reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężkie wybory - imię dla Dziecka

Zgadzam sie, po za tym o byl moj faworyt co do imienia, uleglo zmianie, ale moze przy nastepnym postawie na swoim i bedzie Tymek :)

reklama
A ja panieńskie nazwisko miałam takie oryginalne, że w całej szkole podstawowej, średniej i na studiach a potem w pracy byłam jedyna o takim nazwisku. Akurat w moim przypadku często pomocne było i byłam zapamiętywana;) teraz po mężu mam takie normalne..polskie A Imię wolałabym aby nie było na topie ale takie raczej normalen

Mam takie same odczucia jak sancia. Teofil nie za bardzo... Teodor hmmmmm tez kontrowersyjne.....
Ale Tymon super!!!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

U nas na tapecie ciągle nie mam pomysłu. Tymcio super, ale u moich koleżanek to Tymek na Tymku. W zeszłym tygodniu kolejna urodziła Tymka.
Nam sie bardzo podobał Oliwier, ale z nazwiskiem to masło maślane :-(
Mężowi ktoś podsunął Jeremiasza, którego mu nie mogę wybić z głowy, ale tej opcji ja nawet pod uwagę nie biore. No i takie neutralne dla mnie i dla niego to Gabriel.
Mnie się podoba Franciszek, ale z kolei on mówi, że nie wyobraża sobie mówić do syna Franiu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też jest problem z imieniem, bo mąż chce , żeby syn nosił jego imię- Krzysztof. Zgodziłam się pochopnie , a teraz jakoś sama nie mogę się do tego imienia przekonać i przełamać do mówienia tak do synka. Głupio jest mi powiedzieć mu wprost, że to imię nie bardzo mi się podoba. Nie wiem jak to rozegrać, dawałam drobne sygnały, że może coś innego bo Krzysiów teraz jest bardzo mało, że jest to kompletnie niepopularne imię i że mogą kiedyś synkowi w szkole dokuczać, ale żadne argumenty do niego nie przemawiają. Może jakoś się przyzwyczaję... Z Zosią też tak było, że z jednej strony chciałam bo takie imię nosi moja babcia, która bardzo dużo mi w życiu pomogła, a z drugiej jakoś mi nie pasowało. Po urodzeniu jakoś się przyzwyczaiłam i już. U nas tak jakoś jest, że każde imię po kimś dajemy, tylko Szymek został wymyślony bez żadnej przyczyny.
Izabela- imię wybrała jej moja mama. Tak miała na imię jej córka, która urodziła się w 6 miesiącu i niestety nie przeżyła.
Emilia- po cioci mojego m, która przez pierwsze kilka lat życia wychowywała. Teścia za komuny posadzili do więzienia za handel na lewo, a ona sama została z trójką dzieci. Zostawiła mojego m do cioci do Szczecina jak był malutki- miał chyba pół roczku, a sama poszła do pracy, żeby ich utrzymać.
Zofia- po mojej babci.
Ale się rozpisałam... sorki:sorry:

mamo-czwórki fajne historie.

U mnie z rodzinnych imion żadne nie podchodzi mojemu M. Może z dziewczynką byłoby prościej... a tak to Mikołaj, Marian czy Leon odpadają, choć mnie sie Leon czy Mikołaj podoba

reklama
Mnie się Mikołaj podoba :) do Leona musiałabym się przyzwyczaić. Wojtus mi się jeszcze podoba :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Do góry