reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki ze Śląska

Najwazniejsze, żeby dziecko sie zdrowe urodziło, a reszte sie przeżyje jakoś ;-) choć jeśli okaże się, że jednak będe miała cc to raczej będę szukała dobrego szpitala.

reklama
Witajcie, dołączam do Was :-)
Co prawda ze Śląska nie pochodzę, gorolka ze mnie z Podkarpacia, ale od 3 lat mieszkam i pracuję w Rybniku. Rodzić też zamierzam w Rybniku, szpital jak szpital, mój lekarz w nim pracuje i ufam mu. A znieczulenie też dają za darmo, tylko nie wiem jak chętnie je rozdają ;-) A i tak nie ważne gdzie, ważne żeby się dzieciątko zdrowe urodziło :tak:
Pozdrawiam wszystkie mamuśki, te mniej i bardziej zaawansowane. Widzę, że my tu z nemesis666 wiedziemy prym jeśli chodzi o zaawansowanie. A termin porodu mamy podobny :)

Oo witaj elinek :-) rybnik fajne miasteczko :) zwłaszcze, ze stamtąd mój chrzestny adoptował 2 dzieci :) ciekawe która pierwsza poleci hehe :) ja już chcę mieć za soba to wszystko:tak:

Pasibrzuch- Słyszałam, że w szpitalu zmienił sie personel. Nie wiesz czy dr Horzelska tam nadal pracuje? Rozważałam chodzić do niej prywatnie. Narazie chodzę z NFZ do lekarki w Katowicach, ona pracuje w szpitalu na Raciborskiej. Narazie rozważam dwa te szpitale, ale chyba byłabym spokojniejsza gdybym rodziła w Świonach bo mam bliżej. Poza tym chciałabym się zdecydowac na jakąś przyszpitalną szkołę rodzenia i trochę wcześniej chcę podjąć decyzję o wyborze szpitala.

Pasibrzuch- Słyszałam, że w szpitalu zmienił sie personel. Nie wiesz czy dr Horzelska tam nadal pracuje? Rozważałam chodzić do niej prywatnie. Narazie chodzę z NFZ do lekarki w Katowicach, ona pracuje w szpitalu na Raciborskiej. Narazie rozważam dwa te szpitale, ale chyba byłabym spokojniejsza gdybym rodziła w Świonach bo mam bliżej. Poza tym chciałabym się zdecydowac na jakąś przyszpitalną szkołę rodzenia i trochę wcześniej chcę podjąć decyzję o wyborze szpitala.

moniat84, dr horzelska juz nie pracuje w szpitalu, a przyjmuje we wtorki i czwartki 16:00-18:00 (jakby co radze byc wcześniej, bo czasami jest od 15:30) na Kubiny 3, nr tel. 601 455 059. Do 11.08 jest na urlopie :-)

oj dziewczyny jak patrzę na te wasze suwaczki i tyle dni tam jeszcze do porodu niektóre macie to mi się przypomina początek ciąży i nawet nie wiem kiedy to zleciało. pierwszy tydzień sierpnia za nami a we wrześniu mam rodzić. nie dociera to do mnie jeszcze że tak mało czasu mi zostało :)

cześć dziewczyny to i ja się przyłącze :tak:
Ja mieszkam w Dąbrowie Górniczej i tam też zamierzam rodzić ;-) chociaż myślałam również o 2-ce w Sosnowcu ale zważywszy na to że to już jedyna porodówka i tłoczno jakoś :szok: stwierdziłam że jednak zostanę przy swoim szpitalu a źle nie jest bo już jeden poród tam mam za sobą :tak:prawie dwa lata temu (w październiku) urodziłam tam córeczkę Nikolę :-) teraz zostanę styczniową mamą :-p no chyba że się Orzeszkowi przywidzi wyjść wcześniej to może jeszcze grudzień zaliczę :sorry2:byle tylko mu się nie ubzdurało w Sylwestra pojawić :rofl:

witam dziewczyny i ja się przyłączę do was- jestem z Mysłowic i termin porodu mam na 1 września ,jeśli mi nie zamkną szpitala w Mysłowicach to właśnie tu zamierzam urodzić naszego synka Jakuba. Mam pytanie do ciebie AbEja bo widzę ,że jesteś z Mysłowic- w jakiej okolicy mieszkasz

No to ja też się przyłączam. Jestem z Rybnika. Witam koleżanki wrześniówki: Elinek, henrietta, nemesis. Ja będę rodzić w Rybniku (z resztą wielkiego wyboru tu nie mamy ;-)) ale rodziłam tam pierwszego synka i nie narzekam.

reklama
witam dziewczyny i ja się przyłączę do was- jestem z Mysłowic i termin porodu mam na 1 września ,jeśli mi nie zamkną szpitala w Mysłowicach to właśnie tu zamierzam urodzić naszego synka Jakuba. Mam pytanie do ciebie AbEja bo widzę ,że jesteś z Mysłowic- w jakiej okolicy mieszkasz

hej henrietta :-) jMieszkam na Mikołowskiej. Mogłabym pójść do porodu w kapciach, ale ten szpital jakoś mnie nie przekonuje :-) nawet nie wiedziałam, ze chcą go zamknąć! dlaczego?

Do góry