reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężkie wybory - imię dla Dziecka

Sebastian ładne ale denerwuje mnie jak ktoś do małego dziecka mówi Seba a znam takie ciociunie ;)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja mam męża Łukasza - cichy, ugodowy i spokojny(ale czasami jak się uprze na cos to nie ma zlituj)
Proponowałam trzeciemu synkowi dać tak jak tatus ale nie chce..hehe Ostatecznie będzie Miłosz - ja i dzieciaki tak mówimy do brzuszka a mąż nie przeciwstawia się (chociaż wiem, ze mu się nie podoba, ale z czasem pewnie zaakceptuje)
Natali bardzo ładne dziewczęce imię - zauważyłam, że w ostatnich latach baaaardzo na topie

Jostyna bedzie Łukaszek u nas:):) jakoś naturalniej mi przychodzi niż Seba ;)
My zastanawialiśmy sie przez chwile czy nie zrobić "Andrzeja" juniora;) ale jednak nieee...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Karosznurek - nie ma okropnych imion :) Teodor brzmi bardzo powaznie, ale nie jest "poważniejsze" niż Stanisław czy Franciszek jakie są bardzo na "topie" :) A jeśli nie Teodor, można też spróbować z Teofilem :) Link do: Teo

Ja akurat nie mam problemu z tym, ze pięć innych osób w szkole czy na placu zabaw bedzie miało tak samo na imię. Damy po prostu takie imie jakie nam sie spodoba i jakie bedzie pasowało do dziecka.
Zreszta będąc w podstawówce byłam jedyna Eweliną w klasie i strasznie nie podobało mi sie to imię. I miałam żal do rodziców, ze wymyślili mi jakies dziwaczne imie i nie mam na imie tak zwyczajnie Agnieszka czy Ania.
Teraz je lubię, ale jako dziecko sie go nie znosiłam i czasami sie wstydziłam, bo akurat w mojej szkole było niepopularne.

A u nas obecnie na tapecie Kuba i Antoś, a wiec dwa mega popularne imiona. Juz nawet pytałam syna jak brat ma mieć na imie to raz mówi tak a raz tak.

KArosznurek- ważne że Ci się podoba :) A jeśli podoba Ci się bardzo zdrobnienie Teo, to może mniejsza wojna była by przy Leo- Leon, Leonard? :)

Karosznurek nie wiem co lepsze byc trzecia o takim samym imieniu w klasie czy przedstawiać sie, a ktos pyta "jak?" a pozniej i tak do Ciebie mówi innym imieniem jak na mnie Emilka. Ale na ogół tak bywa, ze jak ktos ma włosy proste to chce kręcone i odwrotnie. Z imionami pewnie tak samo.

Karo teo tez moze byś Teofil ;)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Do góry