reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężkie wybory - imię dla Dziecka

z imionami, które są"ciężkie" do wymówienia można sobie poradzić :) mi np nie bardzo podobało się Kinga ani zdrobienie - Kinia dla córeczki pierwszej, ale mąż mnie namówił a ja znalazłam wyjście i mówię do niej Nusia :) (Kinga -> Kingusia-> Nusia :) ). Dzieki temu łatwo mi było mówić nawet jak była tycim niemowlakiem, a jak urośnie będzie miała piękne dojrzałe imie :) Może Aurelia też wam się jakoś miło skojarzy z miękkim zdrobnieniem, nawet nie bezpośrednio pochodzącym z tego imienia? Bo imie samo w sobie jest cudne, bardzo eleganckie :) Ale fakt,że mało dostosowane do niemowlęcia;)

U nas nadal brak decyzji! Ale kończę mgr i nie daruję meżowi, bedzie musiał się jednoznacznie określić :D

reklama
Też mam zamiar szantażować mojego do podjęcia decyzji [emoji12][emoji12][emoji12] przecież muszę wiedzieć jak mam mówić do tego dziecka. A jak nie to sama wybiorę i będzie Pola czy się komuś podoba czy nie [emoji48]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

To chyba Aurelka tak zdrobniale ale ja uznałam że pasuje. Mąż tak sobie tą córeczkę wymarzyl, że niech już będzie Natalia. Mi też się podoba i już mówię Nati do brzucha. Tylko żeby jej teraz nic nie wyrosło ;)

Ja bardzo chcialam Blanke :) ale stanelo na Lidii... Chcialłam Tymka - stanelo na Michale :D chociaz jeszcze nic niewiadomo co miedzy nogami ale imiona juz wybrane.

Wiecie co,dziś wróciłam z mężem do tematu imienia i powiedziałam że najbardziej podoba mi się Pola. A on zapytał czy to jakieś zdrobnienie czy coś jakie były znane Pole. I co: zgodził się. [emoji5] dziwnie łatwo poszło. Podejrzane.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

emalka - ja dziś rano sięi z moim pokłóciłam o imię, bo mi cały czas i nieustanie po głowie chodzi Fabian a moj jest na to imie totalnie bez powodu zrażony :( i zaczynam mieć dość, mały będzie bezimienny po prostu :(

Ivi- Twój TŻ to kibic może? Powiedz mu, że Fabian bo tak Ci się gra naszego bramkarza Fabiańskiego na Euro podobała;-) ;) Chociaż po wczorajszym meczu i nieobronionym karnym nie wiem, czy to najlepszy pomysł...
A tak poważnie mnie się Fabian bardzo podoba, ale faktycznie czasem tak bywa, że jakieś imię nie przypadnie do gustu i choćby nie wiem co, to przekonać się do niego nie sposób. Może jakiś mały kompromis?

reklama
Do góry