reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki ze Śląska

My ciągle coś robimy, ale to za moją przyczyną, lubię zmiany :) mój facet nie bardzo, poza tym mieszkanko małe, więc trzeba to jakoś logicznie rozplanować.O mebelkach dla Małego mogę zapomnieć - nie zmieszczą się:) Że Aguś będzie miała córkę doczytałam, a Ty Monia kogo oczekujesz? Nie sądziłam, że wybór imienia będzie tak trudny:)

Będę miała synusia o imieniu Jakub:-), a ty?
Co do imienia z mężem byliśmy raczej zgodni. Jedynie na początku miałam dylemat bo to bardzo popularne imię, ale żadne inne nam się nie podobało, no i został Kubuś;-)

reklama
U mnie wojna imionowa dalej trwa:) już zapowiedziałam, że ja Młodego przechowuję więc ja mam decydujący głos. Jakub odpada, bo właśnie się w rodzinie jeden objawił:) chociaż imię bardzo mi się podoba.Rozważamy pomiędzy Błażejem,Mikołajem,Filipem a Maciusiem.

To i ja się tu przywitam. Teraz mieszkam w Zabrzu, ale 25 pierwszych lat życia spędziłam w Poznaniu, więc czasem smutno, bo i znajomych tu niewielu mam. Termin 2 marzec 2010.

Cześć Myszencja, widzę, że dziewczynki oczekujecie:) A jak u Was dziewczyny wyprawkowe przygotowania? Kupujecie już?

My w tym miesiącu planujemy zaopatrzyć sie w łóżeczko i komodę, bo ubranek, to malutka ma tyle, że komis bym mogła założyć, wanienkę,przewijak, kocyki też już kupiliśmy, a pościel w przyszłym tygodniu powinien kurier przywieźć, więc już tylko kosmetyki i te wielkogabarytowe zakupy pozostały;-) A jak u Was?

Lorelei, Myszencja witajcie:-)
Widzę, że marcówki na tym wątku są górą:-D
Ja mam duże szczęście, bo cała wyprawką dla dziecka dostałam od cioci po moim małym kuzynie, także mam już większość rzeczy. Kuzyn ma 3 latka i na bierząco posyłaja nam rzeczy z których już wyrósł. Musimy kupić tylko fotelik samochodowy, pościel do łóżeczka, rożek, butelkę (zastanawiam sie też nad laktatorem) no i kilka bodziaków i pajacyków dla maluszka, bo tych maleńkich mamy najmniej. No może jeszcze jakiś kocyk i śpiworek do łóżeczka, reszta myslę, że wyjdzie w praniu.

My też już ciuszki mamy, część sami kupiliśmy (tak trudno się powstrzymać;)), część dostałam od siostry. Kupiłam też akcesoria do pielęgnacji typu frida, termometr do czoła, wałeczki do spania, etc. Rozglądamy się za wózkiem, do kupienia zostało jeszcze łóżeczko, kosmetyki i chyba tyle. Nawet szlafrok sobie sprawiłam do szpitala, mimo, że do tej pory nie używałam, ale do tej pory nie byłam też w szpitalu. Każdego miesiąca staram się coś dokupić, bo ceny zabójcze.Jakie wózki polecacie dziewczyny? Zastanawiam się nad wózkiem typu Roan Marita, podobno świetny na miejskie warunki.

reklama
Do góry