więcej pewnie nie wyjdzie. Ceny brałam z allegro, fajne jest to, że jest tam wszystko połowę tańsze (np. materace, prześcieradełka, przewijaki itp).
Nawet mamy kasę na to wszystko, ale zdumiało mnie ile kosztuje wszystko do kupy i stąd ten szok :-)
... takie maleństwo a tyle kosztuje... :tak:

reklama
My mamy z drewexa za 99 pln najzwyklejsze, bez szuflady to prawda, ale tanie i bardzo ładne:tak: ale nie pamietam imienia...

I jeszcze coś! Kochane mamusie z okazji rosnącego tyłka kupiłm sobie w lumpie 3 pary spodni i nareszcie jest mi wygodnie!!!! bo o boziu jak mi ciasno we wszystkim było :( Wszystkie spodenki mój Tomuś wybrał :)

:baffled:

Do góry