reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężkie wybory - imię dla Dziecka

z imionami, które są"ciężkie" do wymówienia można sobie poradzić :) mi np nie bardzo podobało się Kinga ani zdrobienie - Kinia dla córeczki pierwszej, ale mąż mnie namówił a ja znalazłam wyjście i mówię do niej Nusia :) (Kinga -> Kingusia-> Nusia :) ). Dzieki temu łatwo mi było mówić nawet jak była tycim niemowlakiem, a jak urośnie będzie miała piękne dojrzałe imie :) Może Aurelia też wam się jakoś miło skojarzy z miękkim zdrobnieniem, nawet nie bezpośrednio pochodzącym z tego imienia? Bo imie samo w sobie jest cudne, bardzo eleganckie :) Ale fakt,że mało dostosowane do niemowlęcia;)

U nas nadal brak decyzji! Ale kończę mgr i nie daruję meżowi, bedzie musiał się jednoznacznie określić :D

reklama
Też mam zamiar szantażować mojego do podjęcia decyzji [emoji12][emoji12][emoji12] przecież muszę wiedzieć jak mam mówić do tego dziecka. A jak nie to sama wybiorę i będzie Pola czy się komuś podoba czy nie [emoji48]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

To chyba Aurelka tak zdrobniale ale ja uznałam że pasuje. Mąż tak sobie tą córeczkę wymarzyl, że niech już będzie Natalia. Mi też się podoba i już mówię Nati do brzucha. Tylko żeby jej teraz nic nie wyrosło ;)

Ja bardzo chcialam Blanke :) ale stanelo na Lidii... Chcialłam Tymka - stanelo na Michale :D chociaz jeszcze nic niewiadomo co miedzy nogami ale imiona juz wybrane.

Wiecie co,dziś wróciłam z mężem do tematu imienia i powiedziałam że najbardziej podoba mi się Pola. A on zapytał czy to jakieś zdrobnienie czy coś jakie były znane Pole. I co: zgodził się. [emoji5] dziwnie łatwo poszło. Podejrzane.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

emalka - ja dziś rano sięi z moim pokłóciłam o imię, bo mi cały czas i nieustanie po głowie chodzi Fabian a moj jest na to imie totalnie bez powodu zrażony :( i zaczynam mieć dość, mały będzie bezimienny po prostu :(

Ivi- Twój TŻ to kibic może? Powiedz mu, że Fabian bo tak Ci się gra naszego bramkarza Fabiańskiego na Euro podobała;-) ;) Chociaż po wczorajszym meczu i nieobronionym karnym nie wiem, czy to najlepszy pomysł...
A tak poważnie mnie się Fabian bardzo podoba, ale faktycznie czasem tak bywa, że jakieś imię nie przypadnie do gustu i choćby nie wiem co, to przekonać się do niego nie sposób. Może jakiś mały kompromis?

reklama
Do góry