reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki ze Śląska

reklama
Ciekawi mnie już to uczucie:-). Jest to twoja pierwsza ciąża? Słyszałam, że doświadczone mamusie odczuwają szybciej ruchy. A kiedy odczułaś po raz pierwszy?

W zasadzie te pytania kieruję do wszystkich mamuś.

Ostatnia edycja:
Ciekawi mnie już to uczucie:-). Jest to twoja pierwsza ciąża? Słyszałam, że doświadczone mamusie odczuwają szybciej ruchy. A kiedy odczułaś po raz pierwszy?

Poczułam dokładnie 10 sierpnia :-D czyli nie tak dawno temu. Tak, to pierwsza ciąża. Ale nie byliśmy pewni, czy to są ruchy dziecka dopóki moja lekarka nam nie potwierdziła :-)

Hej dziewczyny!!! Dopiero teraz odkryłam ten wątek :-)!!! Jestem ze Świętochłowic i zamierzam rodzić w tamtejszym szpitalu na chorzowskiej... Ktoś cos o nim wie?? Ja nie wiem nic. W świętochłowicach mieszkam od marca:sorry2:

Dagmar, aż tak źle??? :szok::szok::szok: Słyszałam, że im dalej od Katowic opinia jest coraz lepsza.;-)

No może ja potem zobaczyłam dziecko jak miało 4 miesiące :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
za dużo mieli w tym dniu porodów i nie sprawdzili, czy wszystko wyszło.
Skończyło się skrzepem w mózgu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja tam nie pujdę!!!

Dziewczyny zapraszam na wątek "Mamuśki ze Śląska (...)".
Im nas więcej tym lepiej,
a przecież mimo, iż niektóre z Was są jeszcze "podwójne" to już jesteście mamuśkami :-)
Niepotrzebnie stworzony wątek tak naprawdę.

Helcia81 - odradzam CSK na Ligocie - rodziłam tam 3 lata temu i nie chce mi sie po raz kolejny na forum opisywać swoich przeżyć bo strony braknie. Jak będziesz ciekawa szczegółów to wyślij prywatną wiadomość albo zgadamy sie na gadu - gadu. Ale w skrócie powiem tak- moja opinia im mniejszy szpital tym lepszy a to jest moloch gdzie zwoża i kierują przypadki z całego województwa i nie tylko, pacjent jest traktowany jak towar na półce z miesca na miejsce - no i jak nie masz swojego lekarza wskazany gruuuuuuby portfel !!!

reklama
Kurcze, Dagmar tak mi przykro.:-( Mogę sobie tylko wyobrazić co musiałaś przechodzić. Kamuzo, chętnie dowiem się coś więcej. Muszę to wszystko przemysleć jeszcze, mam jeszcze 3 miesiące, żeby podjąć decyzję.:baffled: Może Raciborska?
Witam nowe koleżanki ze Śląska.:-)

Pierwsze kopniaczki poczułam w 20 tygodniu. Wcześniej od ok 16tyg delikatne łaskotanie poniżej pępka. Nie byłam do końca pewna, czy to aby na pewno to, bo to moja pierwsza ciąża. Dużo dziewczyn na forum opisywało "motylki w brzuchu". Teraz Mała tak szaleje, że jak leże przed TV to mi się cały brzuch rusza, hehehehe:-):-):-)
Dziewczyny, niedawno byłam w Silesii, są fajne body dla maluchów z długim rękawem, bez nogawek w Tesco. Wszystko w jednym koszu, trzeba trochę ponurkować;-) ale myślę, że warto. Za 2 szt. płaciłam 11zł. Gatunkowo bardzo fajne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry