reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężkie wybory - imię dla Dziecka

mama - czwórki, on twierdzi że Fabian=pawian i "nic na to nie poradzi". A dziecka krzywdzić mówiąc do niego jak do małpki nie chce. Tylko zapomina przy tym, że ja nie chciałam imienia Kinga bo nienawidzę zdrobnienia Kinia (imie kota znajomych!!) ale jakoś przebolałam, znalazłam sposób.. Tymka też ON wybierał, bo mu się zdrobnienie podoba, a ja mogłam sobie "wybrać" czy Tymon czy Tymoteusz.. Sylwia to pełen kompromis, chocaiż mi marzyła się Jaśminka.. A teraz znów cyrki, bo co się podoba mi to jemu nie, a ja neguje to co proponujje bo ten Fabian mi w głowie siedzi od początku! Od samiuśkiego początku mówiłam że będzie Igorek, a potem zaraz wpadł Fabian i próby zastąpienia tego imienia czymkolwiek innym po prostu mi sie nie udają. Ale on jest na NIE i pewnie będzie po jego myśli, jak zawsze :( dół!! :( No akcji na takim poziomie jeszcze z moim TŻ nie miałam :(
Kindzia - wiem, ale ja nie umiem.. u nas zawsze dążylismy do zgody.. a teraz nie ma zgody, tylko próby przeforsowania swojego zdania, na każdym kroku.. od imienia, poprzez kolor ścian w remontowanym pokoju.. aż strach :(

reklama
emalka - tak, mówiłam, nic nie dociera. a teraz nawet gadać mi się z nie chce z nim o tym, bo szkoda nerwów :( Proponowałam zamiast Fabiana Roberta, Łukasza, Rafała.. A on "nie wiem", "później", "a może Piotr?bo mi się podobają prostsze imiona, jak Piotr, Kuba, Maciek itd.. " I tłucze mi te imiona z pierwszej 10 - 20 w rankingu popularności, które mi się nie podobają albo źle kojarzą. itd. Bez sensu, bez szansy na rozmowy. Dzidzia będzie bezimienna i koniec :(

Oj Ivi. Mój nie chce sie określić a sam nic nie proponuje. Stwierdził ze nie lubi rozmawiac o imionach.
A ja lubię i wybieram z dziecmi które juz immienie zwracają sie do brata.
A Tymek-dymek mu nie przeszkadzal? i ciekawe ile razy ktos zawolal po przezwisku na te 6lat Tymka.
Fabiański to dobry argument. Powiedz ze będzie sie kojarzyl z Euro 2016 gdzie doszliśmy do ćwierćfinału po 40 latach! A nie z pawianem.
W sumie to sama nie znam sposobu na tych facetów ech

Na grudniowkach będzie jeden Fabian o ile okaże sie ze chlopczyk

Ostatnia edycja:
Ivi z moim tez bedzie ciezko bo jak z Niko bylismy zgodni to teraz juz nawet nie rozmawiamy na temat imienia bo kompletnie nam to nie wychodzi... konczy sie tym ze mowi ze on bedzie szedl do urzedu to i tak da imie jakie on wybierze.. i tez chyba musze troche odpiscic choc na Aurelie nigdy sie noe zgodze :-)

Ivi mi Fabian też nie pasuje ale Robert już tak, bardzo mi się podoba :) a Kuba i Maciek to wgl odpadają :D Piotr ładne ale tych Piotrusiow jest jak psów teraz...

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Basienkaaa my juz raczej mamy podjete decyzje , czekamy tylko sie dowiedziec kto to, zbey mozna bylo sie jakos ladniej zwracac do brzuchola :p

Basia my też jeszcze nie mamy imienia ;p
Po wizycie jest niby chłopiec ale poczekam do czwartku na 100% potwierdzenie.
Proponowałam Eryka to wykluczył, że co to za dziwaczne imie i to nie Ameryka...hehe teraz mowię, że Miłosz ale też się smieje, skad takie imie wymyśliła. Mój synek za to zaparł się na Krystiana (ale ja się nie zgadzam) i po pewnym czasie już synów namówiłam na Miłoszka i tak mówią do brzuszka, że tam siedzi Miłoszek a mąż dalej ze nie nie...ale się zobaczy. Nie mam poki co presji chociaż chciałabym aby już można było mowić po imieniu do dzidz;)

reklama
Dziewczyny chwale sie! Narazie tym ze dzis w koncu zaczelismy z mezem wybierac imie bo zaczelam wierzyc ze bedzie coreczka :-)
ale to i tak latwe nie jest...
ustalilismy ze kazde z.nas wybierze po 3 imiona (takie ktore nie jest calkiem wykluczone przez druga osobe) i zapiszemy je na karteczkach a nasz Niko jakies wylosuje :-)
tak na marginesie ja otrzymalam imie w ten sam sposob :p

Maz wybral Joanna, Aleksandra i Paulina..
a ja nie wiem hehe :-)
Mysle nad Sylwia a Niko mial byc Maja.. sama nie wiem..
podoba mi sie tez Kamila (kojarzy mu sie tak ze nie powiem) i Pola - polo Market dla mojego meza haha :-)
jemu Aurelia ale na to sie w zyciu nie zgodze

Do góry