reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki ze Śląska

O łubinowej też słyszłam dużo pozytywów, ale chodzę już dłuższy czas do lekarki z Raciborskiej, więc sama rozumiesz:tak:

A do szkoły rodzenia idziesz? Wiem, że przy miom szpitalu jest i cena za 4 spotkania to 250 zł. W czwartek idę do mojej gin, to się dowiem czy w ogóle jest sens zapisywania się w miom przypadku (od 2 miesiąca leżakuję przymusowo w domu.

Pozdrawiam

reklama
Hej ciężaróweczki:-)

To i ja się dopiszę do waszego wątku. Marcóweczka z Sosnowca się kłania. Ja chcę rodzić na Raciborskiej, czy któras z was tez tam zamierza rodzić? Ja słyszłam bardzo dobre opinie o tym szpitalu, od moich znajomych.

Mam do was pytanko a propos usg 4d. Chciałam się na nie wybrac, no bo słyszłam, zę super przezycie no i pamiatka niesamowita, nooo ale zaczęłam dzwonic po katowickich klinikach i cena nie spada poniżej 300 zł! A jeszcze w grudniu 2008 znajomi robili to usg za 150 zł na Żelaznej. teraz robią razem z połówkowym 2d (200zł) + to 4d. Nie wiecie gdzie można zrobic samo badanie nieco taniej? Połówkowe robi mi moja gin. wiec nie chcę płacić za badanie dwa razy.

Pozdrawiam

Hej madzia- Ja prawdopodobnie będę rodzić na Raciborskiej:-) i wybieram się do szkoły rodzenia. Chyba pisałyśmy już o tym na marcówkach:laugh2:
Ja chodzę na USG do Feminy: http://www.femina.katowice.pl/badanie-prenatalne-slask.php, USG 4D jest drogie, tam prywatnie kosztuje 250zł. Ja mam skierowanie z NFZ i tylko dopłacam do 4D 120zł. Idę 6 listopada, będzie to moje USG połówkowe. Chodzisz do lekarza prywatnie? Jeżeli państwowo, to może poproś swoją gin o takie skierowanie, trochę pieniążków można zaoszczędzić:tak:

No hejka:-)

Tak pisałyśmy, no to jednak Raciborska wybierasz, bo pamiętam,że sie wahałaś moniat;-)

Ja bardzo bym chciała chodzić na te zajęcia, ale nie wiem czy uzyskam pozwolenie mojej gin, (szyjka mi się skróciła i miałam zalecone leżenie) pojutrze idę na wizytę wiec się wszystkiego dowiem.

ja mam notatki z tej szkoły, od znajomej. Chcesz to przez priva ci wyslę, chyba tak można?

A do lekarki chodzę prywatnie no i raczej nie uzyskam od niej takiego skierowania na bad połówkowe i 4d, bo ona sama robi połówkowe:-( ale zapytam.

O łubinowej też słyszłam dużo pozytywów, ale chodzę już dłuższy czas do lekarki z Raciborskiej, więc sama rozumiesz:tak:

A do szkoły rodzenia idziesz? Wiem, że przy miom szpitalu jest i cena za 4 spotkania to 250 zł. W czwartek idę do mojej gin, to się dowiem czy w ogóle jest sens zapisywania się w miom przypadku (od 2 miesiąca leżakuję przymusowo w domu.

Pozdrawiam
Dzis jade na USG, chce wlasnie wypytac o szkołę rodzenia, mysle ze na Łubinowej powinna jakas byc.
Przkro mi ze musisz sie oszczedzac, mam nadzieje ze to nic powaznego :tak:

Raciborskiej jestem już raczej pewna. O szkołe rodzenia też muszę już popytać, niewiem z jakim wyprzedzeniem trzeba się zapisywać. Planuję iść w styczniu.

Prześlij mi te notatki jeśli możesz:-)

Ostatnia edycja:
Jestem :-)Z maluszkiem wszystko ok, rsnie zdrowo i strasznie sie
wierci wiec nie dalismy rady podejrzec co tam skrywa miedzy nozkami :-( |Za 2 tyg mam prenatalne i usg 3d wiec mysle ze juz wtedy powinnismy wiedziec :-) No ale najwazniejsze ze z dzidziusiem w porządku :tak:
Szpital na Łubinowej robi wrazenie, tak powinny wygladac wszystkie szpitale :tak:
O szkołe rodzenia pytalam, prowadzi ją jedna polozna, ale akurat byla przy [porodzie wiec nie mialam okazji z nia porozmawiac. Dostalam nr telefonu, zadzwonie i wypytam co i jak .​

Cześć dziewczyny dawno mnie nie było... zresztą pewnie mało kto mnie pamięta bo jak byłam to dość krótko... niestety nie miałam dostępu do neta... poza tym przeprowadzaliśmy się i czasu też nie miałam.... obecnie mieszkam w Żarkach Letnisko i pilnie poszukuję dziewczyn z okolic a najlepiej z Myszkowa... najprawdopodobniej tam bedę rodzić i jak najszybciej muszę znaleźć lekarza.... a niestety nie znam tu jeszcze nikogo.... a na forach mało co piszą.... jeśli któraś z was ma jakieś dane na ten temat albo znajome z tych okolic byłabym bardzo wdzięczna za info...

reklama
Aguś super,że wszystko ok:-) Ale wstydzioszek z twojego maluszka! Moja mała pokazała nam co ma, a raczej czego nie ma między nogami juz w 15 tyg, a później nieskrepowana prezentowała swoją jak to moja gin określiła "Pisię" w 18 tyg:-D

Lisi noo ja niestety ci nie pomogę.

Do góry