reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki ze Śląska

Aguś super ze z maluchem wszystko w porzadku :-) ja nie chodziłam do szkoły rodzenia na Łubinowej, bo prowadziłam tam już drugą ciążę, ale chodziła znajoma (nawet dwie) i były bardzo zadowolone :-)
A co do płci to może będzie całkiem kinder niespodzianka będzie?

Jak chodzi o sam poród - to pamiętajcie dziewczyny - że w przypadku porodu SN najwazniejsza jest położna a nie lekarz - lekarz przybywa na sale na sam finał i szycie... całą robotę "odwala" położna. Co innego przy cc ofkoz :-)

reklama
Aguś super ze z maluchem wszystko w porzadku :-) ja nie chodziłam do szkoły rodzenia na Łubinowej, bo prowadziłam tam już drugą ciążę, ale chodziła znajoma (nawet dwie) i były bardzo zadowolone :-)
A co do płci to może będzie całkiem kinder niespodzianka będzie?
Jak chodzi o sam poród - to pamiętajcie dziewczyny - że w przypadku porodu SN najwazniejsza jest położna a nie lekarz - lekarz przybywa na sale na sam finał i szycie... całą robotę "odwala" położna. Co innego przy cc ofkoz :-)
Hej Abeja!
Kurcze moze faktycznie dopiero przy rozwiazaniu poznamy płeć
...Hmmm... z jednej strony nawet fajnie tak do konca nie wiedziec:-)A co do poloznej to mam pytanko: miałas tzw. swoja polozna ktora byla z Tobą caly czas?
jaqk to wyglada na łubinowej??

Hej ciężaróweczki:-)

To i ja się dopiszę do waszego wątku. Marcóweczka z Sosnowca się kłania. Ja chcę rodzić na Raciborskiej, czy któras z was tez tam zamierza rodzić? Ja słyszłam bardzo dobre opinie o tym szpitalu, od moich znajomych.

Mam do was pytanko a propos usg 4d. Chciałam się na nie wybrac, no bo słyszłam, zę super przezycie no i pamiatka niesamowita, nooo ale zaczęłam dzwonic po katowickich klinikach i cena nie spada poniżej 300 zł! A jeszcze w grudniu 2008 znajomi robili to usg za 150 zł na Żelaznej. teraz robią razem z połówkowym 2d (200zł) + to 4d. Nie wiecie gdzie można zrobic samo badanie nieco taniej? Połówkowe robi mi moja gin. wiec nie chcę płacić za badanie dwa razy.

Pozdrawiam

USG prenatalne w Katowicach w Provicie na Żelaznej kosztuje 200 zł (I trymestr) i 220 zł (II trymestr) + jeżeli chcesz mieć nagranie z badania to dopłacasz albo 40 zł (obraz 2D) albo 100 zł (obraz 3D). Ja wzięłam ta drugą opcję. Zapytaj swojego lekarza czy może ci wypisac skierowanie - wtedy badanie prenatalne będziesz miała bezpłatnie.

Hejka:-)
Witaj martadu:blink:

Na USG prenatalnym byłam w środę w Zięba Clinic. Feminie skończyły się pieniądze z funduszu. Bardziej podobało mi się w Feminie, także prywatnie ją polecam:tak:

Ale najważniejsze jest to, że z maleństwem wszystko w porządku i że... poznałam płeć:-). Będziemy mieli SYNA!!!

madzia27- Wczoraj byłam u swojej gin i zapomniałam ją wypytać o szkołe rodzenia:sorry2:. Jak tam zadzwonię to dam Ci znać co i jak:tak:

USG prenatalne w Katowicach w Provicie na Żelaznej kosztuje 200 zł (I trymestr) i 220 zł (II trymestr) + jeżeli chcesz mieć nagranie z badania to dopłacasz albo 40 zł (obraz 2D) albo 100 zł (obraz 3D). Ja wzięłam ta drugą opcję. Zapytaj swojego lekarza czy może ci wypisac skierowanie - wtedy badanie prenatalne będziesz miała bezpłatnie.

To dosyć drogo. W Feminie prenatalne kosztuje 170zł, natomiast prenatalne z 4D 250zł. W cene wliczona jest już płyta. W Zięba Clinic badanie prenatalne 4D kosztuje 230zł z płytą.

cześć dziewczyny,
ja też z Rudy i też podwójna, jako, że przebywam na zwolnieniu mam dużo czasu i fajnie byłoby pogadać z kimś w odmiennym stanie:-)

cześć dziewczyny,
ja też z Rudy i też podwójna, jako, że przebywam na zwolnieniu mam dużo czasu i fajnie byłoby pogadać z kimś w odmiennym stanie:-)
Czesc Alex! Ja tez siedze w domku, wiec moze wreszcie cos sie tutsj ruszy, bo ostatnio martwa cisza na tym watku:) na kiedy masz termin?

reklama
Do góry