reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

Co do małej różnicy i wózków - moi bracia mają różnicę 1rok 6 m-cy i byli jednowózkowi - tj mały w wózku, starszy na swoich nogach. Mojej koleżanki córa 1,5 roczku i już nie ma wózka, więc ja bym Ania poczekała, bo Jasiek taki bardziej biegający, moze wózek nie będzie potrzebny... :sorry2:

Co do butków - Aenye - ślicznie wyglądają! :tak::-)
Mój na razie nie chodzi - więc skarpetsy rulezzz :-)

Co do ogólnie wypasiastych butów itp - ja trochę wierze, że jest ogólny spisek producentów wmawiania że jak nie kupisz drogiego super buta, to twe dziecko będzie koślawe ;-):-p Przeca z nas bardzo mało miało takie fajne buciki (za komuny raczej nie było Bartków) i jakoś słabo się wykoślawiliśmy ;-)

Co do ciuchów, zapraszam do mnie w odwiedziny - mam Hefalumpek pod domem - lumpeks z dzieciowymi rzeczami :-) Ostatnio tam kupujemy, głównie polarzaki bo łatwo wyprać i szybko schną :-)

reklama
dziewczyny plis (atol, sugar)
jak myslicie z tymi podwojnymi wozkami?
u mnie bedzie taka roznica wieku jak chyba u atol
i co mi sie wydaje ze bede musiala kupic taki podwojny bo wiekszosc chodze sama, szczegolnie jak marka nie ma
wiem ze jest jeszcze czas ale sie tym spinam bo taki wozek to wydatek
myslicie ze sie przyda? (wiem ze to zalezy od dziecka i najpierw musze zobaczyc jak to bedzie w praktyce), ale chcialabym wiedziec czy Wam sie przydaja :tak:

roni co do wozka, trudna sprawa, mi na poczatku sie przydal bez dwoch zdan, ale teraz np Hanka juz nie chce jezdzic w wozku

ale na poczatku, szczegolnie jak sama gdzies wychodzilam to byla masakra bez podwojnego wozka, hanka miala etap uciekania i musialam zostawiac Helen wwozku a ja gonic:no:

poza tym jak mialysmy isc na szczepienie do przychodni wszystkie to ajmowalo to straasznie dlugo

wiec reasumujac wozek i sie przydal, ale tak gdzies na 6-8 miesiecy max

Co do ogólnie wypasiastych butów itp - ja trochę wierze, że jest ogólny spisek producentów wmawiania że jak nie kupisz drogiego super buta, to twe dziecko będzie koślawe ;-):-p Przeca z nas bardzo mało miało takie fajne buciki (za komuny raczej nie było Bartków) i jakoś słabo się wykoślawiliśmy ;-)

o

I to mi sie podoba. Się podpisuję.

Ale gdybym napisała to ja - to byłaby afera na 5 stron;-):cool2:

a ja bym tylko chciala zeby mi nikt nie sugerowal ze jestem frajerka bo kupuje drozsze rzeczy

ale moze mi sie tylko wydaje

ide sie z Hanka polozyc, pa

Atol - błagam o konkrety - kto ci kiedykolwiek powiedział że jesteś frajerka bo kupujesz drogie rzeczy????? Ja??? Gdzie ? Kiedy?
A jeśli nie ja to kto? kiedy? gdzie?????

to jest właśnie to dziesiąte dno, którego doszukują ise niektóre przewrażliwione.....

tak, Dita, caly swiat przeciwko tobie :cool:

co do wozka - poczekam, jak sie urodzi Maksio i wtedy obczaje, czy mi potrzebny. jak cos zapisuje ta stronke od saryy :-)

kasia - no pewnie, ze nie bylo bartkow i innych timberlandow, ale ja np, mimo zdrowych stop, cale dziecinstwo - mniej wiecej do przedszkola - przechodzilam w profilaktycznych tombutach. i z tego, co wiem, wiele z nas mialo wlasnie takie kapciuchy, kiedys byly baaaaardzo popularne, jedna z niewielu polskich firm

Ja na miejscu przyszłych mam zainwestowałabym w taki 2w1 bo ja lubuje spacerować:cool2: i ten od Sa_ryy strasznie mi sie podoba już go widziałam siora dla bliźniaków chciała kupić ale wybrała tradycyjnie wielofunkcyjny i teraz żałuje:wściekła/y::baffled:

reklama
ja sie nie wypowiem bo bym kilka osob obrazil

Aenye jak widac swoje zdanie o butach 120zl zakonczylam usmiechem wiec to nie bylo nic zgryzliwego
bo mi nie chodzilo o kwote tylko o to ze Aenye pisze ostatnio ze przez remont nie ma ani grosza
ale nie planowalam jej urazic :)
sama jestem bidok a z roczkowej kasy nie zalowalam sobie 130zl na kombinezon croccodrilo :) :)

i na koniec
Kicia szacun za to ze potrafisz nie marudzić ze nie masz kasy!

Do góry