reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki ze Śląska

Dziewczyny! Donoszę, że w tesco wyprzedaż ciuszków dla dzieci - cudne. Poszalałam, kupiłam Młodemu trampki, skarpetek multum, sweterki no i ciuszki na przyszłe Boże Narodzenie (nie mogłam się oprzeć, a ceny po obniżce zachęcały).

reklama
Moniat, ja kupiłam jak chciałam wózek Roan, ale jednak używany - stan idealny, a za pół ceny. Została mi kasa na pościel do łóżeczka i wózka, i tu już poszalałam:) osobiście jestem zdania, że skoro można odkupić czy "dostać" od kogoś używane, ale w dobrym stanie to dlaczego nie skorzystać, tym bardziej, że dla Dzidziusia to i tak wszystko jedno. No i jak tam samopoczucie?

Ciesz sie Monia że dostaniesz gondolkę. Zostanie Ci kasy na inne rzeczy a jak się dzidziuś urodzi to dopiero będą wydatki. Ja nic nie kupowałam przed porodem za to teraz na potęgę ale przynajmniej widzę czego maluszek potrzebuję. A takiemu malcowi obojętne w czym jeździ i tak nic nie widzi:-) a wertepy większość dzieci uwielbia, mój usypia najlepiej na kocich łbach:-D.
Do szkoły rodzenia nie chodziłam. Okazało się przy porodzie że na nic wszystkie rady bo i tak nie da się oddychać tak jak trzeba ani nie przeć wtedy kiedy chce ci sie przeć generalnie i tak wszystko położna mówi na bieżąco jak stać jak chodzić itd. a wszystko dzieje się samo i nie da się za bardzo tego kontrolować ale urodziłam:-) i wcale nie było tak źle.

Pewnie we wszystkich tych większych, ja kupowałam w Rudzie, ale wybieram się dzisiaj po prezenty do SSC to pewnie zajrzę i do tesco:) Poza tym mam dużo ciuchów marki F+F czy cherokee i z jakości jestem bardzo zadowolona. Dam znać wieczorem czy były jakieś wyprzedaże:)
Co do szkoły rodzenia też się zastanawiam czy warto iść, w necie jest cykl zajęć szkoły rodzenia,więc za free można obejrzeć i "pooddychać" w domu. A tak szczerze mówiąc, jak widziałam pierwszy odcinek, w którym tatusiowie malują mamom brzuchy (że to ma zbliżyć ojca do dziecka?) to stwierdziłam, że taka zabawa chyba nie dla mnie.

Ciesz sie Monia że dostaniesz gondolkę. Zostanie Ci kasy na inne rzeczy a jak się dzidziuś urodzi to dopiero będą wydatki. Ja nic nie kupowałam przed porodem za to teraz na potęgę ale przynajmniej widzę czego maluszek potrzebuję. A takiemu malcowi obojętne w czym jeździ i tak nic nie widzi:-) a wertepy większość dzieci uwielbia, mój usypia najlepiej na kocich łbach:-D.
Do szkoły rodzenia nie chodziłam. Okazało się przy porodzie że na nic wszystkie rady bo i tak nie da się oddychać tak jak trzeba ani nie przeć wtedy kiedy chce ci sie przeć generalnie i tak wszystko położna mówi na bieżąco jak stać jak chodzić itd. a wszystko dzieje się samo i nie da się za bardzo tego kontrolować ale urodziłam:-) i wcale nie było tak źle.

Pewnie, że się cieszę, mnóstwo pieniążków zaoszczędzimy dzięki mojemu małemu kuzynowi:-D. Poprostu nie jestem w temacie nowoczesnych wózków, bo nawet nie miałam potrzeby się nimi interesować:-p

Ja nie liczę na to, że nauczę się rodzić w szkole rodzenia. Głownie idę tam w celu złapania kontaktu z położną, zwiedzenia odziału, no i może czegoś się dowiem nowego o pielęgnacji noworodka. Jest też wykład o ZZO i spotkanie z pediatrą. Mam nadzieję, że po skończeniu szkoły mniej się będę stresować porodem.

Jasne jak chcesz poznasz oddział i masz czas to szkoła rodzenia jest ok.:-) Ja leżałam na oddziale dwa tygodnie przed porodem więc wszystko dogłębnie poznałam. A że długo pracowałam po prostu szkoda mi było czasu na szkołę rodzenia i tak okazało się że umiem pielęgnować maluszka. Instynkt.:-) A porodem się dziewczyny nie stresujcie to jest proste i szybko mija:-).
Alex napisz koniecznie co w tym tesco spotkałaś bo jak juz mam organizować opiekę na malca to lepiej nie jechać na marne. Ach jak bym sobie pochodziła bez pospiechu po sklepach.:sorry:

Współczuje wszystkim mamom, które zakupiły sobie chicco, badź conneco (tez chciałam taki niebieski sobie sprawić) bez znaczenia na markę kazdy trójkołowiec, zimą bedzie cięzko. Co do blokady kół w wózkach bardzo szybko się wyrabiają. Miałam watpliwa przyjemność prowadzic dwa takei wózki skrętne.. bez komentarza

ja sie o trójkołowcach nie wypowiadam, bo ich nie użytkuję, a to, że raz czy dwa prowadziłam wózek znajomych to trochę za mało, żeby o wózku wystawiać opinie.
Osobiscie mam drugiego już czterokołowca, drugi wózek ze skrętnymi kołami przednimi i w żadnym blokada kół nie jest wyrobiona. Mogłabym używać wózka po starszej córce, ale od dawna marzył mi się Mutsy, wtedy nie miałam możliwości go zakupić, teraz mogłam więc skorzystałam.

Jak piszecie o tych wózkach to mi się żal robi, że nie będę mogła sobie wybrać i kupić. Mam po kuzynie gondolkę, nie jest rewelacyjna, bez skrętnych kół i design taki starawy, ale na te kilka miesięcy starczy. Spacerówkę dla Kubusia kupimy już nową:tak:

i to jest bardzo dobre wyjście :-)

Karolina, jedź koniecznie, napewno mu kupisz ciuszki z akcentem świątecznym, poza tym w promocji skarpetki i buciki, sweterki,kurtki, kocyki, koszule chłopięce, bluzy, spodnie jakieś. Z pewnością coś byś wybrała. Tak się nałaziłam dzisiaj, że ledwo żyję, ale warto było - wszytskie prezenty kupione.
Też się tak szybko męczycie dziewczyny?

reklama
a tu moja młodsza Mikołajka :-)

Załączniki

• mikołajek.jpg
    mikołajek.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 77
  • mikołajek2.jpg
    mikołajek2.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 87
Do góry