reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężkie wybory - imię dla Dziecka

Sebastian ładne ale denerwuje mnie jak ktoś do małego dziecka mówi Seba a znam takie ciociunie ;)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja mam męża Łukasza - cichy, ugodowy i spokojny(ale czasami jak się uprze na cos to nie ma zlituj)
Proponowałam trzeciemu synkowi dać tak jak tatus ale nie chce..hehe Ostatecznie będzie Miłosz - ja i dzieciaki tak mówimy do brzuszka a mąż nie przeciwstawia się (chociaż wiem, ze mu się nie podoba, ale z czasem pewnie zaakceptuje)
Natali bardzo ładne dziewczęce imię - zauważyłam, że w ostatnich latach baaaardzo na topie

Jostyna bedzie Łukaszek u nas:):) jakoś naturalniej mi przychodzi niż Seba ;)
My zastanawialiśmy sie przez chwile czy nie zrobić "Andrzeja" juniora;) ale jednak nieee...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Karosznurek - nie ma okropnych imion :) Teodor brzmi bardzo powaznie, ale nie jest "poważniejsze" niż Stanisław czy Franciszek jakie są bardzo na "topie" :) A jeśli nie Teodor, można też spróbować z Teofilem :) Link do: Teo

Ja akurat nie mam problemu z tym, ze pięć innych osób w szkole czy na placu zabaw bedzie miało tak samo na imię. Damy po prostu takie imie jakie nam sie spodoba i jakie bedzie pasowało do dziecka.
Zreszta będąc w podstawówce byłam jedyna Eweliną w klasie i strasznie nie podobało mi sie to imię. I miałam żal do rodziców, ze wymyślili mi jakies dziwaczne imie i nie mam na imie tak zwyczajnie Agnieszka czy Ania.
Teraz je lubię, ale jako dziecko sie go nie znosiłam i czasami sie wstydziłam, bo akurat w mojej szkole było niepopularne.

A u nas obecnie na tapecie Kuba i Antoś, a wiec dwa mega popularne imiona. Juz nawet pytałam syna jak brat ma mieć na imie to raz mówi tak a raz tak.

KArosznurek- ważne że Ci się podoba :) A jeśli podoba Ci się bardzo zdrobnienie Teo, to może mniejsza wojna była by przy Leo- Leon, Leonard? :)

Karosznurek nie wiem co lepsze byc trzecia o takim samym imieniu w klasie czy przedstawiać sie, a ktos pyta "jak?" a pozniej i tak do Ciebie mówi innym imieniem jak na mnie Emilka. Ale na ogół tak bywa, ze jak ktos ma włosy proste to chce kręcone i odwrotnie. Z imionami pewnie tak samo.

Karo teo tez moze byś Teofil ;)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Do góry